Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Fotograaf in the Picture – Lianne Snoek Fotografie

6 maart 2018 door

Fotograaf in the Picture – Lianne Snoek Fotografie Deze week staat er weer een nieuwe fotograaf 'in the picture'. Lianne Snoek is dag in, dag uit bezig met het maken van foto's op veel verschillende manieren. Haar keywoorden? Liefdevol, intiem, niet traditoneel en persoonlijk. Benieuwd naar Lianne en haar ervaringen? We hebben haar 10 vragen gesteld over haar werk. Haar antwoorden lees je hier ...

1. Hoe lang ben je al fotograaf en waarom?

Mijn liefde voor fotografie begon ongeveer in 2014. Tijdens mijn vorige studie fotografeerde ik zoveel dat ik heb besloten om te stoppen met de huidige studie en de Fotovakschool te gaan doen. Beste keuze ever! In het begin waren het vooral lifestyle sessies en na de eerste bruiloft volgden er snel. Ik heb me toen in 2015 ingeschreven bij de KVK en sindsdien gelukkige eigenaar van Lianne Snoek Fotografie.

2. Waarom ben je fotograaf geworden?

Zoals ik al zei begon het bij mij heel geleidelijk tijdens een andere studie. Ik vond het zo gaaf om mensen te portretteren en emotie vast te leggen. Contact leggen, experimenteren en steeds beter worden. Het bleek helemaal mijn ding te zijn en ik wou hier meer van weten! Daarom koos ik om de Fotovakschool te gaan doen en me ook te verbreden op andere gebieden. Zo behandel ik tijdens mijn studie ook architectuur-/documentair- en landschapsfotografie.Lianne Snoek Fotografie Wedding

3. Wat voor type foto’s maak je voornamelijk?

Voornamelijk maak ik veel portret en bruidsfotografie. Frisse romantische beelden afgewisseld met veel kleur! Ik heb niet perse een ‘lichte’ stijl of een ‘donkere stijl’. Ik probeer mijn eigen middenweg te vinden wat op dat moment bij het bruidspaar of de trouwdag past. Ik hou van persoonlijke (ongedwongen) foto’s. Vooral in de natuur mag ik graag fotograferen. Mijn werkwijze zou je kunnen omschrijven als relaxt met hier en daar een grapje. Hiermee probeer ik te zorgen voor een beetje ontspanning. Emoties, romantiek en de details van jullie grote dag leg ik maar al te graag vast.Lianne Snoek Fotografie

4. Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Ik ben als fotograaf altijd op zoek naar nieuwe creatieve manieren om foto's te maken en ook om ze bijzonder te maken. Ik kijk altijd veel naar de natuur en de omgeving die bij het bruidspaar past. Vlak voor een shoot kijk ik op pinterest en probeer ik daar ook weer een eigen identiteit aan te geven.

5. Waarom kiezen mensen jou als fotograaf?

Ik lees erg vaak terug in de recensies dat mensen het vooral heel gezellig hebben gehad met mij als fotograaf. Dat is zo leuk om te lezen! Ik vind het belangrijk dat er een ontspannen sfeer is en dat een bruidspaar helemaal zichzelf kan zijn. Ik geef graag een aanwijzing tijdens de reportage en ben ik van begin tot eind erg open in de omgang. Bruidsparen kunnen me alles vragen. Dit wordt als heel fijn ervaren en past ook bij mij als persoon.Lianne Snoek Fotografie

6. Wat is de leukste fotoshoot die je ooit hebt gedaan?

Ik heb vorig jaar februari een gestylde shoot in de Hortus Botanicus gedaan. Dit was 1 van de fijnste fotoshoots die ik heb mogen doen. Alles paste bij elkaar en daar hou ik zó van als beelden perfect samenkomen. Ik heb dit jaar nog een gestylde shoot in Marrakech op de planning staan waar ik ook heel enthousiast over ben. Ik hoop steeds meer porfolio ook in het buitenland op te kunnen gaan bouwen.Hortus Botanicus Lianne Snoek Fotografie

7. Wat vind je zelf je mooiste foto? En wat is het verhaal erachter?

Mijn favoriete foto is toch wel die van de bruiloft van September 2017. Hier was de ceremonie net voorbij en de familie vroeg hier aan mij hoe ze het beste konden staan voor de foto. Ik gaf nog snel een paar aanwijzingen en toen kwam het bruidspaar naar buiten. Deze foto is er zo mooi uit gekomen: Een spontaan moment en allemaal blije gezichten! Ik word iedere keer weer vrolijk als ik deze foto zie. Dit omschrijft wel echt mijn stijl als fotograaf.bruiloft september 2017

8. Wat vind jij het mooiste materiaal om foto’s op te printen? En waarom?

Ik vind het belangrijk als ik foto’s afdruk dat de foto’s ‘mat’ zijn. Zo komt de foto goed naar voren. Ik gebruik eigenlijk nooit glans want dat leidt naar mijn idee wat af. Ik druk al mijn foto’s af op fotopapier en doe ze graag in een minimalistische lijst.

Je eigen foto op canvas?

Kijk vooral even in onze top 5 voor de laatste kortingscodes! Ga naar Photogifts of Klik hier voor de top 5

9. Wat heb je zelf thuis aan de muur hangen?

Thuis heb ik een mooi rek afgewisseld met gouden lijstjes en zwarte lijstjes met favoriete foto’s. Ik zet liever mijn foto’s neer in verschillende formaten op een leuke plank ipv op te hangen.

10. Hoe ga je tijdens een trouwfotoshoot te werk? Laat je de modellen tijdens een fotoshoot poseren, of laat de je modellen meer hen eigen gang gaan en leg je deze natuurlijke momenten vast?

Een beetje een combinatie van beide. Ik geef ze een kleine aanwijzing, vooral in het begin, en ik laat ze lekker met elkaar praten.. Elkaar in de ogen kijken.. Zodat de spontane momenten uit zichzelf ontstaan. Tijdens de shoot geef ik dus graag tips om jullie zo natuurlijk en spontaan mogelijk op de foto te krijgen.Lianne Snoek FotografieMeer weten over Lianne of wil je contact opnemen met Lianne voor een shoot? Neem dan een kijkje op haar website: www.liannesnoek.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *