Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Fotograaf in the Picture: Creatieve Fotomissies

2 maart 2016 door

Fotograaf in the Picture: Creatieve Fotomissies Een nieuwe Fotograaf in The Picture. Dit keer een fotografe (Corrine Ponsen) die zich richt op bruidsfotografie. Ze is al meerdere keren genomineerd voor foto prijzen. We hebben 10 vragen aan haar gesteld. De antwoorden hierop kan je hieronder lezen.

Hoe lang ben je al fotograaf en waarom?

Ik ben in 2005 met mijn bedrijf Creatieve Fotomissies begonnen. Fotografie heeft me altijd al geboeid en de bruidsfotografie ben ik ingerold.

Ik zie veel bruidsfotografie, heeft dit je voorkeur? En, waarom?

Ja de werkzaamheden van mijn bedrijf bestaan voor 75% uit bruidsfotografie, 25% is bedrijfsfotografie. Het is fantastisch om de trouwdag van 2 mensen te mogen fotograferen. De momenten, de liefde, de emoties, de details het maakt het allemaal zo speciaal, maar het is en blijft ook altijd een grote uitdaging. Elke bruiloft ga ik weer in vol overgave en heel veel enthousiasme en dat moet ook!

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Overal vandaan, ik kan geboeid naar natuurlijk licht kijken, als ik tv series en films bekijk raak ik ook geïnspireerd, maar ook vakbladen over fotografie of modebladen zijn inspirerend. Maar uiteraard volg ik ook andere bruidsfotografen overal te wereld, niet om werk af te kijken maar alleen maar om geïnspireerd te raken.

Waarom kiezen mensen jou als fotograaf?

Vooral door mijn werk, via mijn website hebben bruidsparen al gezien wat voor soort werk ik maak. Als ze bij mij langs komen voor een gesprek laat ik meer van mijn werk zien door middel van een slideshow en albums. Op die manier bevestig ik alleen maar wat ik doe. Je houdt van mijn werk of niet. Verder ben ik een relaxed persoon, en dat vinden mijn klanten ook heel erg fijn, ik laat me niet gek maken.Bruidsfoto op canvas

Wat is de leukste fotoshoot die je ooit hebt gedaan?

Ik heb zoveel leuke shoots gedaan, ik kan er niet echt 1 uitkiezen, maar een 3 daags huwelijk in Italië met werkelijk alles erop en eraan was wel het grootste en meest spetterende huwelijk wat ik ooit heb gefotografeerd. Op niets werd bezuinigd en dat is echt fantastisch om een keer mee te mogen maken. Maar ook aan een heel intiem huwelijk op het strand heb ik fantastische herinneringen. Stel je voor je viert je bruiloft in augustus op het strand, en op die dag is het koud, de hele dag regen en een bizarre storm en dan toch de grootste lol hebben de hele dag, dat is wat mij heel blij maakt!

Wat vind je zelf je mooiste foto? En wat is het verhaal erachter?

Ook hierin kan ik niet 1 keuze maken, ik heb zoveel foto’s die ik prachtig vind. Emotionele foto’s pakken je wel enorm, zeker omdat je er op dat moment bij was. Maar mooie foto’s bij een zonsondergang vind ik ook geweldig.

Wat vind jij het mooiste materiaal om foto’s op te printen? En waarom?

Bruidsfoto afdrukkenAcrylaat met dibond. Ik hou van het glanzende materiaal (terwijl een matte afdruk ook prachtig is) Zeker een kleurenfoto achter acrylaat vind ik waanzinnig

Wat heb je zelf thuis aan de muur hangen?

5 grote acrylaten!

Als je nog een plek, persoon of gebouw mocht fotograferen, wie/wat zou dat zijn?

Een bruidspaar met het noorderlicht lijkt me echt waanzinnig, dat is een droom die ik graag nog wel eens zou willen verwezenlijken.

Laatste vraag. Je bent Master Fotograaf. Hoe wordt je dat en wat neem je hiervan mee in je foto’s?

In 2013 ben ik lid geworden van Master Photographers Network. Hier kan je alleen lid worden als je een professioneel fotograaf bent. Binnen 2 jaar moet je je kwalificeren, haal je dat niet in 2 jaar moet je de club verlaten. Ik heb in 6 maanden mijn kwalificatie behaald. Je zoekt zelf 2 coaches uit binnen MPN en die gaan je helpen, uiteindelijk stel je een panel samen van 10 foto’s, in mijn geval 10 bruidsfoto’s, deze 10 foto’s moeten laten zien waar je voor staat en wat je kan. Dit panel wordt afgedrukt en getoond aan een internationale jury die besluiten of je vakbekwaam bent of niet. Ik kreeg mooie complimenten zoals prachtig gebruik gemaakt van natuurlijk en flitslicht en dat is nou precies waar ik op had gehoopt!Wil je Corrine blijven volgen? Ga dan naar haar website voor bruidsfoto's: www.corrinep.nlEn vond je het een leuk interview? We waarderen het enorm als je het deelt...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *