Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Foto op glas meerluik

12 juli 2018 door

Foto op glas meerluik Een echte blikvanger in je interieur met je allermooiste foto('s)? Met een foto op glas meerluik creëer je een echt kunstwerk aan de muur! Een foto op glas meerluik is een unieke wanddecoratie die voornamelijk erg populair is bij mensen met een modern ingericht interieur, maar in principe past een meerluik foto op glas in ieder interieur. Je mooiste foto('s) worden met een meerluik op glas op een exclusieve manier weergegeven en het geeft je foto('s) een levendige en scherpe uitstraling.

Wat is een foto op glas meerluik?

Bij een foto op glas meerluik wordt je mooiste foto opgedeeld in meerdere plexiglas delen, ofwel ‘luiken’. Een foto op glas meerluik is een hele originele bewerking van jouw foto op glas waardoor je de foto een speciaal en dynamisch effect geeft.Een foto op glas meerluik...
  • Maakt je foto('s) levendig
  • Maakt de details van de foto('s) bijna tastbaar.
  • Geeft je foto('s) een exclusieve en scherpe uitstraling.
  • Geeft een 'twist' aan de standaard foto op glas doordat de foto in meerdere delen wordt opgedeeld.
  • Is een unieke eyecatcher dankzij de look van het glas en de verschillende delen die perfect op elkaar aansluiten.

Waar moet je op letten?

Bij een foto op glas meerluik kun je verschillende mogelijkheden afwegen. Je kunt bijvoorbeeld voor één foto kiezen die wordt opgedeeld in verschillende luiken, of je kunt meerdere foto’s met hetzelfde thema laten afdrukken op een meerluik. Ook moet je een beslissing maken voor de hoeveelheid luiken waarin je de foto('s) wilt opdelen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een tweeluik, drieluik of meerdere luiken.

1. Kies één foto of één thema

  • Één foto: Zeker niet elke foto is geschikt voor een meerluik. Daarom moet je er goed op letten dat je een foto uitkiest die ook echt geschikt is voor een meerluik. Personen en gezichten die bij het delen doormidden worden gesneden, lijken vreemd en misplaatst. Probeer dit dus te vermijden. Meerluik foto’s op glas lenen zich goed voor natuur- en landschapspanorama’s. Ook futuristische gezichten van moderne steden of kunstfotografie.
  • Een thema: Door een thema te selecteren voor je meerluik, creëer je eenheid in het meerluik. Een thema kan je op verschillende manieren interpreteren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een speciale gebeurtenis zoals een bruiloft of geboorte. Of kies één locatie waar je op vakantie bent geweest of meerdere foto's van één fotoshoot. Maar je kan ook een hele andere insteek kiezen door bijvoorbeeld één of twee kleuren terug te laten komen in de verschillende luiken. Een voorbeeld van een thema:
foto op glas meerluik een thema

2. Zorg voor voldoende ruimte

Een meerluik verbindt meerdere foto-onderdelen tot een groot geheel. Daarvoor is voldoende ruimte aan de muur nodig. Meet daarom van te voren af hoeveel ruimte je hebt.
  • Wil je het meerluik boven een bank of een dressoir hangen? Houd dan de breedte van de bank of het dressoir als maximale breedte aan.
  • Wil je het meerluik aan een vrije muur hangen? Zorg er dan voor dat er minimaal 50 cm ruimte vanaf de zijkant van de muur is. Is dat niet mogelijk? Probeer de luiken dan zoveel mogelijk in het midden van de muur te hangen.
  • Zorg ook voor voldoende ruimte tussen de luiken. Houdt ongeveer 15 centimeter ruimte tussen de luiken zodat de foto's voldoende los van elkaar hangen, maar wel één geheel vormen wanneer je er van een afstandje naar kijkt.

Je eigen meerluik op glas?

Kijk vooral even in onze top 5 voor de laatste kortingscodes! Ga naar Photogifts of Klik hier voor de top 5

3. Kies een geschikte compositie

Zorg ervoor dat je een compositie kiest die zowel past bij de foto('s) die je kiest als bij het interieur. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een tweeluik, drieluik, of nog meer luiken (vierluik, vijfluik, zesluik etc.). Je kunt ervoor kiezen om deze luiken strak naast elkaar op te hangen, maar je kunt ook een meer speels effect creëren door te variëren in formaten en verhoudingen.Een aantal voorbeelden:drieluikmeerluikJe kunt meer lezen over composities in onze blog: tweeluik, drieluik of meerluik.

Hoe maak je zelf een foto op glas meerluik?

Een meerluik op glas kun je zelf eenvoudig laten maken bij verschillende aanbieders. Dit kan bijvoorbeeld bij Photogifts. Photogifts als aanbieder van wanddecoratie staat bekend om haar maatwerk en is door Vergelijk Canvas dan ook uitgeroepen als 'de beste keus'. Neem contact op met de klantenservice van Photogifts voor de mogelijkheden of een prijsopgave en Photogifts maakt een meerluik op glas, precies hoe jij hem graag wilt!Ook kun je voor het laten maken van een meerluik op glas terecht bij Fotogeschenk. Fotogeschenk is door ons uitgeroepen als aanbieder met 'de beste kwaliteit'. Stuur een mailtje naar Fotogeschenk met daarin zo duidelijk mogelijk aangeven wat je precies voor ogen hebt (product, formaat, gewenste bewerking). Fotogeschenk maakt dan maximaal drie voorbeelden waaruit je een keuze kunt maken.

Tweeluik, drieluik of meerluik bestellen

Nu je weet wat meerluik op glas is, kun je jou eigen tweeluik, drieluik of meerluik bestellen! Ook geïnteresseerd in andere materialen dan glas? Je kunt naast glas, ook een foto op canvas meerluik, een foto op hout meerluik of een foto op aluminium meerluik laten maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *