Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Fotograaf in the Picture: Chantal Fijnenberg

3 oktober 2017 door

Fotograaf in the Picture: Chantal Fijnenberg Coverfoto: Chantal Fijnenberg, gefotografeerd door Joyce Boutkan Fotografie.Deze week staat Chantal Fijnenberg (Made by C Fotografie) in the Picture. Als trouwfotograaf legt Chantal graag de liefde vast. Voor Chantal is het dan ook een eer dat ze van al die mooie mooie momenten, zoals: die ene traan bij de first-look en de stralende lach op de gezichten van het bruidspaar, bijzondere herinneringen mag maken. We hebben 10 vragen aan Chantal gesteld over haar werk en haar ervaringen als fotograaf. Benieuwd naar haar antwoorden? Je leest het hier...

1. Hoe lang ben je al fotograaf en waarom?

Begin 2014 liep ik de KvK in Amersfoort binnen om mezelf in te schrijven en sindsdien mag ik me officieel fotograaf noemen. Voor die tijd fotografeerde ik ook al, maar dat was met name voor mensen uit mijn eigen omgeving.

2. Waarom ben je fotograaf geworden?

Fotograferen is gewoon super superleuk!! Ik vind het heerlijk om met de camera op pad te gaan. Zowel privé als voor m’n werk. Ik word enorm blij als ik m’n eigen herinneringen achteraf op de foto terug kan zien. En ik vind het een eer dat ik de herinneringen van anderen mag vastleggen met m’n camera.trouwfotografie chantal fijnenberg

3. Wat voor type foto’s maak je voornamelijk?

Over het algemeen fotografeer ik bruiloften en stellen. Als ik dit mag fotograferen, ben ik een gelukkig mens. Zo mooi om de liefde van twee mensen achteraf terug te zien op de foto’s. Daarnaast gaat het bij bruiloften niet alleen om de liefde, maar ook om alle gasten die aanwezig zijn. Op de dag probeer ik zoveel mogelijk de sfeer en emoties vast te leggen.

4. Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Ik laat me graag inspireren door het werk van collega’s en volg regelmatig workshops of bezoek ik een seminar of conferentie. Afgelopen april ben ik bijvoorbeeld met een collega naar Rome geweest om Way-up-North te bezoeken. Dit is conferentie voor trouwfotografen. Niet alleen het fotograferen kwam hier aan bod, maar ook zaken om het fotograferen heen, dingen die vaak achter de schermen gebeuren. Ontzettend interessant en inspirerend! Ook probeer ik regelmatig met andere collega’s mee te gaan als second shooter. Het is ontzettend leerzaam om te zien hoe je collega’s aan het werk zijn op zo’n bijzondere dag.

5. Waarom kiezen mensen jou als fotograaf?

De spontaniteit op de foto’s. Persoonlijk contact staat bij mij voorop! Hoe beter ik het bruidspaar ken, hoe dichter ik bij ze kan komen om de mooie plaatjes te maken. Op deze manier kan het bruidspaar lekker zichzelf zijn. En dat wil toch iedereen op deze mooie dag!

6. Wat is de leukste fotoshoot die je ooit hebt gedaan?

Pfffff, dat vind ik een lastige vraag. Elke shoot is weer anders. Ik kan enorm blij worden van een bruiloft waar het tot in de puntjes is gestyled en waar de ceremonie plaatst vindt in de openlucht. Maar een bruiloft midden in de winter word ik ook heel er blij van, het licht is in de winter op z’n mooist om te fotograferen. En als er dan ook nog wat sneeuw licht… Dan ben ik een gelukkig mens!

7. Wat vind je zelf je mooiste foto? En wat is het verhaal erachter?

Nog zo’n lastige vraag… Elke foto heeft z’n eigen verhaal. Een foto waar ik vaak hele enthousiaste reacties op krijg is deze. Deze foto is genomen na een reeks groepsfoto’s. Het grappig is dat bruid en bruidegom de lijst met groepsfoto’s iets te lang hadden gemaakt en er wel klaar mee waren. En toen ze eindelijk klaar waren, kwam er nog wat familie van de bruid aansluipen met ontzettende grote zakken rijst. De bruid is Portugees en in Portugal is het de traditie om met heel, maar dan ook echt heel veel rijst te gooien!! De rijst zat hier echt tot in de onderbroek van de bruidegom. Hahahaha!! Een ontzettend mooi moment en een foto waar ik zelf ook nog steeds heel erg blij van word.trouwfotografie, rijst gooien, bruiloft 

8. Wat vind jij het mooiste materiaal om foto’s op te printen? En waarom?

Mijn grote favoriet is een afdruk op fine-art papier. Afdrukken op dit papier hebben vaak een hoog contrast en kleurdiepte. Hierdoor komt de foto echt tot leven!

9. Wat heb je zelf thuis aan de muur hangen?

We hebben meerdere foto’s in huis. Kleine lijstjes waar we zelf met elkaar of onze vrienden op staan en foto’s van familie. Mensen die ons dierbaar zijn. Ook hebben we een grote foto van plexiglas laten afdrukken. Een stoere foto waar ik zelf op sta, gemaakt door een van mijn collega’s.

Zelf een Foto op Glas bij Albelli?

Kijk vooral even in onze top 5 voor de laatste kortingscodes! Ga naar Albelli.nl of Klik hier voor de top 5

10. Laatste vraag. Hoe ga je te werk tijdens de trouwdag?

Ik werk graag op een journalistieke wijze. Gedurende de dag probeer ik zo min mogelijk op te vallen. Ik meng mij tussen de gasten en observerend leg ik de spontane momenten vast: die ene traan van het broertje, de slappe lach van de bruidsmeisjes en de serieuze blik van opa. Ik zie het als een compliment als klanten achteraf zeggen dat ze mij niet of nauwelijks hebben opgemerkt.Wil je meer weten over Chantal? Bekijk dan even haar website: www.madebyc-fotografie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *