Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Foto op vurenhout ervaring met 24fotoophout.nl

1 december 2014 door

Foto op vurenhout ervaring met 24fotoophout.nl We hebben een foto op vurenhout bij 24fotoophout.nl besteld en we mogen daar een review over schrijven. 24fotoophout.nl is een nieuwe speler op de markt, dus we waren erg benieuwd naar het resultaat. In dit artikel gaan we in op het bestelproces, het hout waarop wordt geprint en de kwaliteit (kleur en scherpte) van de foto.Kijk je liever naar een video review? Scroll dan naar de onderkant van dit artikel.

Het bestelproces en de levering

Het bestelproces van 24fotoophout.nl is erg overzichtelijk en duidelijk. Alle instellingen kan je in één scherm wijzigen en je kan ook erg nauwkeurig bepalen welk deel van de foto je geprint wilt hebben. Ze geven ook leuk een indicatie van de grootte van je foto door het formaat boven een bank te visualiseren.Zodra je hebt besteld, duurt het 3-5 werkdagen voordat deze thuis wordt bezorgd. De print is goed verpakt in stevig karton. Verder wordt de plaat beschermd door plastic beschermhoekjes zoals dat altijd wordt gedaan bij foto’s op dibond.

Foto wordt afgedrukt op ruw vurenhout

24fotoophout.nl kiest er bewust voor om op een andere manier te printen dan de grotere aanbieders. Het afdrukken van de foto gebeurt namelijk op ruw (ongeschuurd) vurenhout. De ruwe structuur van het hout zie je ook overal in de foto duidelijk terugkomen. Vooral aan de onder en bovenzijde van de foto is de structuur erg grof. Verder steken er op verschillende plekken harde  houtsnippers uit. De houtsnippers vallen er overigens niet makkelijk af, dus de print blijft altijd goed zichtbaar. Deze ruwe structuur zorgt ervoor dat de foto een stoerdere uitstraling krijgt. 

Planken vastgezet tussen verticale planken

Naast de ruwe structuur, kiezen ze er ook voor om geen ruimte tussen de planken te laten en deze vast te zetten tussen verticale planken. Deze manier komt overeen met de foto’s op hout van BigFreddy. Veel andere aanbieders kiezen voor losse planken die aan de achterzijde zijn vastgezet. 24fotoophout.nl kiest hier dus bewust niet voor. Het is weer wat anders en het ligt vooral aan je persoonlijke voorkeur of je hiervan houdt.

Invloed van ‘whitewash’ en een klein kleurverschil

Foto op vurenhout 24fotoophout (8)In de Nationale Foto op Hout Test hebben we onze definitie van een foto op hout al eens gegeven:“Een foto op hout is een foto die direct op hout (bv. vurenhout, berkenhout, of steigerhout) is geprint. Waarbij de houtstructuur subtiel zichtbaar is en het hout een beperkte invloed heeft op de kleuren van de foto”In dit geval is de houtstructuur niet subtiel zichtbaar, maar het is ook een hele andere ondergrond. De ruwe structuur is duidelijk zichtbaar, maar is zeker niet storend aanwezig (bijvoorbeeld door noesten op vervelende plekken). Door de ruwe structuur is het wel noodzakelijk om het hout met meer whitewash te behandelen. Je merkt dat het hout erg wit wordt waardoor je houtstructuur alleen nog ziet doordat het hout zelf ruw is. Wat ons betreft mag dat iets minder.De kleuren in van de foto zijn over het algemeen goed geprint, maar je ziet wel een lichte roze kleurzweem door de foto. De huid van de vrouw en het kindje is iets meer roze en ook in de rozenkrans zie je dat het rood en oranje minder fel is dan in het origineel. Op de een of andere manier lijkt het echter wel te passen bij de print.

Scherpte is prima

De scherpte van de foto is niet zoals bij een foto op dibond hout of een foto op (geschuurd) vurenhout, maar het is wel prima gezien de ondergrond. De ondergrond is namelijk niet egaal waardoor de printerkop nooit overal op dezelfde afstand kan printen. Dan wordt het ook onmogelijk om een scherpe afdruk te realiseren. Als je de foto op een afstandje bekijkt, dan ziet deze er prachtige scherp geprint uit.

Past goed bij een brocante woonstijl

Dit type uitvoering past wat ons betreft erg goed in een brocante woonstijl. De ruwe structuur geven de print een stoere uitstraling die goed bij deze stijl past. Verder is het één geheel door de verticale planken. Dit maakt dat het goed past boven een brocante dressoir of kast. In een modern en strak interieur zou deze uitvoering minder goed tot zijn recht komen.

Video review

We hebben een video review gemaakt van onze ervaring. Bekijk deze hieronder om een beeld te krijgen van hoe een foto op vurenhout van 24fotoophout eruit ziet.http://youtu.be/pJo-GbeLpMQ

Conclusie

Met deze foto op vurenhout heeft 24fotoophout.nl ons wederom verrast. Het ruwe hout geeft de print een stoere uitstraling die past in een brocante interieur. Hieronder vind je nog een keer onze belangrijkste bevindingen op een rij.
  • nl onderscheidt zich door foto’s op een andere manier te printen
  • De foto wordt geprint op ruw vurenhout
  • Horizontale planken zijn vastgezet tussen verticale latten
  • De ruwe structuur is goed zichtbaar en duidelijk voelbaar
  • Er zit een lichte roze kleurzweem over de foto
  • De foto is scherp geprint
  • De print past goed in een brocante interieur
Wil je ook een foto op vurenhout bestellen bij 24fotoophout.nl? Ga dan naar http://www.24fotoophout.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *