Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Fotograaf in the Picture: MS Fotografie

4 juni 2016 door

Fotograaf in the Picture: MS Fotografie Een nieuwe Fotograaf in The Picture. Dit keer fotograaf Marc van der Stelt die zich richt op stadsfotografie. We hebben 10 vragen aan hem gesteld. De antwoorden hierop kan je hieronder lezen.

Hoe lang ben je al fotograaf en waarom?

Al vroeg in mijn jeugd werd de interesse gewekt voor het vastleggen van beelden. In 2011 ben ik in het diepe gesprongen en fotografeer ik als professioneel stadsfotograaf onder de naam MS Fotografie.En waarom? Ik kwam sowieso al erg graag in steden door heel Europa heen en door deze vast te gaan leggen kon ik de leuke plekken delen met andere mensen.

Wat voor type foto’s maak je voornamelijk?

Ik fotografeer voornamelijk stadsgezichten in de nachtelijke uren. Ook ben ik regelmatig op grote evenementen in Rotterdam te vinden om deze vast te leggen en live verslag te doen voor diverse opdrachtgevers.Foto Rotterdam nacht

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

De liefde voor de stad en door veel in de stad te zijn. Op deze manier kan ik elke keer weer met verrassende fotolocaties komen en de stad zo op een unieke manier vastleggen.Ik ben ook gek van nieuwe technieken uitproberen om op deze manier een nachtfoto zo perfect mogelijk te krijgen als ik hem in mijn hoofd heb.

Waarom kiezen mensen jou als fotograaf?

De meest gehoorde reden is dat mensen weten dat ze kwaliteit krijgen. Alles wat ik doe wordt met grote zorg gedaan om te zorgen dat ik iets moois bij een bedrijf of particulier aan de muur kan hangen.

Wat is de leukste fotoshoot die je ooit hebt gedaan?

De leukste fotoshoot die ik heb gedaan is zonder enige twijfel de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Het gebouw is inmiddels Werelderfgoed en ondanks dat het zo oud is leeft het aan alle kanten. Ook de Veerhaven in Rotterdam ben ik altijd graag.

Wat vind je zelf je mooiste foto? En wat is het verhaal erachter?

De foto vanuit Veerhaven in Rotterdam met daarop het cruiseschip Royal Princess. In de foto wordt de combinatie van het oude en nieuwe Rotterdam met de haven vastgelegd.Foto rotterdam

Wat vind jij het mooiste materiaal om foto’s op te printen? En waarom?

Het mooiste materiaal om mijn nachtfoto’s op af te drukken is ontspiegeld plexiglas. Op dit materiaal komen alle nachtelijke kleuren perfect tot zijn recht.

Wat heb je zelf thuis aan de muur hangen?

Ik heb thuis een textieldoek van 240x100 in aluminium frame hangen. Op het doek staat de binnenkant van een urbex schuur met oude auto’s en veel meer andere vreemde zaken. Elk  keer als mensen langskomen zien we zelf ook weer iets nieuws.

Als je nog een plek, persoon of gebouw mocht fotograferen, wie/wat zou dat zijn?

Op mijn wishlist staan heel veel locaties in Rotterdam, maar hoog op het lijstje staat De Kuip (binnenzijde), Erasmus MC, Hoge Heren en de Hofpoort. In het buitenland staat in Barcelona de Sagrada Familia erop en Sintra in Lissabon.Foto adrukken Rotterdam

Laatste vraag. Rotterdam is een centraal thema op de website. Wat maakt Rotterdam voor jou zo bijzonder?

Het klopt dat Rotterdam centraal staat op de website. Rotterdam is een stad dat altijd in beweging is en ook nooit klaar is. Elke dag is anders en daarom ben ik er ook erg graag te vinden.Voor meer informatie ga naar zijn website: www.ms-fotografie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *