Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Foto op plexiglas review – BigFreddy

12 mei 2014 door

Foto op plexiglas review – BigFreddy We hebben een foto op plexiglas besteld bij BigFreddy voor een review. We willen jullie graag laten weten hoe onze ervaring is geweest. Lees daarom hieronder onze mening over de print.[Tip onderaan staat ook de link naar de video review] 

 

Kleuren realistisch, helderheid goed voor plexiglas

Een belangrijk aspect bij het printen van foto's is de kleurstelling van de foto. Wanneer je namelijk een foto laat afdrukken, dan verwacht je dat de foto zo realistisch mogelijk wordt geprint. In veel gevallen blijkt dit erg lastig, maar bij BigFreddy's foto op plexiglas is dat niet het geval. De foto is erg realistisch geprint. Je ziet dat de kleuren bijna een-op-een overeenkomen met de originele foto en dat is erg goed! Vooral in het gezicht van de jongste en de kleur van het haar van de oudste zie je dat de kleuren perfect zijn.Het effect van plexiglas merk je vooral aan de helderheid van de foto. Doordat er wordt gewerkt met plexiglas zie je toch dat dit niet zo doorzichtig is als glas. Een voordeel daarvan is wel dat het ook minder spiegelt. Voor een plexiglas print is de helderheid helemaal goed, maar in vergelijking met echt glas zie je wel een verschil.

Details erg goed geprint

De details van de foto zijn erg goed geprint. Als je van dichtbij naar de foto kijkt dan zie je geen printerstrepen (wat we bij andere prints wel hebben gezien). Alle kleurovergangen zijn ook goed geprint.

Afwerking van de randen kan beter

Bij plexiglas heb je altijd te maken met relatief scherpe randen doordat het materiaal nu eenmaal zo wordt gezaagd/gesneden. Echter, in dit geval zijn de randen wel erg ruw gelaten. Bij andere aanbieders hebben we gezien dat de randen beter geschuurd zijn en vooral de hoeken zijn dan minder scherp. Op zich is het geen groot probleem, maar het zou wel netter zijn.

Foto eigenlijk op dibond en niet plexiglas

BigFreddy geeft dit wel duidelijk aan op de website, maar toch willen we het wel vermelden. Veel aanbieders zeggen dat ze op plexiglas printen, maar eigenlijk printen ze op fotopapier en dat wordt vervolgens op plexiglas geplakt. In veel gevallen wordt er ook nog een aluminium / dibond plaat achter geplakt zodat de foto niet doorschijnend wordt. Wij weten nog niet zo goed wat we hiervan vinden. Het geeft de foto wel een enorm mooie uitstraling (spiegeling/helderheid), maar het effect van het plexiglas blijft hierdoor beperkt. Oordeel dus vooral zelf...De video van de foto op plexiglas ervaring bij BigFreddy: Ga naar YouTube

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *