Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Foto op Aluminium meerluik

24 augustus 2018 door

Foto op Aluminium meerluik Je saaie wand opvullen met je allermooiste foto's? Met een foto op aluminium meerluik creëer je op een orginele en mooie manier een ware blikvanger in je interieur! Daarnaast is een meerluik een enorm populaire manier om je foto's weer te geven.

Wat is een foto op aluminium meerluik?

Bij een foto op aluminium meerluik wordt een foto (of meerdere foto's) over meerdere aluminium delen, ofwel 'luiken', opgedeeld. De luiken worden naast elkaar gehangen met enige afstand tussen de luiken.Een foto op aluminium meerluik…
  • Heeft een strak design, je hebt geen fotolijst meer nodig!;
  • Heeft realistische kleuren;
  • Is geschikt voor zowel binnen als buiten.

Waar moet je op letten?

Wanneer je kiest voor een foto op aluminium meerluik kun je verschillende opties afwegen. Als eerste kun je ervoor kiezen of je één foto wilt laten opdelen over meerdere luiken, of dat je meerdere verschillende foto's uikiest met hetzelfde thema. Daarnaast moet je afwegen in hoeveel luiken je de foto('s) wilt opdelen. Je kunt namelijk kiezen voor een tweeluik, drieluik, vierluik, vijfluik, of nog meer luiken.

1. Ga je voor één foto of kies je een thema?

Wanneer je een foto op aluminium meerluik wilt laten maken waarbij je één foto opdeelt in de verschillende luiken, is het belangrijk dat je een foto kiest die zich hiervoor leent. Bij het opdelen van de foto zal namelijk een klein stukje van de foto wegvallen. Wanneer je een foto met gezichten uitkiest, moet je er dus voor zorgen dat de uitsnede niet door het gezicht valt. Dit zou zonde zijn. Over het algemeen lenen natuur- en landschapspanorama's of foto's van steden zich zeer goed voor een meerluik! Hier zie je een voorbeeld van een meerluik op aluminium met één foto:foto op aluminium meerluikWanneer je er voor kiest om een thema toe te passen, zorg je ervoor dat alle foto's of van één speciale gebeurtenis zijn. Dus bijvoorbeeld allemaal foto's van een bruiloft, een geboorte, een vakantie of een fotoshoot. Of je zorgt ervoor dat in alle foto's dezelfde elementen of kleuren terug komen. Dit zorgt ook voor een leuk effect!

2. Heb je voldoende ruimte?

Meet, voordat je het meerluik gaat bestellen, hoeveel ruimte je hebt. Om het meerluik goed op te kunnen hangen, heb je namelijk voldoende ruimte aan de wand nodig.
  • Wil je het meerluik boven een bank of dressoir hangen? Houd dan als maximale breedte, de breedte van de bank of het dressoir aan.
  • Wil je het meerluik aan een vrije wand hangen? Zorg voor minimaal 50 cm ruimte vanaf de zijkanten van de wand. Is dat niet mogelijk? Probeer de luiken dan zoveel mogelijk in het midden van de wand te hangen.
  • Zorg ook voor voldoende ruimte tussen de luiken. Houdt ongeveer 15 centimeter ruimte tussen de luiken zodat de foto’s voldoende los van elkaar hangen, maar wel één geheel vormen wanneer je er van een afstandje naar kijkt.

Je eigen meerluik op aluminium?

Kijk vooral even in onze top 5 voor de laatste kortingscodes! Ga naar Photogifts of Klik hier voor de top 5

3. De juiste compositie

Met de compositie van het meerluik kun je alle kanten op! Je kunt de luiken strak naast elkaar hangen voor een moderne en strakke uitstraling of je kunt juist gaan spelen met verschillende formaten en posities en er een speels geheel van maken. Je kunt meer lezen over composities in onze blog: tweeluik, drieluik of meerluik.

Zelf een foto op aluminium meerluik maken

Een aluminium meerluik kun je zelf laten maken bij verschillende foto-afdruk aanbieders. Photogifts bijvoorbeeld. Photogifts staat bekend om haar maatwerk en is door ons dan ook benoemd tot 'de beste keus'. Neem contact op met de klantenservice van Photogifts wanneer je een aluminium meerluik wilt bestellen. Je kunt bij hen een prijsopgave doen en alle mogelijkheden bespreken.Ook kun je bij Fotogeschenk terecht voor een aluminium meerluik. Fotogeschenk is door ons uitgeroepen tot de aanbieder met de beste kwaliteit. Van plan om een aluminium meerluik te bestellen bij Fotogeschenk? Stuur een mailtje naar fotogeschenk met daarin alle specificaties. Fotogeschenk zorgt er dan voor dat jij het meerluik krijgt die jij wenst!

Tweeluik, drieluik of meerluik bestellen

Nu je weet wat de mogelijkheden van een aluminium meerluik zijn, kun je jou eigen meerluik bestellen!  Nog niet helemaal zeker of aluminium het materiaal voor jou is? Je kunt naast aluminium, ook een foto op canvas meerluik, een foto op glas meerluik of een foto op hout meerluik laten maken.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *