Uitgebreide reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Foto op Hout Top 5

Een foto op hout vergelijken? Vergelijk Canvas vergelijkt alle aanbieders met uitgebreide tests en video reviews.
Een foto op hout afdrukken is de laatste trend voor wanddecoratie in huis. De natuurlijke uitstraling geeft uw foto een uniek karakter. De foto wordt op het hout gedrukt waardoor de nerf licht door de print zichtbaar blijft.

Normaal hebben we hier een top 5 staan. Aleen zijn er op dit moment te weinig goede aanbieders voor een top 5. Je vindt hier de aanbieders die wij aanbevelen! Voor elke aanbieder hebben we de belangrijkste pluspunten overzichtelijk op een rijtje gezet zodat de keuze voor u makkelijker is.

Bekijk de video (rechts) voor informatie over foto’s op hout.
Meer informatie over foto’s op hout? Kijk dan nog even onder de top 5...

Onze top 5

5.135 vergelijkers in augustus
1
logo Albelli
  • 100% tevredenheidsgarantie (echt!)
  • Gebruiksvriendelijk online bestelproces en editor
  • Maak foto collages in een handomdraai
Albelli - 20% korting t/m 30 september, code: ACTIE20%
2
  • Specialist in grootformaat prints
  • Prachtig geprint op 1cm dik vurenhout in alle formaten
  • Levering binnen 2-3 werkdagen mogelijk!
Fotogeschenk - 30% korting bij >3 stuks; code: KWANTUM30

Foto op hout aanbieding

Ben je opzoek naar een foto op hout aanbieding? Dan is dit de goede pagina voor jou. Elke week zorgen wij voor een up-to-date overzicht. Om je een handje te helpen, hebben we op deze pagina een overzicht van de laatste aanbiedingen. Per aanbieder hebben we een kortingscode zodat je snel ziet hoe je de korting kunt verzilveren. Bekijk alle foto op hout aanbiedingen.

Op dit moment zijn er geen aanbiedingen bekend bij ons

Nationale Foto op Hout Test 2014

In 2014 hebben de we Nationale Foto op Hout test uitgevoerd. Daarin hebben we acht aanbieders vergeleken op kwaliteit van de print (kleur, details, scherpte), het bestelproces en natuurlijk de prijs. Lees meer over de Nationale Foto op Hout Test.

Video reviews

We hebben van alle aanbieders ook reviews gemaakt. Deze kan je vinden op ons blog of op YouTube.

Verschil tussen houtsoorten

Er zijn veel verschillende houtsoorten waarop aanbieders foto's printen. Hieronder zijn de meest voorkomende soorten beschreven. Voor we het vergeten. Wil je de print op hout buiten ophangen? Let dan goed op. Foto's op hout zijn alleen geschikt voor buiten als ze onder een overkapping hangen!

Foto op vurenhout (whitewash)

Timberprint foto op vurenhoutEen foto op vurenhout is het meest populair. De reden hiervoor is waarschijnlijk dat deze houtsoort het meest realistische resultaat oplevert. Daarnaast heeft vurenhout van zichzelf een mooie houtstructuur (een soort vlam). Wat een prachtig effect geeft. Deze ondergrond hebben we daarom ook in de test gebruikt. Kijk nog even naar de video bovenaan deze pagina als je precies wilt weten wat het verschil is tussen een foto op vurenhout met of zonder whitewash.

Als we kijken naar de aanbieders in onze top 5, dan zal je bij elke aanbieder een goed resultaat krijgen. Bij de één is het bestelproces beter en uitgebreider dan bij de ander of ze leveren de print sneller. Ze staan in ieder geval allemaal in de top 5, omdat wij ze aanraden!

Foto op steigerhout

Timberprint steigerhoutBij een foto op steigerhout wordt de foto geprint op hout dat direct van de bouw af komt. De planken worden dunner gezaagd en geschuurd zodat de spacie van de bouw over het hout wordt verdeeld. Dit geeft een unieke uitstraling. Steigerhout zorgt ervoor dat de kleuren een stuk donkerder worden dan de originele foto. Een staalblauwe lucht kan hierdoor bijvoorbeeld donkerblauw worden. Aan alles merk je dat het hout van de bouw komt. Niet alleen qua uitstraling, maar ook de geur is erg duidelijk. Zodra je de print uit de verpakking haalt, valt het op. Een uniek element dat je bij andere houtsoorten niet ziet.

We hebben een video gemaakt waarin we uitleggen wat het verschil is tussen een foto op vurenhout en steigerhout.

Foto op larikshout

Over larikshout zijn de meningen nog een beetje verdeeld. De ene aanbieder geeft aan dat deze houtsoort het meest geschikt is voor buiten. Terwijl de andere aanbieder aangeeft dat deze houtsoort het minst geschikt is, omdat het larikshout enorm gaat werken zodra je het buiten ophangt. We hebben het zelf nog niet kunnen testen, maar wat we wel weten, is dat deze houtsoort meer werkt dan andere houtsoorten. Onder andere doordat de jaarringen dichter op elkaar zitten.

Qua effect op de kleur is deze ondergrond gelijk aan steigerhout. Het larikshout heeft een donkere kleur van zichzelf en dat zie je terug in de foto. Al is het wel minder dan bij steigerhout.

Foto op berkenhout/multiplex

Wil je een foto op hout goedkoop bestellen? Dan is berkenhout/multiplex de beste keuze. Deze houtsoort is opgebouwd uit verschillende dunne lagen hout die zijn verlijmd tot één geheel. Veel aanbieders bieden alleen de 10mm of 18mm variant aan. Die kan je ook goed aan de muur hangen, maar Timberprint biedt bijvoorbeeld ook 40mm aan in de vorm van een berkenblok (Zie ook foto op berkenhout wat is het effect).

Wanneer je voor deze houtsoort kiest, dan kies je voor een foto zonder kieren. Dit in tegenstelling tot alle andere houtsoorten. Multiplex/berkenhout heeft van zichzelf een lichte vlamstructuur (redelijk gelijk aan vurenhout) en die zie je dan ook licht terug in de print. Dit hout heeft relatief weinig invloed op de foto zelf waardoor de print zeer realistisch oogt.

Meer vragen?

Heb je meer vragen over foto's op hout? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of spreek ons even aan op Facebook of Twitter.

Laatste update: 02-01-2022