Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Fotograaf in the Picture: Linda Bouritius Photography

26 september 2017 door

Fotograaf in the Picture: Linda Bouritius Photography Coverfoto: Linda Bouritius aan het werk, vastgelegd door Nina Tulp.Deze week staat Linda Bouritius 'in the picture'. Momenten vervliegen, en verhalen gaan zeker in de tijd waarin we nu leven zo snel. Fotografie is voor Linda het middel om zelf verhalen te maken en de mooie momenten vast te leggen. We hebben 10 vragen gesteld aan Linda over het werk als fotograaf, benieuwd? Haar antwoorden lees je hier...

1. Hoe lang ben je al fotograaf en waarom?

Mijn bedrijf bestaat sinds eind 2014, maar fotograferen is iets wat ik altijd al heb gedaan. Voordat ik me echt ben gaan toespitsen tot de trouwfotografie was ik als fotograaf al actief bij concerten en festivals.

2. Waarom ben je fotograaf geworden?

Ik heb een grote voorliefde voor geschiedenis en verhalen.  Als kind al was ik een echte boekenwurm en nog steeds kan ik me hopeloos verliezen in boeken of films. Fotografie is mijn middel om zelf verhalen te maken en vast te leggen. Momenten vervliegen, en verhalen gaan zeker in de tijd waarin we nu leven zo snel. Door ze vast te leggen kan ik een stukje vereeuwigen.  Het als fotograaf mogelijk maken verhalen te laten doorleven is waarom ik fotograaf ben geworden. 

3. Wat voor type foto’s maak je voornamelijk?

Ik ben gespecialiseerd in trouwfotografie en dan voornamelijk de journalistieke richting hier binnen. Het vangen van momenten zie ik als mijn allerbelangrijkste taak tijdens de dag. Ik vind het belangrijk dat de eigenheid van een bruidspaar altijd naar voren komt in mijn foto’s. Iedereen is uniek en daar horen dus ook unieke foto’s bij.  Met mijn foto’s wil ik dat het bruidspaar zich allereerst herkent. Niet alleen als de prachtige verschijning die ze waren op hun trouwdag, maar ook de onderlinge grapjes, kleine blikken en eigen dynamiek die ze hebben met hun gasten. Ik maak foto’s die je creatief kunnen raken, maar ook waarvan je gewoon heel hard moet lachen.bruidsfotografie fotograaf linda bouritius

4. Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Eigenlijk uit alles om me heen. Ik vind familie erg belangrijk en ben gezegend met een hele grote en lieve familie om mij heen. Ik merk dat familiebanden op bruiloften me dan ook altijd erg aantrekken. Een knipoog van je vader, een knuffel van oma een traan of een lach. Het zijn die momenten die je vaak als zo vanzelfsprekend onderling uitwisselt, die stiekem heel bijzonder zijn. Daarnaast ben ik dol op humor en ben ik altijd opzoek naar dat element op een trouwdag.

5. Waarom kiezen mensen jou als fotograaf?

Ik denk dat mijn portfolio - die creatief en eigen is - mensen kennis met mij laat maken. De uiteindelijke keuze wordt nagenoeg altijd gemaakt op basis van een wederzijdse klik. Om momenten goed en mooi in beeld te kunnen brengen moet ik dichtbij mensen kunnen komen. Dat een bruidspaar zich prettig bij mij voelt en mij ook graag om zich heen heeft is het allerbelangrijkste. Ik maak hele bijzondere en intieme momenten mee, soms wel 14 uur achter elkaar. Mijn spontane karakter, maar ook de mogelijkheid om gewoon op te gaan in de gasten is wat ik vaak als feedback ontvang van mijn bruidsparen waarom ze het zo fijn vonden dat ik er bij was.  Daarnaast ben ik een groot voorstander van de liefde vieren in al zijn uitbundigheid. Mensen die voor mij kiezen staan vaak ook zo in het leven.  Voor hen hoeft een trouwdag geen serieuze aangelegenheid te zijn, maar juist een dag vol liefde, humor en mooie momenten.

6. Wat is de leukste fotoshoot die je ooit hebt gedaan?

Iedere bruiloft is uniek, en iedere keer weer een voorrecht om mee te maken. Het is dan ook bijna onmogelijk om een keuze hierin te maken. Wat ik vooral altijd bijzonder vind is hoe je op elkaars pad komt. Vorig jaar had ik een bruidspaar dat door omstandigheden drie dagen voor hun bruiloft bij mij aan klopte. Er was gelijk zo’n hechte band en ik heb op de bruiloft ook nooit gevoeld dat we elkaar maar pas kenden. Je mag iedere keer zo dichtbij komen en ik wordt binnengelaten in zoveel lieve en warme families. Dat is iedere keer weer zo mooi om mee te maken.

7. Wat vind je zelf je mooiste foto? En wat is het verhaal erachter?

Ik denk de zwart-wit foto van het stel dat samen in tranen is. Ik ken beide persoonlijk en dat maakt het al een extra grote eer om letterlijk eerste rang te zitten bij hun emoties. Om zo’n moment voor hen te mogen vastleggen geeft kippenvel en zijn momenten dat ik zelf heel hard mijn eigen tranen achter de lens weg knipper. Daarnaast is de foto van de drie dames met de worsten bij mij ook favoriet. Het gewoon ongedwongen lol hebben op je bruiloft. Nette kleren, hoedje op en niets netjes met mes en vork eten. Ik houd van dit contrast en het gewoon heerlijk jezelf zijn op je trouwdag.zwart wit trouwfotografie

8. Wat vind jij het mooiste materiaal om foto’s op te printen? En waarom?

Ik ben redelijk traditioneel als het aankomt op prints. Ik houd van een mooie klassieke zwarte lijst, met een print in mooi wit passe-partout geplaatst. Maar ook nieuwe technieken als prints op glas en forex vind ik erg mooi.

9. Wat heb je zelf thuis aan de muur hangen?

Lijsten, heel veel lijsten, in kleine en grote formaten. Jaren terug vroegen we standaard onze vrienden altijd voor onze verjaardag een lijstje mee te nemen met een foto van iets wat met ons te maken had. Deze lijsten hangen nog steeds in de gang. Daarnaast hebben we in de woonkamer een hele grote canvas van 150x70 met een foto gemaakt in Thailand.

Ook een Foto op Canvas?

Kijk vooral even in onze top 5 voor de laatste kortingscodes! Ga naar CanvasCompany.nl of Klik hier voor de top 5

10. Laatste vraag. Wat is de grootste uitdaging in je beroep?

Ik denk dat de grootste uitdaging binnen de trouwfotografie is om dicht bij jezelf te blijven. Het is zo makkelijk in deze branche je gek te laten maken door trends, ontwikkelingen, werk van andere collega’s, awards en noem maar op. Ik denk door uit te gaan van je eigen kracht en je eigen unieke kijk op de wereld er altijd een markt voor je is. Trends zijn immers zo weer voorbij, maar echte momenten tussen echte mensen blijven nog generaties doorleven.Ben je benieuwd geworden en wil je meer weten over Linda? Bekijk dan even haar website: www.lindabouritius.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *