Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Fotograaf in the Picture: d-eYe Photography

12 september 2017 door

Fotograaf in the Picture: d-eYe Photography Deze week staat er weer een nieuwe fotograaf in the picture. Deze week is dat Daniëlla van d-eYe Photography. Daniëlla heeft van haar passie haar werk gemaakt. Of het nu gaat om een mooie bruidsreportage, een glamour sessie, een leuke groepsfoto, een mooie portret of een prachtige fotosessie van een zwangere buik of een pas geboren baby… alles is mogelijk bij Daniëlla! We hebben haar 10 vragen gesteld, de antwoorden lees je hier...

1. Hoe lang ben je al fotograaf en waarom?

Ik werk nu 20 jaar in de fotografie, maar ik ben officieel vind ik zelf pas vanaf mijn 24ste ( dus 16 jaar geleden) echt fotograaf. Door mijn stage als stylist bij een Mode en reclame fotograaf ben ik het vak ingerold. Ik vond het zo’n fascinerend vak en wilde dat ook wel eens proberen. Het leuke was dat ik van mijn werkgever alle vrijheid kreeg. Dus ik heb een camera vast gepakt en sindsdien eigenlijk niet meer losgelaten. Met vriendinnetjes ging ik op avonden de studio in en kon ik heerlijk experimenteren met licht, poses en techniek. Tijdens werkdagen keek ik goed mee en mocht ik het ook vaak zelf proberen en zo ben ik er langzaam ingerold. 4 jaar lang kreeg ik alle vrijheid om te leren en ben ik in de avonduren voor wat techniek en doka werk nog een opleiding gaan volgen. Rond mijn 24ste durfde ik eigenlijk echt te zeggen dat ik zeker genoeg was om alleen shoots en trouwerijen te fotograferen.

2. Waarom ben je fotograaf geworden?

Omdat ik het vak zo inspirerend, creatief en uitdagend vond. Geen dag was hetzelfde, geen shoot was hetzelfde en vooral ook de gezelligheid om met mensen te werken sprak mij heel erg aan. In die tijd werkte we veel met modellen en opdrachtgevers. En de ene keer waren we druk met producten fotograferen en het andere moment zaten we op een zeiljacht in het Slotermeer met een aantal modellen om een waanzinnige shoot te maken. Geen 9 to 5 job, maar gewoon werken wanneer we nodig waren. De ene keer stond je om 8.00 op zondagochtend in de TMF studio’s en de andere dag zijn mijn werkgever. Ga maar lekker naar huis en neem een middagje vrij. Fantastisch toch? In combinatie met mijn mode en styling opleiding was het een fantastisch vak. En door mijn stage kon ik op mijn 20ste meteen blijven hangen en had ik een fulltime baan, wat wil je nog meer.Helaas hield deze droombaan voor mij op en is het bedrijf overgenomen. Het voordeel was wel dat ik met de inboedel mee mocht en mijn baan kon behouden. Weliswaar naar een hele andere tak van fotografie, maar ook daar vond ik naar een tijd mijn weg. Ik ging de sociale fotografie in. Veel studio portretten, kindjes, families, zwangerschap en trouwreportages. Tussen door nog een uitstapje van een aantal maanden gemaakt naar Amsterdam bij een fashion fotograaf, maar ik merkte dat dat wereldje mij toch minder aansprak.Ruim 12 jaar heb ik bij diverse werkgevers als fotograaf gewerkt en toen kreeg ik steeds meer droom en ambitie om voor mijzelf te beginnen. Mijn eigen studio, mijn eigen vrijheid. Die stap durfde ik te nemen toen ik het op een gegeven moment niet meer naar mijn zin had bij mijn huidige werkgever. Er kwam een fantastisch pandje op mijn pad waar ik een perfecte start kon maken als zelfstandig ondernemer. Mijn droom werd werkelijkheid !

3. Wat voor type foto’s maak je voornamelijk?

In het begin was het nog wat zoeken, maar nu heb ik echt wel mijn eigen style ontwikkeld en fotografeer ik de dingen die ik het liefst doe. Zwangerschap, newborn, lifestyle en natuurlijk trouwreportages, glamour en boudoir. En ik vind het heerlijk! Dat klinkt veel maar dat valt reuze mee. De afwisseling is zo fijn en het leuke is ook dat als het trouwseizoen afgelopen is, ik mij weer in de wintermaanden meer kan storten op mijn andere fotografie. 

4. Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Tijdschriften, Pinterest (natuurlijk) maar ook wel bij andere fotografen die mij inspireren.

5. Waarom kiezen mensen jou als fotograaf?

Ik denk omdat ik open, creatief en meedenkend ben. Ik heb ook heel veel vaste terugkerende klanten waar ik een hele goede klik mee heb. Je moet tijd maken voor je klanten. En dat kost je soms veel tijd, maar in de toekomst verdien je het dubbel en dwars terug. Ik probeer het uiterste uit iedere shoot te halen en plan het ruimschoots in. Ik luister naar de wensen van de klant en daar gooi ik een stuk eigen creativiteit in waardoor je samen tot een mooi eind product komt.

6. Wat is de leukste fotoshoot die je ooit hebt gedaan?

Teveel om op te noemen. Wat mij heel erg bij is gebleven is een trouwreportage waarbij we s’ avonds in een luchtballon gingen omdat het bruidspaar bij zonsondergang het “ja” woord aan elkaar wilde geven. Hoe romantisch en hoe gaaf is het om zoiets intiems te mogen vastleggen. En ook nog spannend ook, want er was een flinke windkracht en het was die dag nog maar de vraag of we de lucht in mochten. Maar alles is goed gekomen en we hadden een prachtige zonsondergang. Vorig jaar had ik een hele leuke uitdaging van een vrouw met die haar man wilde verrassen met een sessie van haar kindjes. Ze had een specifieke sfeer in gedachten en door middel van samen de juiste locatie zoeken, de kleding en de nabewerking is het zo’n ontzettend mooie reeks geworden. De kindjes werkte ook fantastisch mee. Ik heb deze foto nu groot op de start pagina van mijn site staan (daar ben ik super ook wel een beetje trots op)..d-eye photography, lifestyle, fotografie, fotograaf in the picture, daniella fotografie

7. Wat vind je zelf je mooiste foto? En wat is het verhaal erachter?

Dat vind ik eigenlijk heel erg moeilijk om te zeggen. Waarom? Omdat ik al heel veel mooie dingen heb gemaakt, maar ik vind ook wel dat het altijd weer beter kan. Ik ben een perfectionist en dat zit mij soms ook wel eens in de weg. Ik lever het wel vol enthousiasme af en sta ook absoluut achter mijn werk. Maar zelf heb ik voor mezelf altijd kleine verbeter punten.Maar als ik er 1 of 2 moet kiezen dan denk ik toch de sessie van de kindjes zoals hierboven geschreven waar ik wel heel trots op ben. Omdat het voor mij een uitdaging was om deze sfeer in de foto’s te brengen en dat het eigenlijk nog mooier is geworden dan dat ik in eerste instantie in gedachten had. En ook wel trots op een bruidsfoto waar ik een award voor heb gewonnen en waar ik ook erg veel leuke en positieve reacties op krijg (hangt groot in mijn studio). Prachtige dreigende luchten waar wel af en toe de zon doorheen scheen. Wauw wat was dat mooi. Dat in combinatie met een heel fotogeniek en super leuk bruidspaar. Dan kan je echt een top reportage maken. De foto is genomen bij Radio Kootwijk. Een derde (nu ik toch bezig ben) is een newborn serie die ik heb gefotografeerd. Een hele stoere papa met een fantastisch ruig uiterlijk maar een heel klein hartje als het om zijn lieve kleine meisje ging. Dat contrast moest ik natuurlijk vastleggen.d-eye photography, fotograaf in the picture, fotografie, weddison award, trouwfotografie newborn fotografie, fotograaf in the picture, d-eye photography, vergelijk canvas

8. Wat vind jij het mooiste materiaal om foto’s op te printen? En waarom?

Ik ben zelf helemaal weg van “art” paper, maar niet iedere foto is daar geschikt voor. Ik hou van matte foto’s. Er moet zo min mogelijk weerspiegeling in voorkomen. Art paper maakt dat je foto gewoon een soort schilderij wordt. Prachtig toch? Vooral voor Newborn foto’s is dit echt wel mijn favoriet. Andere toppers vind ik Forex, hout, aluminium en beton.

Je eigen foto op hout?

Kijk vooral even in onze top 5 voor de laatste kortingscodes! Ga naar FotoOpHout.nl of Klik hier voor de top 5

9. Wat heb je zelf thuis aan de muur hangen?

Twee foto’s mijn kindjes die gewoon gemaakt zijn tijdens een vakantie. Studio foto’s die ik zelf maak hang ik niet snel op. Hier staan zij zo puur op zoals ze zijn in een decor waar wij herinneringen aan hebben. Ik heb ze in het rond laten printen op forex. PRACHTIG !d-eye photography, fotograaf in the picture, vergelijk canvas, foto op hout, daniella fotografe

10. Laatste vraag. Ik zie dat je ook aan newborn shoots doet. Hoe zorg je er voor dat je mooie foto’s krijgt van de baby’tjes?

GEDULD ! Heel veel geduld…. Een newborn sessie is eigenlijk wel 1 van de moeilijkste takken van fotografie. Een baby kan je niet sturen en kan je niet zeggen wat hij of zij moet doen. Ieder baby’tje reageert ook weer anders op aanraking. Het liefst wil je ze slapend fotograferen omdat je ze dan in de prachtigste poses kan leggen. Maar veel baby’tjes denken daar anders over. De een gaat gewoon niet slapen, de ander over strekt zich veel en is gevoelig voor aanraking. Dan denk je dat ze slapen, wil je ze overleggen in een ander decor en zijn dan alweer wakker. Het kost dus heel veel tijd en geduld om ze perfect te kunnen fotograferen. Maar ik neem de tijd, zorg dat het lekker warm is in de studio, zorg dat hun ouders op hun gemak zijn (ook heel belangrijk) en probeer dan een prachtige sessie neer te zetten. 9 op de 10 keer lukt dat en heel soms moeten ze nog een keer terug komen omdat het baby’tje echt niet wil. Krampjes heeft, een regel-dagje. Die zekerheid bied ik mijn klant ook, lukt het niet, plannen we het nog een keer in.Wil je nog meer weten over Daniella? Bekijk dan vooral even haar website: www.d-eye.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *