Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Nationale Foto op Hout Test 2014

13 oktober 2014 door

Nationale Foto op Hout Test 2014 Vergelijk Canvas verzorgt jaarlijks verschillende tests, zo zijn de foto’s op canvas en foto’s op aluminium vorig jaar nog getest. Dit jaar zijn de foto’s op hout (vurenhout whitewash) aan de beurt. In deze test hebben we acht aanbieders (BigFreddy, Foopla, Fotogeprint, Fotogeschenk, FotoOpHout.nl, Photogifts, Ruchhout, en Timberprint) met elkaar vergeleken. Daarbij hebben we gekeken naar: het bestelproces, de levering, kwaliteit, invloed van het hout en de prijs. Na een uitgebreide vergelijking zijn de resultaten beschikbaar. Lees in de volledige Nationale Foto op Hout Test wie er ‘Beste getest’ is en wie ‘Beste koop’ is geworden.

Wat is voor Vergelijk Canvas belangrijk?

Vergelijk Canvas beoordeelt de aanbieders niet alleen op de kwaliteit van de print. De volgende punten spelen ook een belangrijke rol in de beoordeling:
 • Bestelproces en editor; het bestelproces moet duidelijk en overzichtelijk zijn. Je moet als het ware vanzelf op de juiste knoppen klikken en het proces doorlopen. Verder wordt er gekeken hoe goed het bestelvoorbeeld is en welke opties er zijn om de foto aan te passen.
 • Houtstructuur en noesten; Bij een foto op hout is het materiaal en het effect hiervan op de foto enorm belangrijk. Vergelijk Canvas is van mening dat het hout niet volledig moet verdwijnen, maar subtiel zichtbaar moet zijn in de foto.
download volledige test

Wat is een foto op hout?

Een foto op hout heeft ondertussen veel verschillende definities. Het is een containerbegrip geworden voor alle bedrijven die een foto op hout printen. Juist daar zit ondertussen het probleem. Het zorgt namelijk voor veel onduidelijkheden, want: Op welke houtsoort wordt er geprint? Wordt er op losse planken geprint? En, in hoeverre is de houtstructuur zichtbaar/voelbaar? Allemaal zaken die verschillende zijn tussen alle aanbieders.Voor Vergelijk Canvas is de definitie als volgt:
"Een foto op hout is een foto die direct op hout (bv. vurenhout, berkenhout, of steigerhout) is geprint. Waarbij de houtstructuur subtiel zichtbaar is en het hout een beperkte invloed heeft op de kleuren van de foto"
Op basis van deze definitie hebben we de kwaliteit van de foto’s ook beoordeeld.

Nationale Foto op Hout Test - Best getest

Hieronder zijn de winnaars te vinden in de categorie 'Best getest' en 'Beste koop'. De resultaten per aanbieder zijn onderaan deze pagina te vinden. Wil je de resultaten downloaden zodat je ze later kan lezen? Download de resultaten dan hier.Nationale Foto op Hout Test 2014 winnaars

Kwaliteit foto op hout wordt beïnvloed door kwaliteit hout

Een van de factoren die de kwaliteit van het eindresultaat bepaalt, is de kwaliteit van het hout. Er zijn verschillende soorten klassen hout. Een bedrijf kan namelijk kiezen uit D, C, en B. Klasse D vurenhout heeft de laagste kwaliteit, wat vooral inhoudt dat er veel noesten in zitten. Daarbij kan het hout ook voorzien zijn van het FSC keurmerk zodat je zeker weet dat je met goed hout te maken hebt. Uit de test is goed naar voren gekomen wat de verschillen zijn tussen de houtsoorten die worden gekozen.

Hoe realistisch wil je de kleuren?

Een gele waas over je foto of juist meer roze/rood door je foto dat is niet wat je wilt wanneer je een foto besteld. Ondanks dat het een foto op hout is, moet de foto wel gewoon goed worden geprint. Dat betekent dat de kleur misschien iets beïnvloed mag worden door het hout, maar het mag niet overheersend zijn. De meeste aanbieders kiezen ervoor om een realistische kleur aan te houden, maar niet iedereen.

Beoordeling door professionele fotograaf

PaulvanderKleiOm de test een extra kwaliteitsimpuls te geven, hebben we een professionele fotograaf (Paul van der Klei) gevraagd om alle foto’s te beoordelen.VergelijkCanvas heeft fotograaf Paul van der Klei gevraagd naar zijn professionele mening over de prints op hout. De top 10 van de fotograaf is gebaseerd op de kleurechtheid en het contrast in de foto. Daarnaast heeft de invloed van de houtstructuur en noesten meegespeeld in de beoordeling.
 1. FotoOpHout
 2. Photogifts
 3. Timberprint
 4. Fotogeprint
 5. Ruchhout
 6. Foopla
 7. Fotogeschenk
 8. BigFreddy
Wat Paul van der Klei opviel:
 • Er zit veel verschil tussen het hout en de uitstraling daarvan. Sommige aanbieders kiezen voor strakke gladde planken, anderen voor ruwe planken. Daarnaast zit er ook verschil in de kieren tussen de planken, van ruim tot bijna geen kier.
 • Bij twee foto’s (Foopla & Fotogeschenk) zijn de noesten storend aanwezig. Dat is zonde, want de kleuren zijn wel erg goed.
 • BigFreddy is totaal niet kleurecht (high-key en kleurzweem) wat maakt dat het geen mooie print is.
 • Bij de top 3 (FotoOpHout, Photogifts en Timberprint) zit er weinig verschil, maar uiteindelijk heeft FotoOpHout de mooiste kleuren.
Foto FoH2014

Interview Paul van der Klei

We hebben Paul een aantal vragen gesteld over zijn werk als fotograaf. Lees hieronder waar hij zijn inspiratie vandaan haalt en hoe hij is begonnen.
 1. Hoe lang ben je al fotograaf?
Ik ben sinds 8 jaar gediplomeerd vakfotograaf, maar fotografeer al vanaf mijn 13e.Op mijn 13e kwam ik in aanraking met de spiegelreflexcamera. Vanaf dat moment ben ik steeds meer gaan proberen en heb ik de passie voor fotografie ontwikkeld.Tegenwoordig zijn er door de digitale fotografie steeds meer mensen bijgekomen die zichzelf fotograaf noemen. Onder deze groep valt Paul niet. Hij heeft een officiële opleiding gevolgd bij de Fotovakschool in Amterdam. Hij heeft dus veel tijd gestoken in het leren van het vak fotografie en mag zich daarom gediplomeerd vakfotograaf noemen.
 1. Waarom ben je fotograaf geworden?
Het was vooral een kwestie van mijn hart volgen. Na jaren gewerkt te hebben als manager/director in internationale werkomgevingen in de kantoorautomatisering koos ik er voor om te gaan werken in een omgeving waar techniek en creativiteit elkaar ontmoeten. Paul van der Klei Fotografie is daar het resultaat van. Het was in de kantoorautomatisering op gegeven moment een herhaling van zetten, veel van hetzelfde werk, veel reizen, veel naar het buitenland. Dan ga je bij jezelf afvragen: ‘Wat wil je dan wel de rest van je werkbare leven?’. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de fotografie en dat bevalt erg goed. Ik kom overal, ik zie enorm veel en ik maak veel mee. Tevens ben ik inmiddels ook docent fotografie bij het Utrechts Centrum voor de Kunsten en bij De Verdieping in Houten.
 1. Wat voor type foto’s maak je voornamelijk?
Ik fotografeer vooral zakelijke portretten en bedrijfsreportages. Ik ben een mens-mens, dus ik fotografeer graag mensen in al hun hoedanigheden.
 1. Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Pinterest, fotomusea (om o.a. de stromingen te volgen) en fotoboeken (Arnold Newman, Erwin Olaf, Stefan Vanfleteren, etc.)
 1. Heb je al eens eerder een foto op hout gezien?
Ik heb ze nog niet eerder vastgehouden, maar wel op foto gezien bij een collega.
 1. Wat verwacht je van de foto’s op hout?
Ik ben zelf meer van aluminium en echte expositiematerialen (o.a. Acryl dibond). Ik ben vooral nieuwsgierig of buitenmaterialen mogelijk zijn. Kan je het buiten gebruiken? Is een van die vragen die ik eigenlijk wel heb.
 1. Zo op het eerste oog, wat vind je van de kwaliteit van de prints?
Het heeft niet de scherpte van papier, maar dat is logisch. Persoonlijk kies is liever voor aluminium, omdat dit strakker en dunner is. De foto wordt dan ook realistischer geprint. Een foto op hout is veel grover en moet echt in je interieur passen.Ik ben ook erg benieuwd wat het resultaat zou zijn als je bijvoorbeeld een serie foto’s laat afdrukken. Heb je dan vijf foto’s die er totaal verschillende uitzien of blijft het wel één geheel. Ik denk dat het hout toch wel veel effect heeft op het totaal resultaat. 

Beoordeling van de aanbieders

De foto’s zijn op de volgende punten beoordeeld:

Kleur

Zeer realistisch - Realistisch - Neutraal - Onrealistisch - Zeer onrealistischEen gele waas over je foto of juist meer roze/rood door je foto is niet wat je wilt wanneer je een foto besteld. Een aanbieder hoort rekening te houden met het effect van de kleur van het hout. Dat betekent dat de kleur van de foto misschien iets beïnvloed mag worden door het hout, maar het mag niet overheersend zijn.

Nationale Foto op hout test 2014 vurenhoutBestelproces en editor

Zeer goed - Goed - Gemiddeld - Slecht - Zeer slecht Voor het bestelproces is er gekeken naar de logische volgorde van de stappen en of je vanzelf de juiste keuzes maakt. Daarnaast is er gekeken of het duidelijk is, gedurende het proces, welke keuzes je hebt gemaakt en wat je dus gaat bestellen. Nadat de bestelling is geplaatst, houden sommige aanbieders je op de hoogte van de status van je bestelling. Wij vinden dit een positief punt. De editor is beoordeeld op gebruiksvriendelijkheid en opties (kleureffect, formaat wijzigen, uitsnede bepalen, etcetera).

Levering

Bij de levering is natuurlijk gekeken naar de levertijd (in werkdagen). Daarnaast zijn de verpakkingen beoordeeld. Zijn deze stevig genoeg? Hoe eenvoudig zijn ze open te maken? En was de bezorger vriendelijk? Allemaal punten die zijn meegenomen in de beoordeling.

Houtprint

Subtiel - Onzichtbaar - Nadrukkelijk aanwezigVergelijkCanvas heeft elke foto beoordeeld op de mate waarin de houtprint zichtbaar is. Sommige aanbieders kiezen er voor om de houtprint bijna volledig te verbergen onder een witte laag whitewash en sommigen kiezen ervoor om de houtprint goed zichtbaar te houden.

Nationale Foto op hout test 2014 houtstructuurHoutstructuur

Glad - Goed voelbaar - RuwHout kan op verschillende manier worden bewerkt voordat erop geprint wordt. Sommige aanbieders kiezen voor een volledig gladde uitvoering waarbij het hout goed geschuurd is voordat erop wordt geprint. Anderen kiezen ervoor om de oneffenheden in het hout te laten. Er was één aanbieder waarbij het hout volledig ruw werd gelaten.

Noesten

Zichtbaar - Onzichtbaar - Aanwezig - Storend aanwezigDe grootte van en hoeveelheid noesten in het hout bepaalt deels de kwaliteit van het hout. Belangrijker nog, het heeft invloed op de foto. Noesten zijn nodig voor een goede uitstraling (je bestelt immers een foto op hout) maar op een ongelukkige plek kunnen ze de foto verknallen. De balans hiertussen is dus erg belangrijk. 

Foto op hout voor de lange termijn

Iets wat bijna onmogelijk te beoordelen is in een korte periode is de kwaliteit op de lange termijn. Hoe lang blijft de foto bijvoorbeeld kleurecht? Of, trekt het hout krom en in welke mate? Vragen die we graag willen beantwoorden, maar die we niet in een dergelijke test kunnen meenemen. We kunnen wel een aantal mogelijke factoren opnoemen die van invloed kunnen zijn. In overleg met een aantal aanbieders hebben we onderstaande informatie hierover verzameld.Wat je moet weten als je een print op hout wilt bestellenIn tegenstelling tot canvas, doek, perspex, aluminium en glas is hout een levend product wat om een totaal andere benadering vraagt. Hout werkt door indroging, temperatuurschommelingen en vochtgehaltes in ruimten. Als je jarenlang wilt genieten van jouw foto op hout, dan zal het hout ook relatief weinig moeten werken.Vakmensen die door de eeuwen heen echt kennis van hout hebben zoals timmerlieden en schilders weten maar al te goed dat hout een behandeling, lees bescherming nodig heeft om letterlijk mooi in vorm te blijven. Ze kunnen ook vertellen dat hout beslist niet een enkele zijde behandelt mag worden daar dit het kromtrekken van het hout versterkt.
 “Hoe lang blijft de foto bijvoorbeeld kleurecht? Of, trekt het hout krom en in welke mate?”
Details FoH2014Waarom trekt hout eigenlijk krom?We weten allemaal dat een boom jaarringen kent. Wanneer je planken uit stammen haalt, zorgen de jaarringen voor prachtige nerven maar ze zorgen ook voor een krachtenveld bij indroging of veroudering van het hout. De jongere jaarringen zullen meer werken dan de oudere ringen. Hierdoor zal de gezaagde plank schaalvormig worden, ook wel kromtrekken genoemd.Het is belangrijk dat alle planken met de jonge jaarringen naar de achterzijde toe gericht worden, mochten de planken toch iets kromtrekken dan krijg je altijd de bolling naar voren wat minder storend is dan dat de holling naar voren komen. Een ervaren meubelmaker zegt hier overigens weer over dat je de planken juist om en om moet plaatsen om het effect zoveel mogelijk op te heffen. Wat is dan wijsheid?Oké, het hout dient aan beide zijden beschermt te worden, maar waarmee moet dat dan?  Whitewash wordt wel gebruikt om het hout een bescherming mee te geven. Echter wordt dit voornamelijk toegepast om de gelige kleur van hout te verminderen. Het nadeel van whitewash is dat het een soort kalkhoudend goedje is wat in eerste instantie wel het beoogde effect heeft, maar de eigenschap heeft om steeds verder in het hout te trekken. Na verloop van tijd zal het hout gele vlekken gaan vertonen wat jouw foto op hout beslist gaat beïnvloeden.Meerdere aanbieders behandelen de planken daarom met grondverf (of iets vergelijkbaars) en aan beide zijden. Alleen FotoOpHout.nl en Fotogeschenk doen dit niet. Om toch de houtstructuur zichtbaar te houden moet de laag niet te dekkend worden aangebracht. Het nadeel van grondverf is wel dat het niet echt wit is, het heeft een soort grijzig/gelige kleur. Of je dit als een nadeel beschouwt is persoonlijk, door de grondverf krijgt de print op hout juist een warmere en oudere look mee.Wat voorkomt kromming nog meer?Iedere aanbieder gaat hier anders mee om. Ruchhout kiest bijvoorbeeld voor latten rondom en een lat in het midden achterop, BigFreddy kiest voor verticale latten om de horizontale planken in te sluiten en de overige aanbieders kiezen voor twee of drie latten haaks op de planken. Daarnaast gebruiken sommige aanbieders nietjes, terwijl schroeven waarschijnlijk sterker zijn en de kromming beter beperken.Waar moet je nog meer op letten?Hout kent naast nerven ook noesten en deze wil je niet op gezichten en minimaal op ledematen terugzien. Een noest op je neus is tenslotte niet echt mooi. Als je een print op hout bestelt, kan je geen rekening houden met de posities van eventuele noesten. Sommige aanbieders houden hier meer rekening mee dan anderen. Zoals ook in deze test naar voren is gekomen.Vergelijk Canvas heeft op dit moment nog onvoldoende informatie om een inschatting te maken van het effect op de lange termijn. Trekt het hout bijvoorbeeld na één jaar of na vijf jaar krom als je het hout maar aan één zijde behandeld of als je jong hout gebruikt in plaats van oud hout? En in welke mate trekt het hout krom? Daarom hebben we ervoor gekozen om deze punten niet mee te nemen in de beoordeling.

Resultaten per aanbieder

FotoOpHout.nl Nationale Foto op Hout Test
KleurZeer realistisch
Bestelproces & editorZeer goed
Levering5 werkdagen (spoed – binnen 3 werkdagen, 20% extra)
DetailsScherp
HoutprintSubtiel
HoutstructuurGlad
NoestenOnzichtbaar
Prijs€ 76,-
Opmerkingen:
 • Bestelproces is duidelijk en overzichtelijk
 • Verpakking is netjes en stevig. Beperkte bescherming om de print, maar het is ook de vraag of dit nodig is
 • De foto is iets witter dan bij anderen, maar de houtstructuur is wel subtiel zichtbaar. De huidskleur is zeer realistisch. De kleur van het haar iets minder. Foto oogt het meest natuurlijk van alle foto’s
 • De scherpte van de foto is goed. Er is weinig vervaging bij de randen
 • Hoekjes van de planken geschuurd. Leuk detail!
    Timberprint Nationale Foto op Hout Test
KleurRealistisch
Bestelproces & editorZeer goed
Levering4 werkdagen (spoed – binnen 1 werkdag, 10% extra)
DetailsZeer scherp
HoutprintSubtiel
HoutstructuurGlad
NoestenZichtbaar
Prijs€ 75,-
Opmerkingen:
 • Zeer uitgebreide editor (meest uitgebreid van allemaal) met instructie vooraf
 • Zeer ruim verpakt in bubbelfolie. Meer dan 10x afrollen en dan krijg je eindelijk het eindresultaat te zien
 • Paar donkere (kleine) noesten; gelukkig niet in de gezichten.
 • Kleur is erg realistisch; Huidskleur lijkt iets te sterk aangezet, maar de kleuren van de bloemenkrans zijn juist enorm mooi.
 • Houtstructuur is subtiel zichtbaar
 • Door het sterke contrast worden details beter zichtbaar, bijvoorbeeld in het haar
 • Kleur lijkt wat aan de witte kant. Alsof er wat extra licht op de foto valt
 Photogifts Nationale Foto op Hout Test
KleurRealistisch
Bestelproces & editorGoed
Levering3 werkdagen
DetailsZeer scherp
HoutprintSubtiel
HoutstructuurGlad
NoestenZichtbaar
Prijs€ 70,44
Opmerkingen:
 • In het bestelproces gebeurt alles in één scherm en wordt er een stappenplan afgewerkt. Op zich is dat goed, maar het is niet altijd even duidelijk wat je moet kiezen om verder te komen (zelfde editor als Fotogeprint.nl)
 • Zeer snelle levering, binnen drie werkdagen. Goed verpakt. Makkelijk scheurlint om de verpakking open te maken
 • Leuk ophangsysteem, zelfde als Timberprint, maar dan met twee haakjes. Moeilijker om echt loodrecht op te hangen, maar hangt wel steviger
 • Print zelf is erg scherp. Het haar lijkt iets minder rood, en de huid iets meer roze dan het origineel, maar over het algemeen erg mooi
 • Het contrast is ook super. Vooral bij de bloemenkrans zie je dat goed terug
 Fotogeprint Nationale Foto op Hout Test
KleurRealistisch
Bestelproces & editorGoed
Levering3 werkdagen
DetailsScherp
HoutprintSubtiel
HoutstructuurGlad
NoestenZichtbaar
Prijs€ 76,-
Opmerkingen:
 • In het bestelproces gebeurt alles in één scherm en wordt er een stappenplan afgewerkt. Op zich is dat goed, maar het is niet altijd even duidelijk wat je moet kiezen om verder te komen (zelfde editor als Photogifts)
 • Zeer snelle levering, binnen drie werkdagen. Goed verpakt. Makkelijk scheurlint om de verpakking open te maken
 • We hebben een foutje gemaakt bij het bestellen. Namelijk verticale latten i.p.v. horizontale latten, maar dat maakt voor het beoordelen verder niet zoveel uit. Wij zijn ook mensen J
 • Kleuren zijn goed gelukt. Mist wel een stukje geel lijkt het. Dat is vooral goed te zien bij het oranje/geel bovenaan de foto
 • Details zijn goed geprint, maar mist de scherpte van de toppers. Dat zie je vooral bij het haar linksonder. Daar zijn de kleine haartjes door andere aanbieder scherper geprint
 Foopla Nationale Foto op Hout Test
KleurRealistisch
Bestelproces & editorGemiddeld
Levering4 werkdagen
DetailsZeer scherp
HoutprintNadrukkelijk aanwezig
HoutstructuurVoelbaar
NoestenStorend aanwezig
Prijs€ 78,10
Opmerkingen:
 • Overzichtelijke editor, helaas zijn planken niet zichtbaar in de foto. Continu kwaliteitsmeting voor de foto in beeld, dit is erg goed!
 • Zeer goed verpakt in karton met een beetje bubbelfolie
 • Duidelijke keuze voor zichtbare houtstructuur
 • Kleuren zeer realistisch, zeker met de keuze voor een zichtbare houtstructuur
 • Pakbon op de achterzijde bevestigd, maar als je deze eraf trekt, trek je het hout mee
 • Noesten zijn nadrukkelijk aanwezig en op één plek zelfs storend
 Echt de houtstructuur zichtbaar? Kies dan voor Foopla!
  Fotogeschenk Nationale Foto op Hout test
KleurZeer realistisch
Bestelproces & editorGoed
Levering3 werkdagen (spoed – binnen 1 werkdag, 10% extra)
DetailsZeer scherp
HoutprintSubtiel
HoutstructuurGlad
NoestenStorend aanwezig
Prijs€ 67,35
Opmerkingen:
 • Bestelproces is eenvoudig maar functioneel opgezet, zonder veel toeters en bellen. Betaling is een losse stap nadat de bestelling al is gedaan
 • Verzending is erg snel (3 werkdagen) en goed. De verpakking is eenvoudig te openen als een soort envelop en de print is goed beschermd door open ruimte aan de boven- en zijkant
 • Opvallend is dat ze de planken schuin afronden aan de voorzijde (vergelijkbaar met Ruchhout) en dat de planken verder zo goed mogelijk tegen elkaar aan zijn bevestigd
 • Kleuren zijn erg mooi, horen bij de beste. Zeer realistisch. Bij de huid van de vrouw en de bloemkrans zie je dit heel goed
 • Helaas zitten er twee noesten op vervelende plekken. Zo zit er één op de hals/kin van het kindje en één op de hals van de vrouw. Het hoort erbij, maar dit zijn toch wel twee vrij grote noesten in gezichten
 Ruchhout Nationale Foto op Hout Test
KleurRealistisch
Bestelproces & editorZeer slecht
Levering4 werkdagen
DetailsScherp
HoutprintNadrukkelijk aanwezig
HoutstructuurGoed voelbaar
NoestenZichtbaar
Prijs€ 72,-
Opmerkingen:
 • In het bestelproces is geen editor verwerkt. Je weet dus niet precies welk deel van de foto wordt geprint. Foto kan alleen achteraf worden geüpload en dat geeft ook nog eens een foutmelding
 • De foto is heel anders dan van de andere aanbieders. Achterzijde is anders gemonteerd. Latten zitten rondom met twee kleine latten om het geheel bij elkaar te houden. Alle planken zitten tegen elkaar aan, maar aan de voorzijde zijn de planken afgerond waardoor het een foto op hout wordt
 • Hout is veel grover dan bij andere aanbieders. Je voelt de structuur veel beter
 • Mooi detail, je kan de foto aan het hout ophangen, want de horizontale latten zijn schuin afgewerkt
 • Kleur is mooi, maar je ziet wel de invloed van het hout. Alles is iets geler en zachter.
 • Er komen houtsnippers van het hout af waardoor er witte puntjes in de foto zitten. Vooral in het haar van de vrouw is dit erg duidelijk zichtbaar
 BigFreddy Nationale Foto op Hout Test
Kleur4
Bestelproces & editorGemiddeld
Levering3 werkdagen
DetailsScherp
HoutprintNadrukkelijk aanwezig
HoutstructuurRuw
NoestenOnzichtbaar
Prijs€ 82,97
Opmerkingen:
 • De editor werkt niet goed in Chrome. Je ziet de houtstructuur niet in de preview en het is niet altijd duidelijk wat je moet invullen/aanvinken
 • Het hout is heel anders dan bij de andere aanbieders. Op de site staat ook alleen ‘Whitewash planken’. Het is een hele ruwe houtsoort waarbij je de ‘splinters’ nog op het hout voelt. Vooral zichtbaar bij het haar van de vrouw
 • Wel een leuk ophangsysteem. Het is weer eens wat anders
 • Samenstelling van de planken is heel anders dan bij andere aanbieders; twee verticale planken met daartussen drie horizontale planken. Hierdoor zijn er slechts kleine kieren zichtbaar tussen het hout
 • De kleur van de foto is enorm roze/rood. De huid van de personen op de foto oogt daardoor niet natuurlijk. Je ziet ook dat er in de kleuren van de bloemenkrans weinig contrast zit. Vooral bovenaan lijken de kleuren bijna hetzelfde terwijl ze dat echt niet zijn
 • De details zijn scherp geprint, wat knap is gezien de ruwheid van het hout
  Heb jij ervaringen met foto's op hout? Laat het ons weten in de ervaringen hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *