Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Fotocollage op canvas, hoe kan ik deze maken?

20 augustus 2013 door

Fotocollage op canvas, hoe kan ik deze maken?

fotocollageEen fotocollage op canvas maken is tegenwoordig erg eenvoudig. Er zijn meerdere aanbieders die op hun website mogelijkheden bieden om foto’s te uploaden en vervolgens in een collage te plaatsen. Hieronder is te zien hoe je een fotocollage kunt bestellen bij drie aanbieders. Maar eerst beginnen we met 5 tips. Zodat de collage extra mooi wordt.

Video – Een fotocollage op canvas zelf maken?

 

5 tips voor het maken van een fotocollage

  1. Kies een thema. Dit geeft de collage veel meer karakter.
  2. Selecteer zowel staande als liggende foto’s. Dit geeft de collage meer uistraling.
  3. Denk van te voren goed na over close-up vs overzicht foto’s.
  4. Kies één of twee foto’s die je eruit wil laten springen. Kies bv een close up of een foto met een sterke kleur.
  5. Kies een goed formaat canvas. Bekijk goed in welke ruimte de fotocollage komt te hangen en zorg ervoor dat deze niet teveel opvalt.

Bij wie kan ik de fotocollage op canvas bestellen?

De beste aanbieders van een fotocollage op canvas zijn Webprint, Canvas Company en Big Freddy. Elke aanbieder pakt het op een andere manier aan. Hieronder beschrijven we hoe ze het aanpakken zodat je zelf een keuze kan maken wat het beste bij je past.

Webprint

Webprint biedt de mogelijkheid om zelf een collage samen te stellen. Je kunt daarvoor gebruik maken van het online bewerkingsprogramma van Webprint. Dit programma is erg eenvoudig in het gebruik. Standaard wordt er al een voorbeeld collage getoond waarin je alleen nog maar de foto’s hoeft toe te voegen. Maar je kunt dit voorbeeld ook helemaal aanpassen naar je eigen wensen. Bijvoorbeeld minder foto’s, grotere foto’s, of andere posities van foto’s. Een nadeel van Webprint is dat ze maar twee formaten fotocollage hebben (60×60 cm en 60×80 cm), maar voor de meeste collages zal dit groot genoeg zijn.

Wil je zelf een collage samenstellen en zelf bepalen hoeveel foto’s er in je collage komen? Dan is Webprint de beste partij.

Bestel hier een fotocollage bij Webprint. (scroll naar onder voor de fotocollages)

Canvas Company

Bij Canvas Company heb je zelf geen mogelijkheid om te compositie te bepalen. Dat doet Canvas Company namelijk voor je. Een fotocollage bestellen is daarom erg eenvoudig. Je klikt op ‘Fotocollage’. Je uploadt je foto’s (maximaal 9 stuks) naar Canvas Company en bestelt de canvas. Canvas Company stuurt vervolgens een voorbeeld op zodat je zelf eventueel nog wijzigingen kunt aangeven, waarna de fotocollage afgedrukt zal worden.

Ben je zelf iets minder handig met computers, dan is Canvas Company de beste aanbieder voor je.

Bestel hier een fotocollage Canvas Company.

Big Freddy

Big Freddy heeft een online bewerkingsprogramma waarmee je vrij eenvoudig een fotocollage kunt maken. Bij Big Freddy moet je wel minimaal 9 foto’s gebruiken en is er een vaste compositie waarin de foto’s geplaatst moeten worden. Wij waren niet erg enthousiast over de mogelijkheden, maar wat Big Freddy wel goed doet is het aanbieden van zogenaamde stock foto’s. Foto’s van de natuur, fruit, dieren, steden, etc die je zelf kunt gebruiken in je fotocollage.

Wil je graag stock foto’s van de natuur, steden, etc in je fotocollage? Dan is Big Freddy de beste aanbieder voor je.

Bestel hier een fotocollage bij Big Freddy.

Zelf een fotocollage met Picasa

Wil je toch zelf een fotocollage maken? Dan is Picasa daar uitermate geschikt voor. Picasa is de fotobewerkingssoftware van Google en biedt een breed scala aan opties voor een collage. Hieronder is uitleg te vinden over hoe je een fotocollage maakt met Picasa:

Een fotocollage op canvas goedkoop laten afdrukken

Ben je vooral opzoek naar een canvas aanbieder waar je een fotocollage goedkoop kan laten afdrukken? Dan heb je twee opties. 1) Je ontwerpt de fotocollage zelf (bv met Picasa) en bestelt bij de goedkoopste aanbieder. 2) Je laat de collage samenstellen door de aanbieder.

Zelf ontwerpen

Hierboven kan je zien hoe je dit in Picasa kan doen. De goedkoopste canvas aanbieder kan je vinden in onze vergelijkingstabellen per formaat. Kijk bijvoorbeeld hier voor een canvas van 40×60 cm, 60×90 cm of 80×120 cm.

Laten ontwerpen

Als je de collage wilt laten ontwerpen door de aanbieder, dan is er eigenlijk maar één optie en dat is CanvasCompany. Zij bieden als enige de optie op foto’s op te sturen waarna zij hier een fotocollage van maken voor je. Kijk hier voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *