Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Foto op hout voor buiten, kan dat?

25 september 2014 door

Foto op hout voor buiten, kan dat? Is een foto op hout geschikt voor buiten? Dat is een vraag die veel mensen stellen wanneer wij het over foto's op hout hebben. Hout is immers een natuurlijk product, dus waarom zou het niet kunnen? Vergelijk Canvas heeft verschillende aanbieders hierover gesproken en daarnaast alle websites goed doorgelezen en we zijn tot de volgende conclusie gekomen:


Een foto op hout kan je niet zomaar buiten ophangen

Waar moet je op letten?

Wanneer je de foto bijvoorbeeld in je tuin wilt ophangen, dan zal je met een aantal zaken rekening moeten houden. Doe je dat niet, dan zal 1) Het hout gaan werken. Het hout zet bijvoorbeeld uit waardoor er scheuren ontstaan. 2) Noesten vallen uit het hout waardoor er gaten in de foto komen. 3) Bij larikshout heb je veel last van harsvlekken die je er niet af krijgt.

Wat moet je doen om dit te voorkomen? Hang de foto een beetje beschermd op!Is dat het? Ja, eigenlijk komt het daar wel op neer. Door temperatuurschommelingen, regen, wind en zon zal hout altijd gaan werken. Door de foto bijvoorbeeld onder een afdakje of bij de veranda op te hangen zorg je ervoor dat het weer zo min mogelijk invloed heeft. Heb je geen afdakje? Zorg er dan voor dat de print op een plek komt te hangen waar zo min mogelijk wind en regen komt. Bijvoorbeeld tegen de muur van de schuur, want dan heb je vaak nog een beetje beschutting van de dakgoot.

Maakt het dan nog uit welke houtsoort ik kies?

Houtsoorten foto op houtOp veel websites wordt larikshout aangeboden als houtsoort die geschikt is voor buiten, maar als je bovenstaande tips opvolgt, dan maakt het niet uit welke houtsoort je kiest. Vurenhout, berkenhout of steigerhout, alles kan je buiten ophangen zolang je er maar voor zorgt dat het op een beschermde plek hangt. Dit geldt overigens ook voor canvas, maar dat is toch minder een natuurproduct...

Wil je meer weten over foto's op hout? Ga dan naar deze pagina of bekijk een paar video's op ons Youtube kanaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *