Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Fotograaf in the picture: Fotograafpatrick

25 januari 2017 door

Fotograaf in the picture: Fotograafpatrick Een nieuwe Fotograaf in The Picture. Dit keer fotograaf Patrick, een fulltime bruidsfotograaf. We hebben 10 vragen aan hem gesteld. De antwoorden hierop kan je hieronder lezen.

Hoe lang ben je al fotograaf en waarom?

Sinds 2011 ben ik fulltime fotograaf.

Waarom ben je fotograaf geworden?

Ik vind het een kick om het juiste moment zo mooi mogelijk vast te leggen en dan achteraf de toffe en vaak dankbare reacties te zien van de klant. Het fotograferen zie ik dan ook niet als baan maar als passie.Fotograaf-in-the-Picture-Zwart-Wit

Wat voor type foto's maak je voornamelijk??

Bruiloften fotograferen is mijn ding. Je maakt op een bruiloft ontzettend veel mee en je bent dan ook hele dagen op pad om alles zo goed mogelijk vast te leggen. Tegelijk probeer ik zoveel mogelijk op de achtergrond te blijven en stoor ik geen momenten waardoor alles natuurlijk en spontaan verloopt.fƒFDaarnaast heb ik ook best vaak een fotoshoot tussendoor of een bedrijfsreportage, wat een leuke afwisseling is.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Masterclasses volgen, trends volgen en vooral veel uitproberen. Onterecht denken sommigen denken dat bruidsfotografie nooit spontaan is en dat je als trouwfotograaf altijd maar hetzelfde doet. Het is juist een sport om steeds vernieuwend te zijn en te streven naar de beste resultaten die door klanten en collega’s gewaardeerd worden.

Waarom kiezen mensen jou als fotograaf?

Geen standaard foto’s. Dat is wat mensen vaak over mijn stijl van fotografie vertellen. Het is wat mij betreft een combinatie van de juiste timing, goede belichting en mijn nadruk op frisse, kleurvolle en ragscherpe beelden.Pas-getrouwd-stel-FITP         

Wat is de leukste fotoshoot die je ooit hebt gedaan?

Dat was een fotoshoot die ik heb gedaan zonder er iets voor te vragen. Het betrof een gezin met erg weinig financiële middelen en een ziek kindje. Het was voor mij al genoeg om de lieve en gemeende reacties te zien bij het leveren van de foto’s. Een van de foto’s hebben ze op een enorm canvas laten drukken en hangt middenin de woonkamer. Dat  is waarvoor wij fotografen het doen !

Wat vind je zelf je mooiste foto? En wat is het verhaal erachter?

Lastige vraag want ik heb ontzettend veel mooie foto’s gemaakt waar ik geen echte nummer 1 uit kan kiezen. Deze foto staat wel al een tijdje in mijn top: Op deze bruiloft was ik eigenlijk al klaar. Mijn tijd zat erop en ik had mijn spullen al grotendeels gepakt. Toen ik naar buiten liep zag ik dat de regenbuien hadden plaatsgemaakt voor een mooie lucht met dramatische wolken, en dat de zon bijna zou ondergaan. Ik heb het bruidspaar er snel bij gevraagd. Om de foto enigszins spontaan te houden heb ik ze gevraagd om buiten nog 1 keer de openingsdans te doen. Daarbij maakte ik deze prachtige foto. En ook deze foto hang immens groot op canvas aan de muur bij hen.

 Getrouwd-koppel-FITP-VergelijkCanvas.nl

Wat vind jij het mooiste materiaal om foto's op te printen? En waarom?

Één echte voorkeur heb ik niet omdat er bij de verschillende soorten foto’s ook verschillende afdruksoorten horen naar mijn mening. Zo werkt een foto op acryl of dibond vaak goed voor een bedrijf, een canvas voor familiefoto’s of leuke snapshots, en een echte afdruk/poster voor portretten vanwege de scherpte en details.

Wat heb je zelf thuis aan de muur hangen?

Uiteraard een paar foto’s van mijn kinderen, een trouwfoto van mijn eigen bruiloft, en een gezinsfoto. Gek genoeg niet eens zoveel, maar daar gaat verandering in komen.

Laatste vraag. Op je website zie ik erg veel foto's in het donker, maar toch zijn de foto's goed belicht. Hoe zorg je ervoor dat elke foto in het donker er zo goed uit ziet?

Als een van de weinige fotografen maak ik gebruik van mobiele, draadloze flitsbelichting. Het werkt snel, makkelijk en is super mobiel en handig in tegenstelling tot de enorme studioflitsers die op stroom werken. De bekende opzetflitsers gebruik ik los van de camera en kan ik snel op een statief monteren. De flitsers werken op batterijen en zijn altijd draadloos verbonden met de camera. Zo kan ik op elke plek, onder alle lichtomstandigheden, binnen en buiten, een foto maken die perfect belicht is.Bruidsfotografie-VergelijkCanvas.nl-FITP    Blije-kinderen-VergelijkCanvas.nl   FITP-bruidsfotografie-VergelijkCanvas.nl   Bruidsfotografie-strand-VergelijkCanvas.nl Voor meer informatie ga naar zijn website: www.fotograafpatrick.nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *