Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Trouwalbum maken: de leukste tips en ideeën

3 september 2018 door

Trouwalbum maken: de leukste tips en ideeën Je trouwdag is een onvergetelijke dag, misschien zelfs wel de mooiste dag van je leven! Alle bijzondere momenten op deze dag zullen worden vastgelegd. Met al deze foto's kun je een prachtig trouwalbum maken en creëer je een schat die jullie je hele huwelijk lang zullen koesteren. Naast dat dit een geweldig aandenken voor jullie zelf is, kunnen jullie met behulp van het trouwalbum aan iedereen laten zien hoe mooi jullie dag eruit zag. Wij geven je een aantal leuke tips en ideeën voor het maken van een trouwalbum.

Kies een professionele trouwfotograaf

De eerste stap in het proces van het trouwalbum maken start al vóór de grote dag. Zorg ervoor dat je een professionele trouwfotograaf inhuurt die bij jullie stijl en ideeën past en bij wie je je op je gemak voelt. Samen met je trouwfotograaf kun je overleggen wat jullie ideeën zijn voor het trouwalbum. Bijvoorbeeld: Welke foto's moeten zeker weten in het album en wie moeten er zeker weten op de foto staan?
TIP! - In onze blog 'Trouwfotografie tips voor perfecte trouwfoto's' geven we je een aantal tips over welke foto's je kunt maken op de trouwdag. De trouwfotograaf kan dit als inspiratie gebruiken.
Trouwalbum maken

Kies een aanbieder voor trouwalbum maken

Er zijn veel aanbieders waarbij je zelf een trouwalbum online kunt maken. Dit kan vaak heel gemakkelijk via een online editor. Upload je foto's, kies een thema (of maak deze zelf), plaats de foto's op plekken die jij wilt, bewerk het nog een beetje en je bent klaar! drie aanbieders die wij aanbevelen zijn:
  1. Smartphoto
  2. PosterXXL
  3. Albelli
Al deze bovengenoemde aanbieders hebben een online editor waarbij je eenvoudig en snel een trouwalbum kunt maken. Daarnaast zijn de prijs/kwaliteitverhoudingen ook nog eens super!

Wat wordt de stijl van het trouwalbum?

Er zijn enorm veel stijlen die je kunt hanteren voor je trouwalbum. Kies een stijl die ook past bij jullie stijl en de stijl die de trouwfotograaf hanteert. Op deze manier creëer je een evenwichtig geheel. Op Pinterest kun je heel veel voorbeelden vinden van trouwalbums. Maak een bord aan en sla alle ideeën op die jij mooi vind. Al deze ideeën kun je vervolgens toepassen op je eigen trouwalbum.
TIP! - Maak in het album gebruik van dezelfde themakleuren als op jullie bruiloft.
Trouwalbum maken pinterest inspiratie

Kies een omslag

De omslag van een trouwalbum is heel belangrijk. Gebruik een mooie foto van jullie of gebruik een foto van de trouwlocatie om een sfeerimpressie te geven. Wat vaak ook niet mag ontbreken op de omslag: jullie namen en de trouwdatum!

Maak een keuze tussen alle foto's

Ga niet op zoek naar de foto's waar jullie beide perfect en geposeerd op staan. Hoe meer spontane trouwfoto's je gebruikt, des te frisser het trouwalbum wordt. Foto's waarop jullie spontaan en écht op elkaar reageren, dat zijn de mooiste herinneringen! Spontaan in plaats van geposeerd, fris in plaats van traditioneel.

Vertel het verhaal in foto's

Wij raden je aan om de foto's in chronologische volgorde te plaatsen. Start bij de voorbereiding en ga vervolgens verder met de ceremonie, de eerste dans, het aansnijden van de taart etc. Je vertelt als het ware het hele verhaal van de dag in foto's.  Wanneer je het op deze manier indeelt, beleef je deze dag even helemaal opnieuw, elke keer als je het fotoboek openslaat.
TIP! - Geef jezelf een maximum aantal foto's dat je in het album wilt plaatsen. Ook bij het maken van een trouwalbum geldt: Less is more. Liever een extra bijzondere foto die uitgespreid wordt over twee pagina's dan tientallen kleine fotootjes die er een druk geheel van maken.
Trouwalbum makenFoto: Tarah Coonan

Onderschriften, citaten en gedichtjes

Om het trouwalbum nog net iets meer een persoonlijke touch te geven, kun je citaten en gedichtjes toevoegen onder de foto's of op een volledige bladzijde. Een stukje van de speech van je beste vriendin, een uitspraak van de getuige of een stukje van de geloften die jullie hebben uitgesproken, of andere mooie citaten van die dag die veel voor jullie betekenen.

Laat je creativiteit de vrije loop

In de online editors van de eerder genoemde aanbieders kun je je creativiteit de vrije loop laten door te spelen met thema's, clipart, achtergronden, kaders en lettertypen. Voeg verschillende items toe voor een decoratieve touch, maar zorg er wel voor dat het niet te druk wordt.

Trouwalbum bestellen

We hopen dat je met deze tips een goed beeld hebt gekregen van alle mogelijkheden en dat je wellicht wat inspiratie hebt opgedaan. Neem een kijkje op de websites van SmartphotoPosterXXL of Albelli en ga aan de slag met je eigen trouwalbum!Onthoud: het is jullie album en dit album vertelt straks jullie verhaal aan alle volgende generaties. Wees creatief maar blijf dicht bij jezelf, en je zult zien: het wordt een fantastisch trouwalbum!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *