Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Foto op hout meerluik

13 augustus 2018 door

Foto op hout meerluik Wil je een echt kunstwerk aan je muur met je allermooiste foto(‘s)? Dat kan met een foto op hout meerluik! Een foto op hout meerluik is een unieke wanddecoratie die vooral geschikt is voor mensen die houden van een robuuste en natuurlijke uitstaling, maar past in principe in ieder interieur!

Wat is een foto op hout meerluik?

Bij een foto op hout meerluik wordt een foto (of meerdere foto's) over meerdere houten delen, ofwel 'luiken', opgedeeld. Deze luiken hang je naast elkaar aan de wand met enige afstand er tussen.Een foto op hout meerluik…
  • Is een natuurproduct;
  • Geeft je foto('s) een stoere en robuuste uitstraling;
  • Geeft een unieke twist aan je foto.

Waar moet je op letten?

Bij een foto op hout meerluik zijn er verschillende opties die je moet afwegen. Je kunt één foto uitkiezen die je wilt laten opdelen over meerdere luiken, of je kunt meerdere verschillende foto's met hetzelfde thema uitkiezen die je wilt laten afdrukken op de verschillende luiken. Ook is het noodzakelijk om een keuze te maken voor de hoeveelheid luiken waarin je de foto('s) wilt opdelen. Ga je voor een tweeluik, een drieluik of nog meer luiken?

1 foto of 1 thema?

  • Een meerluik met 1 foto:  Niet elke foto is geschikt als meerluik. Let er dus goed op dat je een foto uitkiest die ook daadwerkelijk geschikt is om af te drukken op een meerluik. Probeer personen gezichten die bij het delen doormidden worden gesneden, te vermijden. Meerluik foto's op hout lenen zich bijvoorbeeld goed voor natuur- en landschapspanorama's, futuristische gezichten van moderne steden of kunstfotografie.
  • Een meerluik met 1 thema: Er zijn twee soorten thema's die je kunt gebruiken voor je meerluik foto op hout. Kies één speciale gebeurtenis waar je meerdere foto's hebt gemaakt, zoals een bruiloft, geboorte, vakantie, of een fotoshoot. Of je kunt verschillende foto's gebruiken waarbij in iedere foto dezelfde elementen of kleuren in terugkomen. Een voorbeeld van een thema:
meerluik een thema

2. Zorg voor genoeg ruimte

Om een meerluik foto op hout op te hangen is er genoeg ruimte aan de muur nodig. Meet daarom van te voren af hoeveel ruimte je hebt.
  • Meerluik boven de bank of dressoir? Houd dan de breedte van de bank of het dressoir als maximale breedte aan.
  • Meerluik aan een vrije muur? Zorg voor minimaal 50 cm ruimte vanaf de zijkant van de muur. Is dat niet mogelijk? Probeer de luiken dan zoveel mogelijk in het midden van de muur te hangen.
  • Zorg ook voor voldoende ruimte tussen de luiken. Houdt ongeveer 15 centimeter ruimte tussen de luiken zodat de foto’s voldoende los van elkaar hangen, maar wel één geheel vormen wanneer je er van een afstandje naar kijkt.

Je eigen meerluik op hout?

Kijk vooral even in onze top 5 voor de laatste kortingscodes! Ga naar Photogifts of Klik hier voor de top 5

3. De juiste compositie

Met een meerluik zijn de opties oneindig! Neem je een tweeluik, drieluik, vierluik, vijfluik, zesluik? De keuze is aan jou! Ook de compositie kun je geheel zelf bepalen. Hang de luiken strak naast elkaar op voor een nette, moderne uitstraling of creëer een meer speels effect door te spelen met verschillende formaten en composities.Een aantal voorbeelden:drieluikmeerluikJe kunt meer lezen over composities in onze blog: tweeluik, drieluik of meerluik.

Zelf een foto op hout meerluik maken

Er zijn verschillende aanbieders die een prachtige meerluik voor jou kunen maken! Een van deze aanbieders is Photogifts. Photogifts als aanbieder van wanddecoratie staat bekend om haar maatwerk en is door Vergelijk Canvas dan ook uitgeroepen als ‘de beste keus’. Via de klantenservice van Photogifts kun je een prijsopgave doen voor een meerluik op hout en kun je de mogelijkheden bespreken.Fotogeschenk is ook een goede aanbieder waar je een foto op hout meerluik kunt laten maken. Fotogeschenk is door ons uitgeroepen als aanbieder met ‘de beste kwaliteit’. Wanneer je een mailtje stuurt naar Fotogeschenk met daarin alle specificaties die je wilt, zorgt Fotogeschenk ervoor dat jij de meerluik op hout krijgt die jij wenst!

Tweeluik, drieluik of meerluik bestellen

Wat de mogelijkheden van een meerluik foto op hout zijn, kun je jou eigen meerluik bestellen!  Nog niet helemaal zeker of hout het materiaal voor jou is? Je kunt naast glas, ook een foto op canvas meerluik, een foto op glas meerluik of een foto op aluminium meerluik laten maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *