Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Fotograaf in the Picture: Ilona Teunissen

10 juli 2018 door

Fotograaf in the Picture: Ilona Teunissen Deze week staat Ilona Teunissen 'in the picture'. Ilona denkt in beelden en gevoel en voelt zich het meeste thuis in de natuur. Haar levendige fantasie is dan ook goed terug te zien in haar prachtige dromerige foto's. Benieuwd naar het werk en de ervaringen van Ilona? Wij hebben haar 10 vragen gesteld. Haar antwoorden lees je hier...

1. Hoe lang ben je al fotograaf?

Ik fotografeer al 15 jaar. In het begin was het meer hobbymatig maar ondertussen is het uitgegroeid tot een fulltime job met een eigen studio.

2. Waarom ben je fotograaf geworden?

Het is vooral zo gegroeid... Ik ben afgestudeerd als visualiser dus het was ook een soort van een logische stap. Ik vind het heerlijk om beelden en sferen te verzinnen, die kan ik van te voren al helemaal visualiseren.Ilona Teunissen Fotografie

3. Wat voor type foto’s maak je voornamelijk?

De meeste tijd ben ik op pad met meiden, van ukkies tot jong volwassenen. Ik leg deze meiden vaak op een romantische, dromerige sfeer vast, vaak met echte bloemen in hun haar, handen, manden enzovoorts. Ook fotografeer ik gezinnen, families en newborns.Ilona Teunissen Fotografie

4. Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Overal! Heel vaak uit de natuur. Planten, struiken en bomen in bloei, een mooi pad en gave open vlaktes maar ook van internet. Pinterest, Facebook enzovoorts.Ilona Teunissen fotografie

5. Waarom kiezen mensen jou als fotograaf?

Om mijn verhalende, romantische, zachte stijl denk ik! En omdat ik ook goed met kids overweg kan.

6. Wat is de leukste fotoshoot die je ooit hebt gedaan?

Poeh dat zijn er wel een aantal denk ik. Een shoot met een heel oud bootje, een shoot in het water, een shoot voor een meisje dat afstudeerd is als stylist waar ik de fotografie voor heb verzorgd enzovoorts...Ilona Teunissen Fotografie

7. Wat vind je zelf je mooiste foto? En wat is het verhaal erachter?

Ook die heb ik een aantal maar de foto met een mooiste verhaal is de foto van Nora bij een open hek met een mooi witte jurk aan. Nora heb ik leren kennen op facebook dankzij een post van haar moeder die radeloos was omdat Nora al een hele tijd heel erg gepest werd. Deze post verscheen ook op mijn tijdlijn en ik had meteen het gevoel dat ik iets moest doen. Ik heb heel voorzichtig Nora's mama benaderd met de vraag of ik Nora een fantastische dag mocht bezorgen door haar als een prachtig, onschuldig meisje vast te leggen op de foto. Die dag is er dus gekomen en er zijn ontzettend mooie beelden gemaakt van Nora die ik haar heb geschonken zodat ze nooit zal vergeten hoe mooi ze is.Mooiste foto nora

8. Wat vind jij het mooiste materiaal om foto’s op te printen? En waarom?

Ik ben fan van Lustre papier om op te printen en ik houd nog steeds heel erg van canvassen. Misschien omdat ik ook altijd wil dat mijn platen net schilderijen worden.

Je eigen foto op canvas?

Kijk vooral even in onze top 5 voor de laatste kortingscodes! Ga naar Photogifts of Klik hier voor de top 5

9. Wat heb je zelf thuis aan de muur hangen?

Niet zoveel eigenlijk! Een foto van mijn huwelijksdag en ik denk dat er binnenkort meer komt te hangen met het schattige snoetje van mijn dochtertje.Ilona Teunissen Fotografie

10. Wat is de grootste uitdaging tijdens je werk?

Ik zou bijna willen zeggen, rechtop blijven staan hihi. Uit enthousiasme kan ik weleens een boomstronk over het hoofd zien of een konijnenhol en dat soort dingen. Maar qua fotografie vind ik het elke keer weer een gave uitdaging om alle klanten natuurlijk vast te leggen en van hun beste kant te laten schitteren.Ilona Teunissen FotografieMeer weten over Ilona Teunissen, of wil je contact met haar opnemen? Neem dan een kijkje op haar website: www.ilonateunissenfotografie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *