Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Fotograaf in the Picture – Fotografie Chantal

5 september 2017 door

Fotograaf in the Picture – Fotografie Chantal Deze week staat Chantal Heijkoop van Fotografie Chantal 'in the picture'. Voor Chantal gaat fotografie om het vastleggen van herinneringen of momenten. Benieuwd naar het werk en een paar van de mooiste herinneringen van Chantal? Lees dan dit interview. We hebben 10 vragen aan Chantal gesteld, haar antwoorden kun je hier lezen.

Hoe lang ben je al fotograaf en waarom?

In juni 2013 schreef ik mezelf officieel in als fotograaf bij de KvK. Dit is dus inmiddels alweer zo’n 4 jaar geleden. Daarvoor rondde ik de vierjarige fotografie opleiding van het Grafisch Lyceum Rotterdam af. Dus inmiddels loop ik alweer 8 jaar met een camera in mijn handen. En daar geniet ik elke dag van, want wat is het leuk om een blijvende herinnering voor iemand te mogen maken!

Waarom ben je fotograaf geworden?

Iets kunnen maken met weinig, iets waardevols kunnen geven aan een ander en ergens je creativiteit volledig in kwijt kunnen. Dat kan allemaal met fotografie! De keuze om fotograaf te worden was dus heel logisch en makkelijk gemaakt.

Wat voor type foto’s maak je voornamelijk?

Portretfotografie is het type fotografie dat het beste bij me past. Daarom fotografeer ik met name op basisscholen en op bruiloften maar doe ik ook familiesessies. Al mijn foto’s zijn kleurrijk en soms een tikkeltje aangestuurd of gestyleerd maar wat ze allemaal gemeen hebben is; dat het altijd gaat om de mensen die erop staan.oostenrijk, fotografie chantal, fotograaf in the picture, bruidsfotografie, trouwfotografie

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Inspiratie haal ik uit workshops en uit het werk van collega’s. Ik vind het leuk om te zien wat anderen maken en ben dan vaak benieuwd hoe hun foto’s tot stand zijn gekomen. Daarnaast reis ik graag en krijg ik, bij het uitstippelen van een reis ook zin om een fotoshoot op locatie te bedenken en te organiseren.

Waarom kiezen mensen jou als fotograaf?

Van bruidsparen hoor ik vaak dat ze mijn manier van werken prettig vinden; ik ben aanwezig op de bruiloft maar wel op de achtergrond.

Wat is de leukste fotoshoot die je ooit hebt gedaan?

Vorig jaar heb ik een bruidsshoot in Cuba kunnen fotograferen. Dit vond ik erg leuk om te doen. De nieuwe omgeving en de sfeer in dat land maakte dat ik eigenlijk niet meer wilde stoppen met foto’s maken.cuba, fotograaf, trouwfotografie, fotoshoot, fotografie chantal

Wat vind je zelf je mooiste foto? En wat is het verhaal erachter?

Oei.. wat een lastige vraag! Een specifieke mooiste foto heb ik eigenlijk niet. Ik probeer bij elke shoot weer een nieuwe favoriet te maken.

Wat vind jij het mooiste materiaal om foto’s op te printen? En waarom?

Acrylglas is echt mijn favoriet! Dit product straalt luxe uit, past in elk interieur, is scherp en het laat de foto echt stralen!

Wat heb je zelf thuis aan de muur hangen?

Bij ons thuis hangen alle foto’s ingelijst aan de muur, van een collage bestaand uit verschillende lijstjes tot een grote 50x70cm lijst in de hal.

Laatste vraag. Ik zie op je website dat je ook aan schoolfotografie doet, hoe zorg je er nu voor dat je de kinderen zo spontaan en leuk mogelijk op de foto krijgt?

Wanneer ik op een school fotografeer, maak ik foto’s maar vind ik het vooral belangrijk dat het gezellig is en dat de kinderen lol hebben. Alleen dan kan ik ze vastleggen zoals ze zijn en hebben ze geen gemaakte nep lachjes.Wil je nog meer weten over Chantal? Neem dan een kijkje op haar website: www.fotografiechantal.nlfotografie chantal, fotograaf, bruidsfotografie, interview fotograaf, vergelijk canvas

Zelf je foto op glas?

Kijk vooral even in onze top 5 voor de laatste kortingscodes! Ga naar FotoOpGlas.nl of Klik hier voor de top 5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *