Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Albelli Review – Foto op aluminium

4 maart 2016 door

Albelli Review – Foto op aluminium Bij Albelli mochten we een foto op aluminium (of dibond) bestellen en hier een review over schrijven.In deze uitgebreide review van Albelli delen we onze ervaring met het bestelproces, de levering en natuurlijk de kwaliteit van de print.Met meer dan vijf jaar ervaring weten we veel van de markt en ik kan je zeggen dat ze ons hebben verrast.Lees verder om te lezen waarom…

Gebruiksvriendelijkheid website en bestelproces

Albelli is beoordeeld op de gebruiksvriendelijkheid van de website en het bestelproces.Hier hebben ze als volgt op gescoord:
 • Responsive website (mobiel vriendelijk) - Ja
 • Duidelijk bestelproces – Zeer duidelijk
 • Snelheid- Snel
 • Editor online- Zeer gebruiksvriendelijk
 • Voorbeeld opties- Aanwezig
De site van Albelli is zeer duidelijk en gebruiksvriendelijk. Er staan meerdere foto’s als voorbeeld. Zo krijg je een beeld van de wanddecoratie en het effect hiervan. De online editor (waarmee je de foto bewerkt) is ook zeer gebruiksvriendelijk.De opties (bv. foto effecten) zijn goed zichtbaar in de editor. Je kan snel een uitsnede maken en je ziet duidelijk welk deel van de foto wordt geprint.Albelli voorbeeld fotoEen foto uploaden gaat erg snel. Dus je kan ook snel verder met bewerken en bestellen. Het is eventueel mogelijk om mobiel te werken, maar dan is het wel moeilijker om de uitsnede goed te bepalen.

Levering en verzendkosten

Albelli rekent € 4,95 verzendkosten.Dan produceren/printen ze de foto op aluminium binnen 4 werkdagen.Daarna duurt het 1 à 2 werkdagen voordat de foto bij je thuis wordt geleverd.Deze levertijd is gemiddeld ten opzichte van andere aanbieders.Deze aanbieder heeft op de levering als volgt gescoord:
 • Kwaliteit van de verpakking – Goed
 • Snelheid van levering website- 5 werkdagen
 • Spoed levering (optie) – Niet mogelijk
De foto wordt goed verpakt geleverd. Om de hoeken zit bescherming. Daardoor raken de hoeken niet snel beschadigd.De scheurstrip zorgt ervoor dat je de doos erg simpel kan openen.Voor zover de website en de levering. We gaan door naar de kwaliteit van de foto…

Kleur van de foto

Als eerste hebben we gekeken naar de kleur van de foto.In deze foto zit de uitdaging niet in de heldere kleuren (blauw en rood). De uitdaging zit juist in de bladeren (oranje) en het gras (groen).Albelli heeft deze kleuren erg goed weten te printen.De bladeren zijn realistische geprint. Het oranje/bruin is bijna gelijk aan de originele foto. Dat kan je hieronder ook goed zien.albelli foto op aluminium review 1
 • Kleur goed geprint – Ja, zeer realistisch
Als je de originele foto vergelijkt met de print, valt wel op dat de kleuren iets minder helder zijn. Dat is dan weer vooral bij het rood en blauw te zien.albelli foto op aluminium review kleurOns oordeel: Zeer goede kwaliteit van de kleur

Kleurverschil tussen zon en schaduw

Bij een foto op aluminium heeft de zon grote invloed op de uitstraling en kleuren van de print. In de zon worden de kleuren helderder en iets meer oranje. Hieronder zie je de print op aluminium zowel in de zon als in de schaduw. De eerste twee zijn in de zon. De laatste twee zijn in de schaduw. Ik denk dat je zelf het verschil wel ziet.

Details van de print en het kleurcontrast

Het tweede punt waarop we de kwaliteit beoordelen is de mate van detail die is geprint.Albelli weet hier dit erg goed te doen.Alle details van de foto zijn goed geprint. Dat zie je vooral bij de bladeren en de schoenen.De nerf van het blad is goed zichtbaar en niet vaag. De kleur van de veters loopt niet over in andere kleuren, maar is goed te zien ten opzichte van de rode schoenen.Rondom de muts van de jongen zie je een lichte rand, maar dan moet je er echt bovenop zitten. Dit geeft aan dat het kleurcontrast goed is gelukt.albelli foto op aluminium review details

Zelf een foto op aluminium bij Albelli?

Albelli staat in onze foto op aluminium top 5. Kijk daar vooral even voor de laatste kortingscode!Ga naar Albelli.nl of bekijk onze Klik hier voor de top 5

Afdruk op wit aluminium (dibond)

Albelli biedt alleen de optie aan om op een foto op wit aluminium af te drukken. Voor geborsteld of direct print moet je dus bij een van de andere aanbieders zijn.Wat is dan het effect van wit aluminium. We hebben geprobeerd dit zo goed mogelijk op de foto vast te leggen. Maar dat is erg moeilijk. Hieronder zie je twee foto’s waarbij je op de tweede foto een lichte schittering in het wit van de muts en mouw ziet.Dat is precies het effect van wit aluminium.Loop je langs deze wanddecoratie, dan zie je de witte delen van de foto iets schitteren. Je foto lijkt hierdoor tot leven te komen.

Iets fletser

Bij een fotoafdruk op fotopapier weet je wat je kan verwachten. Aluminium kennen veel mensen niet. Een vraag die we veel horen, is dan ook: “Wat is het effect?”.Aluminium zorgt ervoor dat je foto iets fletser wordt. Albelli kiest voor een afwerking zonder glans. Waardoor de print minder spiegelt in het licht en je de foto beter kan zien. Het verschil met forex en glas leggen we in een ander artikel uit.

Afwerking van de foto

Bij de afwerking van de foto kijken we vooral naar extra dingen die de aanbieder doet voor haar klanten. Dit is wat Albelli voor je doet:
 1. Gratis ophangsysteem
 2. Ophangsysteem al bevestigd; Aan de achterzijde zit het ophangsysteem in het midden én recht geplakt. Zeker een plus.
 3. Afstandhouders bevestigd; Onderaan zitten twee afstandhouders zodat de aluminium print recht aan de muur komt te hangen.
 4. Kwaliteitscontrole; De groene sticker laat zien dat de kwaliteit is gecontroleerd. Of in ieder geval, geeft dit je het gevoel dat het is gedaan.
albelli foto op aluminium review achterzijdealbelli foto op aluminium review 12Klein minpuntje: een van de hoeken was iets omgebogen. Dit konden we gewoon aanduwen, dus je zag het bijna niet. Klein detail, maar dat mag geen punt zijn. 

Bestelopties

Albelli biedt een beperkt aantal bestelopties.Ze bieden bijvoorbeeld maar 15 formaten aan en de editor is niet enorm uitgebreid.Gelukkig zijn het wel formaten die veel mensen bestellen zoals 20x30, 40x60 en 60x80 cm en veel vierkante formaten.Albelli biedt daarnaast wel de optie om een fotocollage in de editor te maken. Die werkt erg prettig. Dus is zeker een aanrader.

Hoe zit het met de klantenservice?

Albelli biedt enorm veel opties om in contact te komen met de klantenservice. Dit kan op de volgende manieren:
 • Telefonisch (ze kunnen je ook terugbellen)
 • Whatsapp
 • Live chat
 • E-mail
Overal melden ze dat ze 100% tevredenheidsgarantie geven, dus we gaan er vanuit dat ze bij foutjes er ook alles aan doen om je te helpen. En dat doen ze dus op veel verschillende manieren.

Onze conclusie

In deze review van een foto op aluminium van Albelli hebben we gelet op de gebruiksvriendelijkheid van de website/editor, levering, kwaliteit van de kleur en print, de afwerking en de klantenservice. Hieronder vind je onze belangrijkste conclusies:
 • De website is erg duidelijk
 • De editor is zeer gebruiksvriendelijk
 • Albelli rekent € 4,95 verzendkosten
 • De levertijd is +/- 5 werkdagen
 • Je foto is goed en stevig verpakt
 • De kleur is zeer realistisch
 • Het kleurcontrast is zeer goed
 • De details zijn scherp geprint
 • Albelli biedt veel extra’s zoals een gemonteerd ophangsysteem en afstandhouders
 • Klein minpuntje was een omgebogen hoek
 • De fotocollage optie in de editor werkt erg prettig
 • De klantenservice is op veel manieren te bereiken
Kortom we zijn tevreden met het resultaat.

Zelf een foto op aluminium bij Albelli?

Albelli staat in onze foto op aluminium top 5. Kijk daar vooral even voor de laatste kortingscode!Ga naar Albelli.nl of bekijk onze Klik hier voor de top 5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *