Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Foto op canvas test – 10 aanbieders uitgebreid getest

9 september 2013 door

Foto op canvas test – 10 aanbieders uitgebreid getest Vergelijk Canvas heeft onderzoek gedaan naar tien leveranciers van foto's op canvas. De leveranciers zijn vergeleken op gebruiksvriendelijkheid, snelheid en kwaliteit van levering, prijs en natuurlijk kwaliteit van de canvas zelf. De resultaten waren verrassend en worden hieronder uitgebreid toegelicht. Voor nu verklappen we vast, de nummer één canvas leverancier is geworden: Webprint.

Waarom deze foto op canvas test?

De afgelopen jaren is een foto op canvas enorm populair geworden. In ieder huis hangt er tegenwoordig wel ergens een canvasdoek. Deze populariteit heeft ervoor gezorgd dat er steeds meer aanbieders bij zijn gekomen. Tegenwoordig zijn er tientallen aanbieders en dat maakt de keuze niet makkelijk. Het uitpluizen van websites, navraag bij vrienden en ervaringen lezen op internet kost veel tijd. Tijd die je liever besteedt aan andere dingen. Daarom heeft Vergelijk Canvas een onderzoek uitgevoerd zodat je straks nog maar op één plek hoeft te kijken om de juiste aanbieder te vinden.

De opzet van het canvas onderzoek

Voor het onderzoek zijn tien leveranciers geselecteerd. De selectie hiervan is random gedaan met de uitzondering van Top-Canvasfoto en CanvasDeal. Aangezien deze leveranciers hun canvassen het goedkoopste aanbieden, zijn zij in een onderzoek naar onder andere prijs/kwaliteit verhouding onmisbaar. De leveranciers die hebben deelgenomen zijn: Big Freddy, Canvas Company, Canvas Deal, Canvas Store, Foto.com, Fotogeschenk, Pixum, PosterXXL, Top-Canvasfoto, en Webprint.Formaat en foto's Het formaat canvas waarop de foto's zijn afgedrukt is 40x60 cm. Er zijn twee redenen waarom hiervoor is gekozen. Ten eerste is het een van de meest bestelde formaten canvas. Een tweede reden is dat de traditionele verhouding van foto's 3:2 is. De foto's die voor dit onderzoek zijn gebruikt, komen van Vergelijk Canvas zelf. Dit om verschillen in de kwaliteit van de foto's te voorkomen.Beoordeling Uit dit onderzoek moet de beste canvas aanbieder komen. De beste aanbieder biedt niet alleen de beste kwaliteit, maar zorgt er ook voor dat alle randzaken goed geregeld zijn. Daarom hebben we voor dit onderzoek gekeken naar de volgende zaken:
 • Gebruiksvriendelijkheid
 • Levering
 • Kwaliteit
 • Prijs

Gebruiksvriendelijkheid

De gebruiksvriendelijkheid van een aanbieder hebben we beoordeeld aan de hand van twee punten: website/bestelproces en bewerkingsprogramma. Voor een klant is de website de eerste kennismaking met de leverancier en deze is erg belangrijk. Wanneer je vervolgens besluit een foto op canvas te bestellen, is het eenvoudig kunnen uploaden, bewerken en bestellen van de foto van belang.Website / Bestelproces bestelproces Een overzichtelijke website is essentieel voor iedereen die een canvas wil bestellen. Daarbij is het belangrijk dat het duidelijk is hoe een canvas besteld kan worden en waar je moet zijn als je vragen hebt. Bij de meeste aanbieders is dit allemaal goed geregeld. Wij vonden vooral Canvas Company, PosterXXL en Webprint er erg netjes uit zien. Canvas Deal was vooral leuk om te zien vanwege de roze elementen en het vrolijke poppetje op de homepagina. Wat we nog aan willen geven is de snelheid van een aantal sites. Canvas Deal had de eerste keer moeite om de foto te uploaden en ook Foto.com was wat traag. De rest deed het prima!In het bestelproces zat behoorlijk wat verschil. Fotogeschenk was wat ouderwets. De moderne uitstraling die veel van de andere websites hebben, zien we hier niet terug. Big Freddy had onduidelijke knoppen waardoor we soms niet wisten wat we moesten doen. Daarnaast liepen we bij aanbieders tegen kleinere problemen aan, zoals betalingen die pas gedaan kunnen worden als de bestelling al is geplaatst (Fotogeschenk, CanvasDeal) of kortingscodes die onduidelijk weggewerkt zijn in het proces (PosterXXL). Toch waren we over het algemeen zeer tevreden over de websites en het bestelproces.Bewerkingsprogramma Als we kijken naar de bewerkingsprogramma's vinden we de grootste verschillen. Qua gebruikersgemak steken de editors van Canvas Company, Canvas Store en Big Freddy ver boven de rest uit. Bij deze leveranciers was het eenvoudig om de foto te positioneren, instellingen te wijzigen en de print te controleren. Webprint was ook goed, maar biedt wel erg veel functionaliteiten zoals kleurbewerkingen, teksten toevoegen en extra afbeeldingen invoegen. Het maakte de bewerking niet onduidelijker, maar niet iedereen zal de functies nodig hebben. Onderaan onze lijst staan Top-canvasfoto en Foto.com. De eerste gebruikt een Java editor die los wordt opgestart, niet ideaal en ook niet erg handig in gebruik. Foto.com biedt helemaal geen editor. Je foto wordt gedrukt zoals je die uploadt zonder verdere mogelijkheden tot bewerking. De leukste editor is die van Pixum. Deze biedt de mogelijkheid om je canvas in een kamer op te hangen en te zien hoe dit eruit komt te zien.

Levering

Het leveringsproces van de verschillende aanbieders is beoordeeld op snelheid en kwaliteit.Snelheid In onderstaande tabel is een overzicht gegeven van de levertijd per aanbieder. Over het algemeen zijn we tevreden over de snelhid. De snelste leveranciers waren Webprint en Big Freddy. Zij leverden binnen twee werkdagen. Vooral voor Big Freddy is dit opmerkelijk aangezien dit een Duits bedrijf is en de canvas foto vanuit Duitsland verstuurd wordt. De leveringen van Canvas Company en Pixum waren niet binnen de beloofde tijd binnen. De canvas van Pixum kwam pas ruim een week na bestelling binnen. Bij Canvas Company wordt een levertijd van twee dagen aangegeven, maar de canvas werd na drie dagen geleverd.We willen graag nog een notitie maken over de bezorgers. De leveringen via DHD en PostNL werden gedaan door vriendelijke en nette bezorgers. De bezorgers van GLS waren niet echt vriendelijk, kwamen gehaast over en waren al bijna weg voordat we bij de deur waren. Misschien een tip voor GLS, niet alles draait om snelheid...
AanbiedersLevertijd
1. Big Freddy2 werkdagen
2. Webprint2 werkdagen
3. Canvas Deal2 werkdagen
4. Canvas Company3 werkdagen
5. Fotogeschenk3 werkdagen
6. Top-Canvasfoto3 werkdagen
7. Canvas Store4 werkdagen
8. Poster XXL5 werkdagen
9. Foto.com6 werkdagen
10. Pixum7 werkdagen
Kwaliteit De kwaliteit van de levering was erg verschillend per leverancier. De Duitse aanbieders Big Freddy en PosterXXL rekenen € 9,99 verzendkosten maar leveren de canvas foto ook zeer netjes af. De canvas is goed verpakt in een ruime doos. Big Freddy heeft zelfs nog extra strips om de doos en extra hoekjes om de canvas heen. PosterXXL heeft een makkelijke scheurstrip waarmee de verpakking eenvoudig te openen is. Deze makkelijke scheurstrip hadden Top-Canvasfoto en Pixum ook. Foto.com rekent met € 13,60 de meeste verzendkosten. Het enige wat we daarvan terugzagen, was een complexe verpakking die canvas goed beschermde maar een kriem was om te openen. Verder viel op dat Canvas Company, Canvas Store en Fotogeschenk dezelfde verpakking hadden. Een verpakking die tot onze verbazing niet afgesloten was aan de zijkanten! Niet de netste manier om je canvas in te versturen.De meeste canvassen waren in bubbelfolie gewikkeld. Dat ziet er netjes uit en zorgt voor goede bescherming van de canvas. Dat konden we helaas niet zeggen van Canvas Company, Canvas Store, Fotogeschenk en Foto.com. Zij hadden de canvas verpakt in vershoudfolie. Erg dun en lastig van de canvas af te krijgen. Niet echt een aanrader. Pixum had wel wat netter folie, maar ook dit geeft niet het gevoel dat de canvas goed beschermd is tijdens de verzending.

De beste kwaliteit canvas foto

Het belangrijkste deel van dit onderzoek betreft natuurlijk de kwaliteit van de foto's op canvas. Hierin zien we duidelijk een opdeling in manier van afdrukken. Elke leverancier heeft zijn eigen visie op print en dat zie je terug in het product. Zo kiest de ene aanbieder voor goedkoop canvas waar de inkt echt op gedrukt is. De ander heeft kwaliteitscanvas en laat deze structuur terugkomen waardoor de print minder duidelijk wordt. Daarnaast bestaan er verschillen in het niveau van afwerking.Canvas structuur Er zijn verschillende aanbieders die de structuur van het canvas terug laten komen. Dat zijn: Big Freddy, Canvas Company, Canvas Store, Fotogeschenk, Foto.com, Pixum en Webprint. De kwaliteit van deze canvassen is vergelijkbaar en de verschillen minimaal. Wel zien we dat Fotogeschenk de kleuren iets intenser lijkt te maken waardoor deze canvas mooier oogt. Opvallend is dat Pixum de foto duidelijk bewerkt voordat deze op canvas wordt geprint. De foto wordt scherper gemaakt en kleuren worden feller gemaakt. De scherpte was mooi maar de kleurverandering was zo ver doorgevoerd dat het mensen met roze handen of knalrood haar opleverde.Een canvas voor minder Top-Canvasfoto en Canvas Deal leveren de goedkoopste canvassen. Deze aanbieders hebben duidelijk dezelfde printmethode waarbij gebruik gemaakt wordt van canvas met minder structuur. Het canvas voelt stugger aan en de foto wordt echt op het canvas geprint. We vragen ons af of de canvas bij deze methode niet erg kwetsbaar is en hoe lang deze print kleurecht blijft. De kleuren zien er nu overigens wel goed uit. Top-Canvasfoto heeft bij het printen veel steekjes laten vallen. Op verschillende plekken zit een witte vlek en op twee hoeken zit inkt van een andere print. Wil je voor weinig geld een canvas dan raden wij je dus aan voor Canvas Deal te kiezen (daar zit ook nog een ophangsysteem bij).Afwerking De meeste canvassen waren goed afgewerkt, sowieso aan de voorzijde. Aan de achterkant waren de canvassen van Canvas Company en Canvas Store erg slordig afgewerkt. Het canvas stak over de latten heen en was scheef afgesneden. Bij Foto.com zaten de rafels nog aan het canvas. Het gaat hier alleen om de achterzijde dus je merkt er niks van als de canvas eenmaal hangt. Geef je de canvas bijvoorbeeld cadeau dan oogt het toch goedkoper.Beste kwaliteit - onze top 10 Voor ons was het duidelijk waar we de beste kwaliteit krijgen. Dat is namelijk PosterXXL. De kleuren op de canvas waren erg helder. De canvas structuur is deels zichtbaar maar dit zorgt er niet voor dat de kleuren fletser worden of de foto minder duidelijk.Voor de kwaliteit hebben we een top tien opgesteld. Let wel, er zit bijna geen verschil tussen de nummers twee t/m zeven wat betreft de kwaliteit van de print. De verdeling tussen deze aanbieders is gedaan op basis van de afwerking.
 1. PosterXXL
 2. Fotogeschenk
 3. Webprint
 4. Pixum
 5. Big Freddy
 6. Canvas Company
 7. Canvas Store
 8. Foto.com
 9. Canvas Deal
 10. Top-Canvasfoto

Goedkoopste foto op canvas

De prijzen van een foto op canvas zijn de afgelopen jaren duidelijk dicht bij elkaar komen te liggen. Wel is er een groot verschil tussen het merendeel van de aanbieders en de paar goedkope aanbieders. Dat scheelt ongeveer € 20,- wat dan wel duidelijk terug te zien is in de kwaliteit. De goedkoopste aanbieder is Top-Canvasfoto, maar daar krijg je geen ophangsysteem bij. Dit ophangsysteem kost € 2,50 waarmee je op dezelfde prijs komt als Canvas Deal die het systeem wel meelevert. De nummers drie tot en met zes liggen erg dicht bij elkaar. Aangezien de meeste aanbieders regelmatig kortingsacties hebben, is het hiervan afhankelijk waar je het goedkoopste uit bent.
AanbiedersPrijsLeveringTotaal
1. Top-Canvasfoto€ 20,50-€ 20,50*
2. Canvas Deal€ 22,--€ 22,-*
3. Canvas Store€ 41,--€ 41,-
4. Fotogeschenk€ 37,45€ 5,95€ 43,40
5. Canvas Company€ 44,--€ 44,-
6. Webprint€ 37,95€ 7,94€ 45,89
7. Pixum€ 39,99€ 5,99€ 45,98
8. Poster XXL€ 39,95€ 9,99€ 49,94
9. Big Freddy41,99€ 9,99€ 51,98
10. Foto.com€ 44,99€ 13,60€ 58,59
Ga je voor goedkoop? Kies dan voor Canvas Deal. Kies je voor kwaliteit tegen een mooi prijsje dan heb je ruime keuze uit vijf aanbieders. Iets duurder kan ook, maar dan krijg je alleen bij PosterXXL en Big Freddy waar voor je geld. *Prijs feitelijk gelijk als ophangsysteem wordt meegenomen.

Foto op canvas best getest

Op basis van alle onderdelen van dit onderzoek is een top tien opgesteld. Webprint staat hierin bovenaan omdat zij naar onze mening de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit leveren. De website is eenvoudig en duidelijk opgezet waardoor je als klant snel en makkelijk een bestelling kunt plaatsen. Daarnaast bieden ze een snelle levering en is de canvas goed verpakt. Kortom de foto op canvas van Webprint is als best getest. Lees hieronder meer over Webprint en de rest van de top 3.Foto op canvas best getest

Onze top 10:

 1. Webprint
 2. PosterXXL
 3. Fotogeschenk
 4. Big Freddy
 5. Canvas Company
 6. Canvas Store
 7. Canvas Deal
 8. Top-Canvasfoto
 9. Pixum
 10. Foto.com
Dit onderzoek is uitgevoerd door Vergelijk Canvas. Wilt u een foto op canvas bestellen? Ga dan naar onze foto op canvas top 5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *