Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Foto op aluminium onderzoek: wie is de beste?

4 februari 2014 door

Foto op aluminium onderzoek: wie is de beste? Bij welke aanbieder kan ik het beste een foto op geborsteld aluminium bestellen? Iedereen die een foto op aluminium wil aanschaffen, verdient een eerlijk antwoord op deze vraag. Vergelijk Canvas nam de proef op de som en beoordeelde de prints van acht aanbieders. Lees hieronder wat de resultaten zijn.ZwartWit0001_small

Het onderzoek

Voor het onderzoek zijn acht aabieders onderzocht. Deze aanbieders zijn door ons benaderd met het verzoek om prints voor een vergelijkingsonderzoek aan te leveren. Voor het onderzoek hebben we gebruik gemaakt van een zwart-wit foto van zwanen die we op geborsteld aluminium hebben afgedrukt. Twee aanbieders gaven aan dat een dergelijke foto beter op wit aluminium kon worden afgedrukt. Aangezien we benieuwd waren wat de verschillen precies zijn, hebben we dit advies gevolgd.

Beoordeling op vier punten

Alle prints zijn op vier punten beoordeeld. Deze zijn hieronder weergegeven. Voor twee aanbieders (Fotogeschenk en Pixum) hebben we prints ontvangen op aluminium met een witte toplaag. Deze aanbieders konden daarom niet op de structuur worden beoordeeld, maar zijn wel meegenomen op de overige punten.
  1. Kleur
  2. Details
  3. Structuur aluminium
  4. Afwerking

Beoordeling: Kleur van de foto's

Detail 2 geborsteld aluminiumHet beoordelen van de kleur (ondanks dat het om zwart-wit foto's gaat, spreken we van kleur) is een lastige klus voor foto's op geborsteld aluminium. Dit komt doordat lichtinval en de kijkhoek enorm veel invloed hebben. Om deze invloeden zoveel mogelijk te beperken hebben we de foto's van de prints die bij dit onderzoek geplaatst zijn op dezelfde plek genomen.Wat opvalt bij de prints is dat de kleuren erg dicht bij elkaar liggen. Sommige aanbieders zetten de kleuren sterker aan (bv CanvasDeal en PrintThings) dan de anderen. Daardoor heb je het gevoel dat de foto meer van het aluminium afspringt. Het gevolg is dat de contrasten ook meer zijn aangezet en dus het wit van de zwanen meer opvalt. Doordat de ondergrond geborsteld is, schitteren deze prints ook meer.Bij FotoOpGlas en PosterXXL lijkt er een lichte rode gloed over de foto te zitten. Deze verdwijnt volledig wanneer we van de zijkant kijken, maar is van de voorkant wel goed zichtbaar. Hoewel de meningen hierover verschillen op basis van smaak, werd het door niemand als storend ervaren.De mooiste kleuren De prints met de beste kleur komen van Webprint en Fotogeschenk. De kleuren zijn erg realistisch en helder. Je merkt echt het verschil met de andere aanbieders. Doordat de foto van Fotogeschenk op wit aluminium is gedrukt zie je ook goed het verschil tussen de twee technieken. Wij hebben niet echt een voorkeur, jij wel?

Beoordeling: Details

Bij de beoordeling van de details hebben we gelet op de stenen in het midden onderaan en de zwanen linksonderin. Wat daarbij opvalt is dat hier wel grote verschillen zitten tussen de aanbieders. Bij PosterXXL, Webprint en Fotogeschenk zijn deze details echt extreem duidelijk afgedrukt. Het lijkt erop dat deze aanbieders een erg fijne printer voor gebruiken. Vooral bij de stenen zie je dat er bijna geen verschil zit tussen de originele foto en de print zelf. Hierdoor lijkt het alsof deze bijna één op één is overgenomen.

Beoordeling: Structuur van geborsteld aluminium

Details foto op geborsteld aluminiumBij de beoordeling van de structuur hebben we vooral gekeken naar de invloed die deze heeft op de print. Des te grover de structuur des te meer effect het geeft. Bij de meeste aanbieders was alles prima in orde. Eigenlijk waren er maar twee aanbieders waarbij we minder te spreken waren, namelijk PrintThings en Canvasdeal. Bij PrintThings was de structuur dusdanig aanwezig dat er op de witte delen alleen maar strepen zichtbaar zijn. Dit zorgt ook voor veel meer contrast vanuit verschillende kijkhoeken. Bij Canvasdeal lopen de strepen verticaal over de foto, wat een heel raar effect geeft.

Beoordeling: Afwerking

De afwerking van de aluminium plaat heeft weinig invloed op de print. Het geeft voor ons echter wel aan of een aanbieder aandacht schenkt aan de details. Er is één aanbieder die er echt uit springt op dit gebied en dat is Pixum. Pixum is namelijk de enige aanbieder met gepolijste randen en afgeronde hoeken. Bij andere aanbieders was de afwerking over het algemeen goed. Alleen bij FotoOpGlas en Foopla waren wat scherpe randen te voelen.

De einduitslag

Wat ons betreft komt Webprint veruit als beste uit dit kwaliteitsonderzoek. De kleuren van de foto zijn erg helder. Het contrast is precies goed en de details zijn perfect geprint. Net achter Webprint volgt PosterXXL en plek drie wordt gedeeld door FotoOpGlas en Foopla. PosterXXL scoorde minder op de kleur, waar FotoOpGlas en Foopla iets minder scoorden op de details. Onderaan is Canvasdeal te vinden. Dit komt voor een groot deel door het effect van de verticale strepen van het geborstelde aluminium. 1. Webprint (37 punten)2. PosterXXL (34,5 punten)3. FotoOpGlas (33 punten)3. Foopla (33 punten)4. PrintThings (31,5 punten)5. Canvasdeal (27,5 punten)

Zelf je Foto op Aluminium?

Kijk vooral even in onze top 5 voor de laatste kortingscodes! Ga naar Webprint of Klik hier voor de top 5
Fotogeschenk even goed als Webprint Aangezien we twee aanbieders hadden waar de foto op wit aluminium is geprint, vernoemen we deze hier los. De print van Fotogeschenk vinden wij net zo goed als de print van Webprint, maar we konden de structuur niet beoordelen. Toch willen we dit wel benoemen, omdat ook deze print echt subliem was.
  1. Fotogeschenk (28 punten)
  2. Pixum (26 punten)
We hebben deze resultaten meegenomen in onze foto op aluminium top 5

Zelf je Foto op Aluminium?

Kijk vooral even in onze top 5 voor de laatste kortingscodes! Ga naar Webprint of Klik hier voor de top 5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *