Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Fotograaf in the Picture: Judith Noorlandt

27 februari 2018 door

Fotograaf in the Picture: Judith Noorlandt Deze week staat Judith Noorlandt in the picture. Judith staat bekend om haar pure, kleurrijke foto's. Van mooie details en styling kan Judith héél blij worden. Vooral de band tussen mensen is erg belangrijk in de fotografie van Judith: emoties vastleggen - dat doet ze graag. Benieuwd naar het werk en de ervaringen van Judith als fotografe? Wij hebben haar 10 vragen gesteld. Haar antwoorden lees je hier ...

1. Hoe lang ben je al fotograaf en waarom?

8 jaar geleden stapte ik naar de Kamer van Koophandel, maar daarvoor was ik al jaren enthousiast met een camera in de weer. Naarmate ik meer aanvragen kreeg, besefte ik dat ik hier mijn vak van wilde maken.

2. Waarom ben je fotograaf geworden?

Ik vind fotografie een ontzettend mooie manier van communicatie: beeld spreekt! Ik ben fotograaf geworden omdat ik mooie momenten wil delen en waardevolle herinneringen wil maken voor mijn klanten. Mooie foto’s van je bruiloft of familie worden met de jaren alleen maar kostbaarder.JCNfotografie - Judith Noorlandt

3. Wat voor type foto’s maak je voornamelijk?

Best divers eigenlijk :). Dat komt omdat ik veel bruiloften en gezinnen fotografeer, maar als het even kan heel graag natuurfoto’s maak.  Ik denk dat typerend voor mijn fotografie is dat ik altijd op zoek ben naar mooi licht, naar sfeer. Daarnaast houd ik enorm van details en als het op het fotograferen van mensen aankomt: spontane momenten. Ik vind het heel belangrijk dat de foto’s echt zijn, dat mensen zich ontspannen voelen voor de camera.

4. Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Echt overal vandaan! De meeste inspiratie haal ik uit in de natuur zijn, maar ook een bijzondere film, een mooi boek, een gesprek én natuurlijk Pinterest.Judith Noorlandt JCN Fotografie

5. Waarom kiezen mensen jou als fotograaf?

Allereerst is het natuurlijk heel belangrijk of een stijl je aanspreekt of niet. Ik hoor vaak dat klanten mijn gebruik van licht en kleur mooi vinden, de spontane momenten terugzien op de foto’s en het fijn vinden dat een shoot heel ontspannen is, waardoor ze zichzelf kunnen zijn.Judith Noorlandt JCN Fotografie

6. Wat is de leukste fotoshoot die je ooit hebt gedaan?

Wat een lastige vraag! Dan moet ik kiezen uit zoveel leuke bruiloften, portret- en newbornshoots, die ik allemaal op hun eigen manier leuk vond! Als ik er één uit moet pikken, ga ik voor een bruiloft in Albanië. Eigenlijk zouden we de fotoshoot met het bruidspaar ’s ochtends doen, maar alles liep uit, waardoor we besloten om de fotoshoot ’s avonds tegen zonsondergang te doen.’s Middags trokken er hoosbuien met pittige onweer over: de lucht was pikzwart en het leek maar niet op te klaren. We besloten om toch gewoon naar de locatie voor de shoot te rijden: 20 minuten voor de zon achter de bergen zou zakken, gingen de hoosbuien over in lichte regen en brak de zon prachtig door. We sprongen uit de auto en in twintig minuten hebben we zoveel mogelijk foto’s gemaakt in het meest prachtige licht. We waren ontzettend dankbaar, dat is echt een moment dat ik nooit meer vergeet. Juist omdat ik de volgende ochtend heel vroeg alweer terug naar Nederland zou vliegen, was dat moment de enige optie voor de shoot.JCNfotografie - Judith Noorlandt 

7. Wat vind je zelf je mooiste foto? En wat is het verhaal erachter?

Dan ga ik voor de foto van een Orka familie. Het stond bij mij op nummer 1 van mijn persoonlijke ‘wishlist’ om orka’s in het wild te fotograferen. Midden in de winter vloog ik naar noord-Noorwegen om een aantal dagen vanaf een RIB-boot orka’s, vinvissen en bultruggen te fotograferen. Dat was heel gaaf, maar technisch ook lekker uitdagend: je hebt weinig licht zo hoog boven de Poolcirkel, orka’s zijn ontzettend snel en zo’n RIB ligt ook niet stil. Door mijn zoeker heen zag ik een kleine orka bovenkomen, synchroon met een volwassen orka. Dat was het enige moment dat ik zo’n kleintje echt een stuk uit het water zag komen: het gebeurt in een ‘split second’ en je drukt zoveel mogelijk af. Op dat moment hoop je zo dat het beeld gelukt is! Dat is een van de foto’s die ik groot af heb laten drukken.JCNfotografie - Judith Noorlandt

8. Wat vind jij het mooiste materiaal om foto’s op te printen? En waarom?

Fine art materiaal is sowieso een favoriet: vooral voor bruidsparen vind ik het prachtig: het papier heeft een heel mooie, matte structuur. Daarnaast ben ik ook een liefhebber van dibond, en goede fotoprints in een stijlvolle lijst die past bij het interieur. Tot slot laat ik regelmatig foto’s op Xpozer afdrukken: dat is mooi strak, en een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Zelf een Foto op Aluminium?

Kijk vooral even in onze top 5 voor de laatste kortingscodes! Ga naar Photogifts of Klik hier voor de top 5

9. Wat heb je zelf thuis aan de muur hangen?

Ik heb thuis vooral natuurfoto’s aan de muur hangen: Eén grote dibond en een aantal grote Xpozers. Daarnaast heb ik wat fine art prints en een aantal fotoprints mooi ingelijst.Judith Noorlandt JCN Fotografie

10. Op je website geef je het volgende aan: ‘Het is één van de dingen die ik zo gaaf vind aan mijn vak: ik mag steeds nieuwe plekken en vooral: nieuwe mensen ontmoeten en vastleggen’. Wat is een van de plekken die je het meest is bijgebleven en écht je hart veroverd heeft?

Zo lastig om echt één plek te kiezen! Bij bruiloften vind ik het heel bijzonder dat je even een stukje meekrijgt van het leven van je klanten: het ene moment begin je op een boerderij tussen de koeien, je komt in een pittoresk vestingstadje waar je nooit eerder van hebt gehoord en de volgende dag sta je midden in Berlijn. Plekken die écht mijn hart veroverd hebben zijn toch wel het hoge noorden van Noorwegen (google maar eens op ‘Senja’), Zuid-Afrika, bepaalde plekken in de Alpen en natuurlijk ‘gewoon’ mijn achtertuin, de Veluwe. En ik kom ook heel graag op de Waddeneilanden.Judith Noorlandt JCN FotografieBenieuwd naar meer bruids- of portretfotografie van Judith Noorlandt? Bekijk dan haar website www.jcnfotografie.nl. Of wil je juist meer zien van Judith's natuurfotografie? Bekijk dan www.judithnoorlandt.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *