Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Foto op berkenhout blok wat is het effect?

2 september 2014 door

Foto op berkenhout blok wat is het effect? Berkenhout wordt door veel aanbieders gebruikt in de vorm van berkenplex (een dunne verlijmde plaat), maar Timberprint biedt deze houtsoort juist aan als berkenhout blok, onder de naam Berken 40. Zo krijgt de foto een andere uitstraling en kan deze ook voor andere doeleinden dan alleen wanddecoratie worden gebruikt. Wij wilden wel eens weten hoe dit eruit ziet, dus stelde Timberprint deze foto aan ons beschikbaar.

Wat doet berkenhout met de kleur?

De kleuren van de foto worden iets donkerder en iets geler door het hout. Dit zie je vooral goed terug in het blauw van de lucht en het zeewater. Het blauw is minder blauw en iets meer groen geworden. Verder zie je dat over het algemeen het contrast van de kleuren iets minder wordt door het hout. Wat overigens bij bijna alle houtsoorten zo is.

Een matte uitstraling

Berkenhout zuigt relatief weinig inkt op tijdens het printen daardoor krijg je een mat resultaat. Bij de foto op bamboe zie je dat alle lijnen scherp zijn geprint. Terwijl de foto op berkenhout duidelijk minder scherp is en daardoor ook matter. De kleurovergangen zijn minder scherp waardoor je bijvoorbeeld bij de overgang van het strand naar de zee onscherpe randen ziet. Bij de watermeloen zijn de details in het rood minder duidelijk dan bij bamboe waardoor het rood ook iets donkerder is geworden.Foto op berkenhout (2)

Het effect van berkenhout

Berkenhout heeft van zichzelf een typische vlam in het hout. Deze vlam komt erg goed terug in het eindresultaat. Door de hele print zie je hele subtiele golvende lijnen (vlammen) lopen. Hierdoor lijkt de foto erg levendig. Het lijkt er ook op dat de lichtinval meer invloed heeft op de kleur dan bij andere houtsoorten. Als er iets meer schaduw op het hout valt, zijn de kleuren namelijk donkerder. Dit maakt de foto overigens ook weer levendig. Bij een foto op hout moet de houtstructuur subtiel aanwezig zijn zonder de kleuren te veel te beïnvloeden. Bij deze print zie dat het vooral effect heeft op scherpte van de print, minder op de kleuren. Dat maakt ook dat het een prachtige print is geworden.

Berkenblok of bamboeblok? Wat raadt Vergelijk Canvas aan?

We hebben zowel een foto op een berkenblok als op een bamboeblok besteld, dus we hebben een goede vergelijking kunnen maken voor een onderbouwde keuze. Het verschil tussen de twee houtsoorten zit vooral in de kleur en scherpte van de foto. Op basis van deze foto gaat onze voorkeur uit naar de foto op bamboe, maar dat komt doordat er veel kleur in zit en de details in deze foto op het bamboe erg goed naar voren komen. Eigenlijk zou ons advies zijn om vooral te kijken naar het type foto dat je hebt:
  • Foto met natuurkleuren - Foto op berkenhout
  • Foto met felle kleuren - Foto op bamboe
  • Detail foto - Foto op bamboe
  • Zwart/Wit foto - niet op hout
  • Sepia foto - foto op berkenhout
Wil je ook een foto op berkenhout bestellen? Ga dan naar de website van Timberprint.Wat vind jij van het berkenblok? Plaats een ervaring. We zijn erg benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *