Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Foto op dibond hout ervaring met 24fotoophout

5 december 2014 door

Foto op dibond hout ervaring met 24fotoophout Aanbieder 24fotoophout.nl is een nieuwe aanbieder van foto’s op hout. Ze introduceren ook meteen een nieuw product: een foto afdrukken op dibond hout. Vergelijk Canvas wil natuurlijk graag weten wat de eigenschappen van dit product zijn. Wat is het eigenlijk precies? Een foto op dibond of een foto op hout? Gelukkig was 24fotoophout.nl zeer bereid een proefproduct aan te leveren voor het schrijven van een review. Ze hebben ons positief verrast met deze foto op dibond hout. Lees verder om meer te weten te komen over onze ervaring met 24fotoophout.nl.Kijk je liever naar een video review? Scroll dan naar de onderkant van dit artikel.

Is het een foto op aluminium of op hout?

Toen we op de website zagen staan ‘foto op dibond hout’ dachten we: “Is dit nu aluminium met een dunne laag hout erop of is het gewoon aluminium?”. Al tijdens het uitpakken van de foto werd duidelijk dat het dit laatste was, een foto op aluminium (dibond). Maar wel totaal anders dan de foto’s op dibond die je bij andere aanbieders kunt bestellen. Het ziet er namelijk wel echt uit als een foto op hout!

Gaaf houteffect

Goed, het is dus een foto op dibond/aluminium. Waarom noemen ze het dan dibond hout? Het antwoord is simpel en logisch. De foto wordt bewerkt met een houteffect (berkenhout) voordat deze wordt geprint op het aluminium. Door dit effect zie je over de hele foto nerven terugkomen (geen noesten). Daarnaast krijgt al het wit in de foto een lichtbruine kleur. Je ziet de houtstructuur vooral goed terugkomen in de lichtere delen van de foto (het wit en bijvoorbeeld de huid). Wij vinden het in ieder geval een gaaf effect!

Het bestelproces en de levering

Het bestelproces van 24fotoophout.nl is erg overzichtelijk en duidelijk. Alle instellingen zijn in één scherm te wijzigen en je kan ook erg nauwkeurig bepalen welk deel van de foto je geprint wilt hebben. Door de foto te visualiseren boven een bank, geven ze op een leuke manier een indicatie van de grootte.Het duurt drie tot vijf werkdagen voordat je bestelling thuis wordt bezorgd. De print is goed verpakt in stevig karton. Verder wordt de plaat beschermd door plastic beschermhoekjes zoals dat altijd wordt gedaan bij foto’s op dibond.

Redelijk scherp geprint, kleur iets minder helder

Wanneer je een foto op dibond laat afdrukken, mag je verwachten dat deze scherp wordt geprint. Dibond is namelijk een glad materiaal (vergelijkbaar met fotopapier). Wat we bij het proefproduct zien, is dat 24fotoophout.nl ervoor kiest de foto iets minder scherp te printen dan mogelijk is. Op de site lezen we dat ze op 100 DPI printen, terwijl we van veel andere aanbieders weten dat ze minimaal 150 DPI aanhouden (overigens geeft printen op 100 DPI wel de mogelijkheid om foto’s met een lagere resolutie en dus mindere kwaliteit af te drukken). Dat de foto redelijk scherp geprint is, zie je vooral terug rond de ogen en in de rozenkrans. Zie hiervoor de afbeeldingen hieronder.

Foto op dibond hout kwaliteit (2)Over het kleurbereik

Het kleurbereik van de print is niet helemaal gelijk aan de originele foto. Dat zie je vooral terug in het oranje aan de bovenkant en in het rood van de rozenkrans. Het oranje is toch net wat minder oranje dan het origineel en het rood is minder fel. We kunnen zo niet beoordelen of dit komt door de houtstructuur die door de foto heen geprint is, maar het valt wel op.

Is de scherpte en de kleur storend

Wat ons betreft is het niet storend dat de print iets minder scherp is en dat de kleuren iets minder helder zijn. Het blijft immers een foto op dibond hout, dus je kiest wel bewust voor een zichtbare houtstructuur. Dat kan ten koste gaan van de scherpte en kleur van je foto.

Video Review

Bekijk hieronder onze video review van deze print op dibond hout van 24fotoophout.nl. Een leuke en duidelijke video waarin je een goed beeld krijgt van hoe een dergelijke print eruit ziet.http://youtu.be/nRWZOmdRIAc

Conclusie

De foto op dibond hout heeft ons positief verrast. Al zijn er wel een paar punten van kritiek. Hieronder hebben we onze belangrijkste bevindingen bij elkaar gezet.
  • Het is feitelijk een foto op dibond (aluminium)
  • De houtstructuur wordt door 24fotoophout.nl toegevoegd
  • De houtstructuur ziet er erg gaaf uit
  • Het bestelproces is overzichtelijk en duidelijk
  • Levertijd is 3-5 werkdagen
  • Foto kan scherper worden geprint
  • Kleuren iets minder helder dan het origineel
  • Scherpte en kleur niet storend, hoort bij deze uitvoering
Wil je ook een foto op dibond hout bestellen? Ga dan naar http://www.24fotoophout.nlEn wat vind jij ervan? We zijn er benieuwd naar je mening. Laat het eens weten in de ervaringen hieronder. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *