Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Een fotoalbum bij Webprint, onze ervaring!

12 februari 2014 door

Een fotoalbum bij Webprint, onze ervaring! Begin dit jaar was ik 12,5 jaar samen met mijn vrouw. Om haar te verrassen, besloot ik om een fotoalbum van de afgelopen 12,5 jaar te maken. Een album waarin ik zoveel mogelijk herinneringen terug wilde laten komen. Ik dacht dat doe ik wel even. Dat even duurde wat langer dan ik van te voren dacht, maar het resultaat mag er zijn. Dit wilde ik graag met jullie delen.Hieronder lees je mijn ervaring met Webprint en dan vooral met de gebruiksvriendelijkheid van de bestelsoftware en het uiteindelijke resultaat.

Foto's uploaden / beheren is erg duidelijk

WebprintFotoToevoegenWebprint maakt het bij het opstarten erg eenvoudig. Ze geven je namelijk direct een aantal tips om je op weg te helpen. Eén van die tips is waar je foto's kan uploaden. De knop "Foto's toevoegen"  verraadde het eigenlijk al. Als je een foto (of foto's) hebt geselecteerd kan je direct aan de slag met de foto zonder dat deze volledig is geüpload. Dit is erg prettig, want zo ben je niet afhankelijk van de snelheid van je internetverbinding. Het is direct duidelijk welke foto's je hebt gebruiktGebruikte Fotos overzichtDe foto's worden ingedeeld in mappen. Je kan dit zelf volledig vrij invullen. Dat is vooral handig als je meerdere fotoalbums wil maken of later een nieuw album maakt. Zodra je een foto uit een map hebt gebruikt verschijnt er een badge met het cijfer 1 erin. Dat is erg handig, want zo weet je precies of je een foto al hebt gebruikt en hoe vaak je deze hebt gebruikt. 

Standaard indelingen/achtergronden erg handig

Zodra je de foto's in het album wil plaatsen merk je al snel dat het handig is om een voorbeeld te hebben. Daar heeft Webprint goed aan gedacht. Ze hebben namelijk meer dan twintig standaard indelingen (zowel voor enkele als dubbele pagina's) waar je gebruik van kan maken. Hier heb ik dan ook veelvuldig gebruik van gemaakt.De achtergronden die Webprint beschikbaar stelt zijn ook erg handig. Je kan kiezen uit basis kleuren zoals oranje, blauw of zwart, maar ook uit structuren en foto's zoals houten planken, hartjes, bloemetjes of natuursteen. Persoonlijk vond ik de houten planken goed passen, maar dat is natuurlijk afhankelijk van je eigen smaak. Als je bijvoorbeeld een babyalbum maakt, dan hebben ze daar ook hele leuke opties voor. Als je een leuke achtergrond hebt gevonden, dan kan je deze eenvoudig slepen naar het album en het wordt automatisch geplaatst.

Foto's als achtergrond is iets lastiger

Persoonlijk vind ik het erg mooi als je foto's op de achtergrond kan plaatsen en dan natuurlijk op zo'n manier dat ze niet storend aanwezig zijn. Waar het toevoegen van een achtergrond erg eenvoudig is, is dat voor een foto niet zo eenvoudig. Eerst moet je daarvoor een foto toevoegen, deze vervolgens paginagroot maken, dan de helderheid handmatig aanpassen, en vervolgens de foto naar de achtergrond verplaatsen zodat de andere foto's op de voorgrond komen. Het is gelukt, maar ik kan me zo voorstellen dat Webprint dit makkelijker kan maken.

Webprint Foto-editor fotoalbumFoto's positioneren, uitsnijden en inzoomen

Als je geen gebruik maakt van de standaard indelingen, dan kan je gemakkelijk zelf fotokaders toevoegen en positioneren. Als dit is gelukt, kan je gaan bepalen welke uitsnede je van de foto wil zien. Hiervoor is de uitgebreide foto-editor uitstekend geschikt. In de editor zitten grote knoppen die duidelijk aangeven wat je ermee kan doen. Je kan inzoomen op een specifiek gebied van de foto. Of je kan een rand om de foto laten zien. De editor geeft duidelijk aan welk deel van de foto wel en niet zichtbaar zal zijn en dat is erg fijn. Mocht je de foto nog verder willen bewerken, dan kan je ook de helderheid, het contrast en de verzadiging aanpassen. Zelf zou ik dat alleen niet in de editor van Webprint doen, maar in een echt fotobewerkingsprogramma.

Eenvoudig pagina's toevoegen en foto's opslaan voor later gebruik

Een pagina toevoegen maakt Webprint erg eenvoudig. De knoppen bovenin het scherm geven je de mogelijkheid om 1) pagina's toe te voegen 2) pagina's te verwijderen 3) pagina's te kopiëren. Met name de laatste optie is erg handig als je een indeling hebt die je vaker wilt gebruiken. Wil de pagina's toch anders ordenen? Dan heb je een overzicht waarin je alle pagina's ziet en deze kan ordenen en verwijderen of extra pagina's kan toevoegen.Heb je een mooie foto, maar wil je deze toch op een andere pagina hebben? Dan kan je gebruik maken van het prikbord. Sleep hiervoor de foto op het prikbord. Als je dan naar een andere pagina gaat, dan blijft de foto op het prikbord staan en kan je deze gemakkelijk terug slepen naar het album.

Webprint_prijsJe weet altijd hoeveel je gaat betalen

Rechtsonderin het scherm wordt continu de prijs van het album weergegeven. Dat is erg prettig, want zo weet je altijd hoeveel je moet betalen voor het album. De prijs wordt netjes opgedeeld in standaardprijs, extra pagina's en verwerkingskosten. Zo weet je altijd hoeveel je gaat betalen en kom je niet voor verrassingen te staan!

Het resultaat is geweldig

Uiteindelijk is het een fotoalbum XL met basispapier geworden, tien extra pagina's en een stevige harde kaft. Ik kan wel zeggen dat het eindresultaat echt geweldig is. De foto's zijn scherp geprint en de kleuren zijn precies zoals je zou verwachten. Je ziet duidelijk dat er foto's tussen zitten die wat ouder zijn (lees met een mindere camera zijn gemaakt), maar daar kan Webprint niks aan doen.

Webprint echt een aanrader voor fotoalbums

Op basis van mijn ervaring, kan ik Webprint dus echt aanraden. Dit zijn de redenen waarom:
  1. Foto beheer is erg eenvoudig
  2. Je weet precies welke foto's zijn gebruikt en hoe vaak
  3. De standaard indelingen en achtergronden zijn erg mooi en handig
  4. Foto's uitsnijden en positioneren is gemakkelijk
  5. Het fotoalbum is erg goedkoop (zeker met de korting)
Wil je ook een fotoalbum bestellen bij Webprint? Kijk dan hier voor meer informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *