Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Fotograaf in the Picture: Madelon Tijdink

10 april 2018 door

Fotograaf in the Picture: Madelon Tijdink Deze week staat Madelon Tijdink 'in the picture'. Herinneringen maken, dat is wat Madelon doet en daar wordt ze ontzettend blij van. Madelon leert enorm veel van de manieren waarop mensen tegen de wereld aankijken en vind het heel bijzonder om voor heel even onderdeel te worden van dat ene, speciale moment, dat voor eeuwig vastgelegd mag worden. Benieuwd naar het werk en de ervaringen van Madelon als fotograaf? Je leest het hier...

1. Hoe lang ben je al fotograaf ?

Ik fotografeer nu bijna 4 jaar, waarvan 1,5 jaar fulltime. Ik heb het een tijd naast mijn werk gedaan, maar toen ik het niet meer naar mijn zin had bij mijn werkgever, besloot ik vol voor mijn fotografie te gaan.Madelon Tijdink

2. Waarom ben je fotograaf geworden?

In eerste instantie zag ik fotografie als goede aanvulling op mijn werk als journalist, maar toen ik eenmaal mijn eerste fotoshoots had gedaan, kwam ik erachter ik hoe gaaf ik het eigenlijk vond. Ik merkte dat je met beelden net zo goed verhalen kunt vertellen, en misschien nog wel beter, dan met tekst. Via via werd ik gevraagd om een bruiloft te fotograferen en nadat ik die foto’s had afgeleverd, wist ik dat dát was wat ik wilde doen. Ik was verkocht: tijdens een bruiloft omring je je de hele dag met de grootste liefde, vrolijke mensen en mooie momenten. Je komt heel dicht bij het bruidspaar en hun geliefden, en maakt een van de meest intieme dagen van hun leven van heel dichtbij mee. Als fotograaf leg je de belangrijkste momenten vast in eeuwige herinneringen en dat vind ik heel bijzonder om te mogen doen.Madelon Tijdink Fotografie

3. Wat voor type foto’s maak je voornamelijk?

Lichte, frisse foto’s, met zachte kleuren en veel liefde en emotie. Ik maak nog steeds verhalen, maar nu met beelden in plaats van met woorden. Ik wil de belangrijkste details van een bruiloft vastleggen, omdat die details de dag persoonlijk en helemaal van het bruidspaar maken. Daarnaast vind ik kinderen en baby’s fantastisch om te fotograferen én combineer ik mijn journalistieke werk ook regelmatig met fotografie: ik interview dan mensen en maak direct de foto’s voor bij het artikel. Dat zijn dan voornamelijk portretten.Madelon Tijdink

4. Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Ik werk regelmatig samen met andere fotografen; het is heel inspirerend en leerzaam om te zien hoe iemand anders dingen aanpakt. Ik probeer zelf vaak nieuwe dingen uit, maar wil ook dicht bij mezelf blijven. Ik leer nog steeds van iedere shoot die ik doe en volg regelmatig workshops en seminars om meer kennis op te doen en mezelf te blijven uitdagen. Daarnaast gebruik ik Pinterest heel veel om inspiratie op te doen en volg veel fotografen uit binnen- en buitenland op social media.Madelon Tijdink Fotografie

5. Waarom kiezen mensen jou als fotograaf?

Omdat ik dicht bij mijn bruidsparen sta. Ik wil niet alleen maar foto’s schieten, maar mijn klanten leren kennen (en precies om die reden vind ik ‘klanten’ eigenlijk een heel vervelend woord, zo afstandelijk!). Als mensen zich op hun gemak voelen bij mij, kan ik mijn werk goed doen.Madelon Tijdink Fotografie 

6. Wat is de leukste fotoshoot die je ooit hebt gedaan?

Dat moet de fotoshoot zijn die ik een paar weken geleden deed. Niet omdat de shoot an sich nou zo bijzonder was, maar omdat ik mijn pasgeboren nichtje op de foto mocht zetten. Baby’s zijn normaal gesproken al superleuk om te fotograferen, maar je eigen familie is natuurlijk helemaal bijzonder. Ik kan tijdens zo’n shoot uren doorgaan met fotograferen en heb tijdens de shoot dan ook elk detail van dit kleine meisje bewonderd. Het neusje, de oortjes, de vingertjes, haar mondje… Ook heb ik haar samen met haar grote zus op de foto gezet en die foto is me heel erg dierbaar.Madelon Tijdink Fotografie

7. Wat vind je zelf je mooiste foto? En wat is het verhaal erachter?

Dat is een foto die ik afgelopen herfst heb gemaakt, tijdens de bruiloft van een van mijn basisschoolvriendinnen. Ondanks dat het regende en we niet veel tijd hadden, zijn we in het bos even gestopt om wat foto’s te maken. Ik had er van tevoren niet over nagedacht, maar toch heeft deze foto alles voor mij: een prachtig bruidspaar, een supermooie omgeving en veel liefde tussen het koppel. Het zwart-witte zorgt voor een zachte sfeer in de foto en dat maakt het voor mij helemaal af.Madelon Tijdink

8. Wat vind jij het mooiste materiaal om foto’s op te printen? En waarom?

Ik geef mijn bruidsparen altijd een aantal prints mee en kies dan voor matte, fine-art prints. Mijn foto’s zijn heel licht, de kleuren komen dan het best op uit op matte prints en glanzend papier vind ik afleiden van de foto. Voor aan de muur vind ik hout heel erg mooi om foto’s op te drukken.

Je eigen foto op hout?

Kijk vooral even in onze top 5 voor de laatste kortingscodes! Ga naar Photogifts of Klik hier voor de top 5

9. Wat heb je zelf thuis aan de muur hangen?

Ha, nog niks! Mijn vriend en ik zijn een half jaar geleden verhuisd en we zijn de perfecte muurdecoratie voor in de woonkamer nog niet tegengekomen. Verder hou ik van een rustige inrichting: onze woning is heel licht, we hebben veel ramen en weinig plek aan de muur. Daarom hebben we ook niet veel foto’s in huis hangen.Madelon Tijdink Fotografie

10. Laatste vraag. Wat vind je het mooiste moment tijdens een bruiloft om te fotograferen?

Pffff… Dat vind ik moeilijk kiezen! Ik denk de emotionele momenten, zoals het ja-woord, speeches en het moment van de ringen. Ik pink dan zelf regelmatig een klein traantje weg achter mijn camera. Maar ook het klaarmaken (meestal van de bruid) en de fotoshoot zijn fantastische momenten om te fotograferen.Madelon Tijdink FotografieWil je meer te weten komen over Madelon, of wil je contact met haar opnemen? Neem dan een kijkje op haar website: www.madelontijdink.nlFotocredits coverfoto: Iep Bergsma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *