Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Fotograaf in the Picture – Iris Tasseron

22 augustus 2017 door

Fotograaf in the Picture – Iris Tasseron Deze week staat fotograaf Iris Tasseron ‘in the picture’. We hebben 10 vragen aan Iris gesteld over haar werk en ervaringen. Haar antwoorden kun je hieronder lezen…

1. Hoe lang ben je al fotograaf en waarom?

Ik ben 5 jaar geleden voor mijzelf begonnen als fotograaf. Fotograferen doe ik al langer, al sinds dat ik de School voor Journalistiek in Utrecht heb afgerond. Maar destijds had je nog een donkere kamer nodig als fotograaf en daar had ik thuis de ruimte niet voor. Nu kan alles digitaal, dus heb je niet meer dan een computer nodig.

2. Waarom ben je fotograaf geworden?

Van fotograferen word ik blij. Het is voor mij een manier om mijn creativiteit kwijt te kunnen en met 1 foto kun je een heel verhaal vertellen. Dat vind ik mooi om te doen. Vooral het fotograferen van mensen vind ik leuk. Zeker als ik ze op hun gemak kan stellen en een portret kan maken waarin ze zichzelf herkennen.iris tasseron, fotograaf, fotografie, familie, vergelijk canvas

3. Wat voor type foto’s maak je voornamelijk?

Ik doe vooral Portretfotografie. Familiefotografie is mijn specialiteit, maar daarnaast ben en blijf ik journalist en doe ik veel eigen projecten. Zo heb ik de kunstenaar die het Joods monument heeft gemaakt in Utrecht een jaar lang gevolgd met de camera. Dat heeft geleid tot een tentoonstelling in het spoorwegmuseum in Utrecht. En nu ben ik bezig met het project Utrecht aan de Singel. Ik fotografeer de binnenstadbewoners langs de singel voor hun woning en interview ze over hun band met het huis en de singel. In 2019 of 2020 zal de singel van Utrecht weer volledig hersteld zijn.utrecht aan de singel, bewoners, fotografie, interview

4. Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Van contacten met mensen, de actualiteit en gewoon op straat. Goed kijken en op het juiste moment klikken.

Zelf je foto op Aluminium?

Kijk vooral even in onze top 5 voor de laatste kortingscodes! Ga naar FotoOpAluminium.nl of Klik hier voor de top 5

5. Waarom kiezen mensen jou als fotograaf?

Omdat ze spontaan en ongedwongen op de foto willen. Soms kiezen ze ook voor mij, omdat ze het spannend vinden om op de foto te moeten. Ik ben geduldig, rustig en luister goed naar wat mensen zelf ook willen en waar ze zich prettig bij voelen. Het kan gek, maar mag ook heel gewoon.tweeling, fotografie, fotograaf, iris tasseron, foto

6. Wat is de leukste fotoshoot die je ooit hebt gedaan?

Dat vind ik lastig te zeggen. Ik vind ze eigenlijk allemaal leuk, omdat ik steeds weer nieuwe mensen ontmoet. De laatste fotoshoot staat mij nu wel bij. We hebben ontzettend gelachen met een mooi resultaat. Plezier hebben tijdens een fotoshoot vind ik heel belangrijk. Een enkele keer ga ik op pad met mijn mobiele studio. Die bouw ik dan op in de woonkamer. Bij één shoot had de jongste van het gezin er niet zo’n zin in, maar toen ik vroeg of hij me wilde helpen heb ik toch prachtige foto’s van hem kunnen maken. Het is ook een fotogeniek jongetje.

7. Wat vind je zelf je mooiste foto? En wat is het verhaal erachter?

Moeilijke vraag. Maar als ik dan echt moet kiezen dan vind ik een foto uit de serie van het Joods monument wel bijzonder. Ik was bij deze foto verrast over het resultaat, omdat het gemaakt is met TL-licht. Toch lijkt de foto door het licht en de beweging net een schilderij. Dat komt ook door de ruimte waar de foto is gemaakt.joods monument, tl-licht, schilderij, fotografie, fotograaf

8. Wat vind jij het mooiste materiaal om foto’s op te printen? En waarom?

Ik vind Dibond erg mooi. Het worden dan mooie scherpe foto’s, waarbij je elk detail kunt zien. En fotoprints op mat papier in een lijst met een goeie passe-partout.

Zelf je foto op Aluminium?

Kijk vooral even in onze top 5 voor de laatste kortingscodes! Ga naar FotoOpAluminium.nl of Klik hier voor de top 5

9. Wat heb je zelf thuis aan de muur hangen?

Schilderijen en foto’s van onze reizen naar Aziatische landen. Gemaakt met de analoge camera. En foto’s van mijn twee zonen.

10. Laatste vraag. Hoe zorg je er als fotograaf voor dat mensen ontspannen zijn tijdens een fotoshoot?

Ik maak een praatje met ze en ik probeer ze een beetje te leren kennen. Ik neem de tijd en jaag ze niet op en ik probeer goed te luisteren naar wat iemand wel en ook niet wil.Meer weten over Iris? Ga dan naar haar website: www.iristasseronfotografie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *