Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Fotograaf in the Picture: Denise Lubrano

8 mei 2018 door

Fotograaf in the Picture: Denise Lubrano Deze week staat fotograaf Denise Lubrano 'in the picture'. Naast haar passie voor rechtsgeleerdheid, vindt Denise het ontzettend leuk om te fotograferen. Je kunt dan ook voor verschillende soorten fotoshoots bij Denise terecht, waaronder de veel gewilde 'cakesmash fotoshoot' en de zwangerschapsfotoshoot. Ben je benieuwd naar Denise en haar ervaringen als fotograaf? Lees dan verder...

1. Hoe lang ben je al fotograaf?

Nog helemaal niet zo lang eigenlijk! Ik heb altijd al wel wat gehad met het maken van foto’s, maar nooit gedacht dat ik hier ook mijn werk van zou maken.Ik heb begin 2017 een camera gekocht en vanaf dat moment ben ik begonnen met het fotograferen van de mensen om mij heen. Nadat ik de cakesmash shoot van mijn peetzoontje heb gedaan, is het balletje eigenlijk pas echt gaan rollen. Dat is nu een jaar geleden.

2. Waarom ben je fotograaf geworden?

Het is een geweldig gevoel om een idee te hebben en dat op beeld vast te kunnen leggen. Daarnaast zit er voor mij veel uitdaging in, kan ik constant nieuwe dingen uit proberen en leren en kan ik er mijn creativiteit in kwijt. Natuurlijk vind ik het ook super leuk om de reacties van klanten op de foto’s te zien.Denise Lubrano Fotografie

3. Wat voor type foto’s maak je voornamelijk?

Momenteel maak ik vooral veel zwangerschap foto’s en cakesmash foto’s. Daarnaast bied ik sinds kort ook new born fotoshoots aan en dat worden er nu ook steeds meer.

4. Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Dat is heel verschillend, ik heb zelf niet 1 inspiratiebron. Soms zijn het bepaalde gevoelens, die ik graag op beeld zou willen overbrengen en dan ga ik op zoek naar manieren waarop ik denk dat dat mogelijk is. Het gebeurt ook heel veel dat een klant een voorbeeld foto toestuurt en ik daar vervolgens mijn eigen draai aan geef.Denise Lubrano Fotografie

5. Waarom kiezen mensen jou als fotograaf?

Ik denk dat dat een combinatie is van factoren. Ze vinden de foto’s die ik al heb gemaakt mooi, hebben van anderen gehoord hoe ik werk en natuurlijk zal de aantrekkelijke prijs ook een rol spelen in de keuze.

6. Wat is de leukste fotoshoot die ooit hebt gedaan?

Als ik daar een keuze in moet maken, dan is dat mijn eerste cake smash fotoshoot. Deze was van mijn peetzoontje, dus er zit dan toch een heel ander gevoel bij dan als het gaat om iemand die je voor het eerst ontmoet.Denise Lubrano Fotografie

7. Wat vind je zelf je mooiste foto? En wat is het verhaal erachter?

Mijn favoriet is de foto van mijn neefje Tariq. Ik heb regelmatig ideeën die ik wil uit proberen en dan vraag ik iemand uit mijn omgeving om model te staan. Dit keer ging het om een watershoot en deze is inmiddels ook al weer bijna een jaar geleden genomen. Op de dag zelf heb ik de muren in mijn badkamer beplakt met vuilniszakken en toen zijn we aan de gang gegaan met kommen water. Uiteindelijk zijn er een aantal mooie foto’s uitgekomen, waaronder deze. Als ik zelf naar foto kijk vind ik het een erg sprekende foto, waar ik persoonlijk echt van hou. Natuurlijk is het ook een geweldig gevoel dat het idee uiteindelijk toch best goed gelukt is.Denise Lubrano Fotografie

8. Wat vind jij het mooiste materiaal om foto’s op te printen? En waarom?

Mijn voorkeur gaat naar mat fotopapier en dan in een mooie lijst. Dit spreekt mij het meest aan, omdat ik verschillende lijsten naast elkaar erg mooi vind.

Je eigen foto op plexiglas?

Kijk vooral even in onze top 5 voor de laatste kortingscodes! Ga naar Photogifts of Klik hier voor de top 5

9. Wat heb je zelf thuis aan de muur hangen?

Eigenlijk helemaal nog niet zo veel. Op enkele fotolijsten na zijn mijn muren simpel wit.Denise Lubrano Fotografie

10. Hoe ga je te werk tijdens een cake smash fotoshoot?

Voordat de klant aankomt zorg ik dat de setting met de decoratie klaar staat. Ik vind het erg belangrijk om rustig te werk te gaan tijdens shoots met kinderen en de kids ook de mogelijkheid te geven om enigszins te wennen aan de omgeving en aan mij. Terwijl de kleintjes worden aangekleed en klaargemaakt, zit ik vaak voor ze op de grond en probeer ik contact met ze te maken. Vervolgens maak ik een aantal foto’s zonder de taart en dan met de taart. Tijdens de shoot zing ik liedjes, doe ik kiekeboe en probeer ik mede met de hulp van de ouders de kleine zo veel mogelijk aan het lachen te maken.Wil je meer te weten komen over Denise Lubrano, of wil je contact met haar opnemen? Neem dan een kijkje op haar website: www.deniselubrano.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *