Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Fotograaf in the Picture: Lopke Fotografie

24 april 2018 door

Fotograaf in the Picture: Lopke Fotografie Coverfoto: ©Daniëlle Krijtenburg.Deze week staat Lopke van de Reijt 'in the picture'. Lopke fotografeert voornamelijk portretten en bruiloften. Benieuwd naar het werk en de ervaringen van Lopke? Lees dan hier het interview...

1. Hoe lang ben je al fotograaf?

Ik ben al 10 jaar actief als freelance fotograaf.

2. Waarom ben je fotograaf geworden?

Dat is eigenlijk een beetje zo gelopen. In 2002 ben ik toegelaten aan de Sint Joost academie te Breda. Toen was ik er van overtuigd dat ik verder zou gaan met schilderen en/of tekenen, alleen dat liep net even iets anders. De leraren zagen mij meer iets doen in de fotografie. Zelf had ik nog niet zoveel ervaring met fotografie en ben ik daar ook niet mee opgegroeid. Desalniettemin heb ik het advies van de leraren opgevolgd en ben ik de uitdaging uitgegaan. En met succes. In 2006 studeerde in af en ongeveer een jaar later ben ik voor mezelf begonnen.Lopke Fotografie Fotograaf

3. Wat voor type foto's maak je voornamelijk?

Ik fotografeer vooral de puurheid/echtheid in mensen. Ik hou ervan om mensen te fotograferen zoals ze zelf zijn. Puur, ongedwongen en open. Dat het lijkt alsof ik er niet bij was.

4. Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie haal ik uit de mensen zelf. Door van te voren met ze in gesprek te gaan, goed naar ze te luisteren en samen te brainstormen, komen we tot verschillende ideeën. Maar ook haal ik inspiratie uit het dagelijks leven; de gesprekken die ik heb, de locaties waar ik kom, de boeken die ik lees of zie. Eigenlijk neem ik alles mee wat ik tegen kom.Lopke Fotografie Fotograaf

5. Waarom kiezen mensen jou als fotograaf

Ja, dat is een goede vraag. Eigenlijk zou je dat aan de mensen zelf moeten vragen. Ik weet dat niet zeker. Maar ik denk dat ze mij kiezen, doordat ze zich aangesproken voelen tot mijn beelden die ze ergens hebben gezien. En als ze mij eenmaal hebben ontmoet, kiezen ze duidelijk voor mijn open en relaxte werkwijze en ik denk voor wie ik als persoon ben. Ik ben een open persoon, toegankelijk, gedreven en neem vooral de tijd om te kunnen realiseren wat er verlangt wordt. Op die manier ga ik ook altijd een stapje verder de diepte in. Dit zie je dan ook weer goed terug in beeld.

6. Wat is de leukste fotoshoot die je ooit hebt gedaan?

Ik heb niet specifiek één fotoshoot die ik het leukste vond. Iedere fotoshoot is namelijk verschillend en dus ook leuk op verschillende manieren. Ik vind het leuk om samen naar een bepaald doel toe te werken en iemand te fotograferen die volledig zich/haar zelf is. Ik vind het mooi als een persoon zich volledig open durft op te stellen (met mijn hulp). Op deze manier krijg je ook de meest echte en pure foto's.Lopke Fotografie

7. Wat vind je zelf je mooiste foto? En wat is het verhaal erachter?

Voor deze vraag geldt eigenlijk hetzelfde antwoord als voor de vorige vraag. Ik heb niet specifiek één foto die ik het allermooist vindt. Ik vind heel veel foto's mooi. Een foto van een kind die recht in de camera kijkt, omdat hij/zij nog niet weet dat hij/zij gefotografeerd wordt, vindt ik bijvoorbeeld wel heel tof. Wat mij ook kan raken zijn oprechte emoties. Dit kan een lach of een traan zijn, een subtiele aanraking of een knuffel!Lopke Fotografie Fotograaf

8. Wat vind jij het mooiste materiaal om foto's op te printen?

Ik houd van een 'simpele' foto print. Niet meer en niets minder. Daar kan een lijst omheen, maar dat hoeft niet. Plexiglas kan ik ook heel strak vinden, maar dat moet wel bij het huis en bij de persoon passen.

Je eigen foto op plexiglas?

Kijk vooral even in onze top 5 voor de laatste kortingscodes! Ga naar Photogifts of Klik hier voor de top 5

9. Wat heb je zelf thuis aan de muur hangen?

Dat is een goede.. nog niks, hahahaha! Er liggen in de kast nog steeds foto's van de kindjes klaar, geprint en wel, maar die moeten nog opgehangen worden, dus....Lopke Fotografie

10. In je portfolio zien we veel zwart-wit foto's terug. Wat vind je zo mooi aan zwart-wit foto's?

Sowieso houd ik van de periode/tijd, dat alles nog in zwart-wit werd getoond (tv, film en foto's). Dit straalde iets simpels en rustigs uit. Ik gebruik het zelf vaak omdat je dan de kern van de foto meer naar voren kan halen. De randzaken 'vervagen' en je oog wordt sneller naar de kern toegetrokken.Wil je meer te weten komen over Lopke Fotografie, of wil je contact met haar opnemen? Neem dan een kijkje op haar website: www.lopke.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *