Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Fotograaf in the picture: Imagine Fotografie

1 februari 2017 door

Fotograaf in the picture: Imagine Fotografie Een nieuwe Fotograaf in The Picture. Dit keer fotograaf Pieter van Lierop van Imagine Fotografie. We hebben 10 vragen aan hem gesteld. De antwoorden hierop kan je hieronder lezen.

Hoe lang ben je al fotograaf en waarom?

Ik ben sinds 2007 fulltime fotograaf. Maar daarvoor was ik al jarenlang een fanatiek amateur-fotograaf. Ik stond op m’n vijftiende in mijn ouderlijk huis al in de doka!

Waarom ben je fotograaf geworden?

Iedereen heeft talenten en ik vind dat je die moet benutten als je de kans krijgt. Als amateur-fotograaf merkte ik dat anderen mijn foto’s mooi vonden en dat mijn talent blijkbaar daar lag. Dus toen ik de kans kreeg om van mijn hobby mijn beroep te maken, heb ik dat met beide handen aangegrepen!FITP-Grey-Couple

Wat voor type foto's maak je voornamelijk??

Negentig procent van mijn tijd ben ik bezig met trouwfotografie. Voor de rest fotografeer ik voor bedrijven en evenementen en bij nieuwsactiviteiten in mijn woonplaats Zaltbommel, waar ik freelancer ben voor een weekkrant.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Het internet is een grote inspiratiebron. De trouwfotografie staat in Nederland op een hoog niveau, dus ik hoef niet ver te kijken om inspiratie op te doen. Als ik verder kijk, heb ik twee internationale fotografen hoog op mijn inspiratie-lijstje staan: Tyler Wirken en Franck Boutonnet.

Waarom kiezen mensen jou als fotograaf?

Als trouwfotograaf probeer ik me te onderscheiden door een bepaalde werkwijze en stijl te hanteren. Ik denk dat dat heel belangrijk is: doe als fotograaf wat je leuk en mooi vindt en zoek de klant die dat waardeert. Gelukkig lukt dat heel goed: ik heb ieder jaar voldoende werk!FITP-Imagine-Fotografie         Fotograaf-in-the-Picture-Vergelijk-Canvas

Wat is de leukste fotoshoot die je ooit hebt gedaan?

Een paar jaar geleden vroeg een bruidspaar mij om mee te gaan naar Lapland om daar hun bijzondere trouwdag vast te leggen. Dat was een unieke ervaring: de sneeuw, de kou, de laagstaande zon, de natuur, trouwen in een hutje in het bos. Prachtig en om nooit te vergeten!

Wat vind je zelf je mooiste foto? En wat is het verhaal erachter?

Poeh, ik vind het al lastig om eens per kwartaal foto’s uit te zoeken om in te sturen voor awards, laat staat mijn mooiste foto ooit. Humor vind ik belangrijk bij trouwfoto’s. De foto met het bruidspaar vaag op de voorgrond en een aantal toeschouwers op het balkon van een gallerij-flat op de achtergrond vind ik daarom zelf erg geslaagd. Het is trouwfotografie met een knipoog, daar houd ik van.

 Imagine-Bruidsfotografie

Wat vind jij het mooiste materiaal om foto's op te printen? En waarom?

Bruidsparen die mij om advies vragen, raad ik altijd aan om hun mooiste foto op Dibond af te laten drukken. Kwalitatief van uitstekend niveau en met een goed ophangsysteem heb je echt iets moois aan de muur hangen.

Wat heb je zelf thuis aan de muur hangen?

Ik heb zelf een mooie IXXI hangen met een collage van foto’s die ik in Marokko heb gemaakt. Erg leuk als herinnering en het is altijd een mooi gespreksonderwerp als we gasten hebben.

Laatste vraag. Op je website staat: " Imagine Fotografie hanteert namelijk een onstapnnen aanpak". Hoe zorg je daar voor? En waarom zijn die foto's mooier dan anders?

Het fotograferen van een trouwdag is voor mij iedere keer bijzonder. Ik probeer me daarbij te focussen op de mooie momenten en connecties tussen mensen. De corsages, de bruidstaart, de ringen, de jurk: allemaal prachtig, maar het gaat uiteindelijk om de mensen. Met mijn foto’s leg ik dierbare herinneringen vast voor de toekomst. Dat is echt het mooiste van mijn vak!Vergelijk-Canvas---Interview-Fotograaf    FITP-Vergelijk-Canvas   FITP-BruiloftVoor meer informatie ga naar zijn website: www.imaginefotografie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *