Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Foto op steigerhout goedkoop afdrukken

17 december 2014 door

Foto op steigerhout goedkoop afdrukken Laat je een foto op steigerhout afdrukken, dan wil je niet te duur uit zijn. Maar waar vind je nu de goedkoopste aanbieder van deze houtsoort? Vergelijk Canvas heeft dit jaar veel aandacht gegeven aan de foto op hout. Dat is allemaal begonnen met foto’s op vurenhout en larikshout. In de loop van het jaar is steigerhout erbij gekomen. We willen je graag zo goed mogelijk informeren over alle mogelijkheden, dus in dit artikel gaan we hier wat dieper op in.

De prijs van een foto op steigerhout

Veel aanbieders hanteren een lagere prijs voor formaten die vaker worden besteld. Daarom hebben we de prijzen van de foto’s op steigerhout opgesplitst in twee delen, standaard en afwijkend. In de tabellen zie je verschillen in prijzen staan. Onder ‘Waar zit het verschil’ kan je lezen waar de verschillen in zitten.

Standaard formaten

Als je een foto maakt, dan heeft deze een standaardafmeting met een standaardverhouding. Veel compactcamera’s zijn standaard ingesteld op een beeldverhouding 3:4 (bv 30 x 40 cm) . Als je een spiegelreflexcamera hebt, dan zal deze bijna altijd op 2:3 (bv. 40 x 60 cm) ingesteld staan. In de tabel hieronder zie je de prijzen staan van veel bestelde formaten in deze verhoudingen.
Aanbieder30 x 40 cm40 x 60 cm60 x 90 cm80 x 120 cm
FotoOpHout.nl*€ 58,73€ 92,33€ 179,69€ 298,41
Timberprint*€ 75,-€105,-€ 170,-€ 290,-
Photogifts*Niet mogelijk€ 78,44Niet mogelijk€ 241,94
Fotogeprint**Niet mogelijk€ 84,44Niet mogelijk€ 263,94
 *Steigerhout whitewash**Steigerhout

Afwijkende formaten

Onder afwijkende formaten hebben we gekeken naar formaten die niet in de verhouding 3:4 of 2:3 zijn. Wat we dan veel zien zijn vierkante foto’s en panorama foto’s. Daarom hebben we de prijs van  deze formaten ook naast elkaar gezet.
Aanbieder20 x 40 cm50 x 50 cm40 x 120 cm70 x 100 cm
FotoOpHout.nl€ 46,41€ 96,81€ 160,65€ 225,61
Timberprint€ 70,-€ 110,-€ 155,-€ 225,-
Photogifts€ 43,44Niet mogelijk€ 138,94Niet mogelijk
Fotogeprint€ 47,44Niet mogelijk€ 150,94Niet mogelijk
 

Timberprint steigerhoutWaar zit het verschil in? Is goedkoop duurkoop?

Het verschil in prijs valt gedeeltelijk te verklaren, maar we zien toch wel behoorlijke verschillen (vooral bij de kleine formaten). Hieronder vatten we de verschillen samen zodat je zelf kan beslissen waar je het beste kan bestellen.
  • Timberprint hanteert afwijkende formaten. De 30x40 cm is namelijk eigenlijk 27x40 cm. Dat komt doordat ze steigerhoutenplanken van 9 cm gebruiken. In dit voorbeeld zal dat ervoor zorgen dat een deel van je foto wegvalt aan de boven- of onderzijde.
  • Photogifts en Fotogeprint gebruiken planken van 20 cm. Dat geeft een heel ander effect en beperkt het aantal opties qua formaat.
  • Fotogeprint levert alleen Naturel Steigerhout (dus zonder whitewash).
  • Is goedkoop dan duurkoop? Steigerhout is een complexe houtsoort, omdat het hout nog enorm kan gaan werken. Daarnaast is ook het printen op dit hout moeilijker door oneffenheden en mate waarin inkt in het hout trekt. Dat maakt het dus lastig om te zeggen of goedkoop duurkoop is. Ons advies? Lees eerst de Nationale Foto op Hout Test om te zien wie daar het beste uit is gekomen.

Waar moet je op letten als je een steigerhout print bestelt?

Steigerhout heeft een aantal unieke eigenschappen waar je rekening mee moet houden als je daar een foto op laat printen. Hieronder hebben we de belangrijkste punten op een rijtje gezet.
  • Het hout is 3 cm dik, dus het is een flinke print aan je muur.
  • Het hout is niet helemaal vlak. Het komt direct van de bouw, dus er zullen oneffenheden op zitten.
  • De foto zal donkerder worden.
  • Het steigerhout zorgt ervoor dat de foto 50 jaar ouder lijkt.
  • Een zwart-wit foto zal meer sepia worden

Wat is het verschil met een andere houtsoorten?

In een eerder artikel hebben we de verschillen tussen een foto op vurenhout en een foto op steigerhout toegelicht. De video die we voor dit artikel hebben gemaakt, is hieronder toegevoegd. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *