Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Foto op hout review van FotoOpHout

30 mei 2014 door

Foto op hout review van FotoOpHout Een foto op hout is de trend van 2014, maar hoe ziet zo'n foto er nu echt uit, bij welke aanbieder kan je deze het beste bestellen en welke houtsoort moet je kiezen? Allemaal vragen waar Vergelijk Canvas het antwoord op zoekt. Dit keer een review van een foto op vurenhout met een whitewash afwerking, besteld bij FotoOpHout. 

Waarom whitewash?

Alle aanbieders bieden zowel een originele hout uitvoering als een uitvoering met whitewash afwerking. Waarom hebben wij nu gekozen voor een whitewash afwerking? Het antwoord is heel eenvoudig, we wilden de houtstructuur van het vurenhout subtiel zichtbaar hebben in de foto. Bij het afdrukken van een foto (ongeacht de ondergrond) wordt het wit in een foto niet geprint. Dus al het wit in een foto zou de kleur van de ondergrond krijgen. In dit geval hadden we gekozen voor een foto met een witte achtergrond, dus zonder whitewash afwerking zou bijna de hele foto een houtkleur hebben. En dat zou de afdruk niet ten goede komen. Met whitewash blijft de structuur (de noesten en nerven) van het hout wel zichtbaar (zie foto's) en blijft de uitstraling van de foto behouden.

Kleuren zijn prachtig en knallen van het hout

De uitdaging bij een foto op hout zit voornamelijk in het printen. Hout is van nature een materiaal waar vloeistoffen (wat inkt ook is) makkelijk in trekt. Dat zorgt er onder andere voor dat kleuren fletser worden. Dat is niet van de consument verwacht dus aanbieders doen er alles aan om dit te voorkomen.Het is FotoOpHout goed gelukt om de kleuren te behouden en ervoor te zorgen dat de kleuren echt van het hout knallen. Als je het origineel vergelijkt met de print op hout, dan zie je dat deze goed overeenkomen. Natuurlijk heeft het vurenhout wel wat effect op de kleur. Je ziet vooral dat de kleuren iets fletser zijn dan bij het origineel, maar dat zorgt juist voor een uitstraling die past bij hout.

Details prachtig geprint

Een andere uitdaging bij hout is het behouden van de details van een foto. Doordat de ondergrond niet volledig vlak is, kan de printer eenvoudig kleine delen overslaan en dan zie je dus gewoon vlekjes in de foto. Het is FotoOpHout gelukt om hier goed mee om te gaan. De details van de print zijn erg goed geprint. Je ziet dit vooral bij het shirt met de oranje strepen. Deze is echt perfect geprint zonder dat er details verloren zijn gegaan.

Een stevig geheel

Het effect van een foto op hout merk je niet alleen aan het resultaat van de print, maar ook aan wat je in je handen krijgt. De foto weegt toch al snel een paar kilo en daardoor heb je echt het gevoel dat je iets moois in je handen hebt. FotoOpHout zorgt er ook voor dat alle planken als één geheel aanvoelen (en dat ook zo blijft). Aan de achterzijde zijn er twee latten verticaal opgeschroefd zodat de planken niet gaan schuiven. Bovendien zorgt dit ervoor dat alle planken op dezelfde afstand van elkaar zitten. We hebben ook een paar keer goed tegen de planken geslagen om te controleren of beweging in te krijgen was, maar dat was niet het geval.

Let goed op bij portretten

Waar je goed op moet letten bij een foto op hout zijn de ruimtes tussen de latten. Deze ruimte geeft de print een unieke uitstraling, maar het heeft ook effect op de foto. Zeker wanneer je voor een portretfoto kiest, kan je hier 'last' van hebben. In ons geval zie je dat terug bij het hoofd van het kindje. Daar zie je namelijk een streep over het gezicht. Wij vinden het niet echt storend en het kon ook niet anders, maar als je het kan voorkomen dan zou het toch mooier zijn. Zorg er dus voor dat je bij de bestelling hierover nadenkt. Misschien ook een tip voor FotoOpHout om dit in de editor duidelijker te maken.Edit; toen wij de bestelling plaatsten was het effect van het hout en dus de ruimtes tussen de planken nog niet duidelijk tijdens het bestelproces. Ondertussen hebben ze dit aangepast en is dit wel duidelijk. Hieraan is te merken dat ze goed luisteren naar hun klanten!

Een foto op hout is echt een aanrader!

Wat is onze conclusie? Wat ons betreft is een whitewash foto op vurenhout bij FotoOpHout echt een aanrader. De kleuren knallen van het hout, de details zijn perfect geprint en de structuur van het hout zorgt voor een prachtige uitstraling.

Zelf een foto op hout bij FotoOpHout.nl?

Kijk dan snel voor kortingen in onze foto op hout top 5.Foto op hout top 5 of ga direct naar FotoOpHout.nl Ga naar FotoOpHout.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *