Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Fotograaf in the Picture: Eline Vergunst Fotografie

24 oktober 2017 door

Fotograaf in the Picture: Eline Vergunst Fotografie Deze week staat Eline Vergunst in the picture. Fantasie en werkelijkheid liggen in haar fotografie zeer dicht bij elkaar. Als fotograaf zoekt Eline altijd naar een spanningsveld tussen werkelijkheid en illusie. We hebben 10 vragen gesteld aan Eline over haar werk en ervaringen, haar antwoorden kun je hier lezen..

Hoe lang ben je al fotograaf?

Na mijn afstuderen aan de Kunstacademie in Den Haag ben ik in 2007 aan het werk gegaan als fotograaf. Best een behoorlijke tijd, maar zo voelt het niet.

Waarom ben je fotograaf geworden?

Liefde voor fotografie zit in de familie. Mijn tante was fotograaf. Haar beroep fascineerde mij erg, waardoor mijn interesse voor fotografie groeide. Ik ben alleen een andere richting op gegaan door beelden te creëren die meer afwijken van de werkelijkheid.
fotografie, eline vergunst, fantasie, werkelijkheid

Wat voor type foto’s maak je voornamelijk?

De combinatie van fantasie en werkelijkheid is typerend voor mijn foto’s. Op het eerste gezicht tonen de foto’s een dromerige sprookjeswereld, waar na langer kijken duistere en beklemmende ondertonen opvallen en onverwachte elementen zichtbaar worden. Juist die verwarring die in mijn beelden ontstaan zet mensen aan het denken. Mensen inspireren om te fantaseren, dat vind ik belangrijk.

Wat voor soort foto’s maak je?

Voornamelijk foto’s die als kunstwerk aan de muur dienen. Deze kunstwerken zijn via de galerie of mijn website te koop. Maar ik werk ook in opdracht. Ik vind het mooi om in te spelen op de wensen van de opdrachtgever en tegelijkertijd mijn eigen, creatieve draai aan een onderwerp te geven.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Inspiratie laat zich moeilijk afdwingen. Dat is iets wat het vak soms ook moeilijk maakt. Door te ontspannen komen de ideeën, net als af en toe uit je comfort zone te stappen en je bloot te stellen aan vreemde, onbekende prikkels. Ik doe soms op de meest onverwachte, eenvoudige plekken inspiratie op; als ik in de stad loop of in de trein zit. Soms kost het tijd om het idee vorm te geven, die tijd moet ik mijzelf gunnen. Het leidt vaak tot iets moois!

Waarom kiezen mensen jou als fotograaf?

Ik hoor vaak dat mensen kunnen wegdromen in mijn foto’s. Eigenlijk is dat bij elke foto die ik maak ook mijn doel. Door langer na mijn foto’s te kijken zie je steeds meer, dingen die na één oogopslag nog niet opvielen. En het biedt troost, dat heb ik ook vaak gehoord. Misschien wel het mooiste compliment om te krijgen.

Wat is de leukste fotoshoot die je ooit hebt gedaan?

Ik heb een aantal geboortekunstwerkjes mogen maken. Voor de geboorte van deze kinderen heb ik een kunstfoto gemaakt. Van deze foto is een geboortekaartje gemaakt en een kunstwerkje voor in de babykamer. Heel bijzonder, juist ook omdat de ouders mij hierin alle vrijheid gaven.

Wat vind je zelf jouw mooiste foto? En wat is het verhaal hierachter?

Een foto waar ik na een lange tijd nog steeds blij mee ben is wat mij betreft een geslaagde foto. Ik heb het geluk dat dit er meerderen zijn. Dreaming window is één van mijn favoriete foto’s. Hier komen mysterieuze bellenblaasbellen uit het raam van een verlaten huis. Het is raadselachtig en roept vragen op. Wat gebeurt er achter het gordijn? In je hoofd maak je je eigen sprookje.
Fotograaf in the picture, eline vergunst

Wat vind jij het mooiste materiaal om foto’s op te printen? En waarom?

Vaak laat ik mijn foto’s opplakken op Dibond en meestal achter plexiglas of Liquid Gloss. Het valt op en de kleuren komen er echt mooi en helder op uit. Andere foto’s vind ik weer mooier uitkomen in een fotolijst.

Zelf een foto op plexiglas?

Kijk vooral even in onze top 5 voor de laatste kortingscodes! Ga naar Fotogeschenk.nl of Klik hier voor de top 5

Wat heb je zelf thuis aan de muur hangen?

Een foto en een illustratie van twee bevriende kunstenaars en tevens een foto op Dibond uit de serie Free.

Wat is de grootste uitdaging in je beroep?

Inspiratie is overal, het moet alleen bij je binnen kunnen komen. Door te ontspannen lukt dat. Het is mijn grootste uitdaging: genoeg rust vinden om nieuw werk te creëren.Meer weten over Eline? Bekijk dan haar website elinevergunst.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *