Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Fotograaf in the Picture – Dolf van Stijgeren

29 augustus 2017 door

Fotograaf in the Picture – Dolf van Stijgeren Deze week staat er weer een nieuwe fotograaf in the picture, deze keer een fulltime bruidsfotograaf, namelijk: Dolf van Stijgeren. Dolf heeft met zijn luisterend oor en zijn oog voor bijzondere composities, een geheel eigen stijl ontwikkeld. De foto's die Dolf maakt zijn vooral spontaan en vol emoties, van een traan en een lach tot verbazing.We hebben 10 vragen gesteld aan Dolf over zijn werk en zijn ervaringen. Zijn antwoorden kun je hieronder lezen...

1. Hoe lang ben je al bruidsfotograaf?

Fotograferen doe ik bijna mijn hele leven. Als jongetje stond ik graag naast mijn vader in de doka en hij heeft mij de grondbeginselen bijgebracht met uiteraard analoge camera’s. Het grappige is dat ik af en toe nog steeds met film fotografeer. Professioneel fotograaf ben ik nog niet zo heel lang, maar in mijn eerste jaar won ik meteen twee prijzen.

2. Waarom ben je bruidsfotograaf geworden?

Van huis uit ben ik tandtechnicus en zodoende heb ik oog voor detail gekregen. Maar omdat ik het omgaan met mensen leuker vond, ben ik in dezelfde branche internationaal account manager geworden. En na mijn carrière in de tandtechniek, volgde ik uiteindelijk mijn echte passie: de bruidsfotografie. Veel uitdagender!

3. Wat voor type bruidsfoto’s maak je voornamelijk?

Ik maak verschillende type foto’s, maar journalistieke foto’s springen er bovenuit. Altijd zoek ik andere composities op. Hoog/laag, ver/dichtbij. Om mijn grenzen te verleggen ben ik ook altijd aan het experimenteren met speciale effecten, composities, flitsers, etc.

4. Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Er zijn verschillende fotografen die mij inspireren w.o. Henri Cartier-Bresson. Hij is de „uitvinder” van de „decisive moment” - hét moment. Verder kijk ik goed naar het werk van de allerbeste bruidsfotografen in de wereld, maar belangrijker is dat je gewoon om je heen kijkt en denkt „Hoe kan ik hier iets moois van maken?”.

Zelf een Foto op Glas?

Kijk vooral even in onze top 5 voor de laatste kortingscodes! Ga naar FotoOpGlas.nl of Klik hier voor de top 5

5. Waarom kiezen mensen jou als fotograaf?

Goeie vraag. Naast de foto’s zijn dit de drie belangrijkste rederen waarom bruidsparen voor mij kiezen:
  • Ze voelen zich op hun gemak bij mij.
  • Op hun trouwdag ben ik onzichtbaar.
  • Ze weten dat ik altijd met ze meedenk.

6. Wat is de leukste fotoshoot die je ooit hebt gedaan?

Dat zijn de meest spontane shoots met onverwachte gebeurtenissen. Een groepsfoto’s waarbij plotseling fietsers in beeld komen, een kind dat ineens naar me toe rent, etc. Kortom expect the unexpected!

7. Wat vind je zelf je mooiste foto? En wat is het verhaal erachter?

De mooiste foto moet ik nog steeds maken, maar er zijn er een paar waar ik trots op ben. Daarbij vallen belichting, compositie en moment goed samen. Deze foto is spontaan genomen tijdens het diner waarbij ik het bruidspaar „ontvoerde”. Ik zag de zon ondergaan en dacht „Hier MOET ik een foto van maken”.eemnes, fotografie, trouwfotografie, fotograaf in the picture

8. Wat vind jij het mooiste materiaal om foto’s op te printen? En waarom?

Foto’s HOREN geprint te worden - dat sowieso! Bij mijn reportages zit standaard een professioneel trouwalbum en de foto’s worden dan afgedrukt op Fuji mat papier. Laat ik foto’s inlijsten achter glas, kies ik vaak voor glanzend papier. Maar alles bij professionele bedrijven - dus geen drogisterijen, etc.

Zelf een Foto op Glas?

Kijk vooral even in onze top 5 voor de laatste kortingscodes! Ga naar FotoOpGlas.nl of Klik hier voor de top 5

9. Wat heb je zelf thuis aan de muur hangen?

Deze foto maakte ik twee jaar geleden in Canada en heb ik ingelijst. Maar ik geef toe dat ik veel meer foto’s zou moeten ophangen. Al was het alleen maar om er van te leren..canada, fotografie, interview, fotograaf, trouwen

10. Laatste vraag. Wat vind je het mooiste moment tijdens een bruiloft om te fotograferen?

Dat is - zoals ik eerder zei - een onverwacht moment. Niet de kus, niet het tekenen van de akte, etc., maar een spontaan moment zoals hieronder.orangerie, facebook, interview, fotograaf, bruidsfotografieWil je meer weten over Dolf en ben je nieuwschierig geworden naar meer van Dolf's werk? Bekijk dan zijn website www.vanstijgeren.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *