Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Fotograaf in the Picture: Wonder Fotografie

21 augustus 2018 door

Fotograaf in the Picture: Wonder Fotografie Deze week staat Fenna Holwerda van Wonder Fotografie 'in the picture'. Een van Fenna's grootste passies is het make van pure, artistieke, natuurlijke en prachtige portretten van pasgeboren baby's. Benieuwd naar Fenna's wonderlijke stijl van fotografie en haar ervaringen? Wij hebben haar 10 vragen gesteld. De antwoorden kun je in dit interview lezen...

1. Hoe lang ben je al fotograaf?

Tijdens en na mijn studie mocht ik reizen maken naar Australië, Azië en Zuid-Afrika. Op deze mooie plekken kon ik foto’s maken van de adembenemende landschappen en prachtige mensen en deze delen met familie en vrienden in Nederland. Zo ontvingen ze een glimp van hoe het er daar uitzag en konden ze op afstand meegenieten. Zo is mijn liefde voor fotografie gegroeid en groeide mijn interesse in het fotograferen van mensen, emoties en details. Met mijn bedrijf Wonder Fotografie ben ik ruim 5 jaar geleden begonnen, waarvan de laatste 3 jaar full-time.Fenna Holwerda - Wonder Fotografie

2. Waarom ben je fotograaf geworden?

Ik ben fotograaf geworden, omdat ik ervan geniet om van herinneringen kunstwerken te maken waar anderen en ikzelf nog lang van mogen genieten. Kinderen groeien snel op en dan zijn foto’s prachtige aandenkens. Als ouders wil je alle kleine details onthouden en daarom maak ik juist ook foto’s van de wimpers, handjes, voetjes, teentjes, lachjes en ook juist de leuke verbaasde blikken die baby’s vaak hebben. Ook wanneer ik kleine baby’s en kinderen fotografeer, hoop ik ze foto’s mee te kunnen geven waar ze op een latere leeftijd naar mogen kijken en zich geliefd door mogen voelen.Wonder Fotografie

3. Wat voor type foto’s maak je voornamelijk?

Ik fotografeer voornamelijk pasgeboren baby’s (newborn fotografie) en kleine kinderen. Daarnaast bied ik ook zwangerschapsfotografie aan en fotografeer ik af en toe bruiloften.Wonder Fotografie

3. Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie haal ik uit mijn eigen kinderen, de natuur, het zonlicht bij buiten-shoots, of kleurcombinaties die je vaak terugziet in tijdschriften. Soms vind ik mooie houten schalen in tuincentra of ik zie ik leuk stoeltje in een kringloopwinkel of op een brocante markt. Ik knutsel ook regelmatig en dan maak ik mijn eigen props, newborn haarbandjes of newborn outfits.Fenna Holwerda - Wonder Fotografie

5. Waarom kiezen mensen jou als fotograaf?

Vaak kiezen mensen mij als fotograaf op basis van de natuurlijke poses, kleuren en materialen die ze terugzien in mijn foto’s. Klanten komen soms uit België of net voorbij de Duitse grens naar mijn fotostudio in Almere, omdat ze iets gezien hebben in mijn foto’s en daarvoor bereid zijn wat verder te rijden. Dat is uiteraard een enorm compliment! Ze geven dan aan dat ze juist het zachte licht, de warmte, de natuurlijke kleuren en de ontspannen kindjes die op de foto’s staan de redenen zijn om mij te kiezen als fotograaf. De ouders kiezen daarnaast zelf ook de basiskleuren voor de fotoshoot, dus soms gebruik ik juist wel meer kleur of een leuke bloemenmuts!Fenna Holwerda - Wonder Fotografie

6. Wat is de leukste fotoshoot die je ooit hebt gedaan?

Eerlijk gezegd heb ik niet 1 leukste fotoshoot. Het is wel altijd extra bijzonder om een tweeling te mogen fotograferen. Zo heb ik ook een natuurlijke bevalling van een tweeling gefotografeerd als geboortefotograaf en dat is ook iets wat ik niet zal vergeten. Ik vind het altijd erg leuk wanneer ik een kindje vaker mag fotograferen. Zo gebeurt het regelmatig dat ouders eerst langskomen voor een zwangerschapsfotoshoot, later voor een newborn fotoshoot, weer iets later voor een Sitter Sessie (kindje rond de 8 maanden) en dan rond de eerste verjaardag voor een Cake Smash Fotoshoot. Dan zie je het kindje steeds groter worden!Fenna Holwerda - Wonder Fotografie 

7. Wat vind je zelf je mooiste foto? En wat is het verhaal erachter?

Op dit moment heb ik twee mooiste foto’s, maar het wisselt wel eens. Mijn favoriete foto’s zijn vaak wel de foto’s van onze eigen kinderen of onze Golden Retriever pup, omdat daar de meeste sentimentele waarde voor mij aanzit. Zo vind ik deze foto van onze kinderen samen erg mooi. Ze lopen met de armen over elkaar heen als broer en zus en dikke vrienden. Ook vind ik de foto’s van mijn dochter in de zelfgemaakte bloemenkrans nog steeds erg mooi. We fotografeerden tussen de bomen vol bloesem en dat geeft de foto een zacht effect. Ik heb ook foto’s waarbij ze naar de camera lacht, maar juist deze foto waarbij ze niet de lens inkijkt laat haar mooi zien zoals ze is.Fenna Holwerda - Wonder Fotografie

8. Wat vind jij het mooiste materiaal om foto’s op te printen? En waarom?

Ik print meestal op linnen of op houten blokken. De linnen structuur is fijn genoeg voor alle details van de foto en toch ook mooi zacht waardoor ik het mooi bij newborn fotografie vind passen. De houten fotoblokken kun je leuk neerzetten en kunnen ook door kinderhandjes opgepakt en vastgehouden worden, zonder dat ze beschadigen. Die laatste bestel ik vaak met ronde hoeken.

Je eigen foto op hout?

Kijk vooral even in onze top 5 voor de laatste kortingscodes! Ga naar Photogifts of Klik hier voor de top 5

9. Wat heb je zelf thuis aan de muur hangen?

Thuis hebben we overal foto’s. In verschillende lijstjes hebben we foto’s van ons gezin en van de kinderen samen en individueel. Ook hangen er foto’s op linnen en staan er een aantal houten fotoblokken. De kinderen vinden het erg leuk om de foto’s steeds opnieuw te bekijken en ze hebben ook albums waar we vaak doorheen bladeren. Iemand heeft ooit tegen me gezegd dat kinderen zich geliefd en thuis voelen in een huis waar ze zichzelf op foto’s zien met ouders, grootouders, andere familieleden of vrienden. In het Engels is er een betere uitdrukking. Het zou ze een ‘sense of belonging’ geven.Fenna Holwerda - Wonder Fotografie

10. Wat is de grootste uitdaging tijdens je werk?

De grootste uitdaging in mijn werk is niet het fotograferen, maar meer de bedrijfsvoering er omheen. Het fotograferen, selecteren van foto’s en het nabewerken vind ik vooral erg leuk. Het geeft me energie en ik geniet ervan. De administratie, het runnen van een bedrijf en het beantwoorden van mail kost vaak meer tijd en energie dan ik verwacht, waardoor daar soms uitdagingen liggen voor mij.Fenna Holwerda - Wonder FotografieMeer weten over Fenna Holwerda van Wonder Fotografie, of wil je contact met haar opnemen? Neem dan een kijkje op haar website: www.wonder-fotografie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *