Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Fotograaf in The Picture: Marcha Fotografie

19 juni 2015 door

Fotograaf in The Picture: Marcha Fotografie Een nieuwe Fotograaf in The Picture. Dit keer een fotografe (Marcha Fotografie) die zich richt kinderfotografie (incl. kinderfeestjes!). We hebben 10 vragen aan haar gesteld. De antwoorden hierop kan je hieronder lezen.

Marcha FotografieHoe lang ben je al fotograaf?

Foto’s maken heb ik altijd leuk gevonden met reizen werden mijn reisgenoten weleens gek van mij.. “Komt ze weer aan met haar camera”, dachten ze vaak. Maar achteraf waren ze blij dat ik zoveel foto’s had gemaakt “Dat was toch wel leuk..”. Dus liep ik bijna altijd wel met een cameraatje in mijn hand. Een paar jaar geleden ben ik met een simpele studioset begonnen omdat dat mij wel leuk leek. Dat bleek toch echt wel iets te zijn wat ik echt leuk vind. En nu ben ik sinds december 2014 echt voor mijzelf begonnen.

Waarom ben je fotograaf geworden?

Ik vind het mooi om iets vastt leggen wat later een mooie herinnering word. Wanneer iemand overleden is, is het enige wat nog echt is een foto. Met kinderen vind ik het leuk om te zien hoe zij groeien en hun eigen maniertjes ontwikkelen. Zelf probeer ik mensen met kinderen elk half jaar een foto terug te laten komen zodat je kunt zien hoe mooi het is om je kind te zien groeien en te zien hoe snel het gaat. Want eerst kunnen ze bijvoorbeeld niet zitten en een half jaar later zitten ze.Vorig jaar kreeg ik de kans iets te huren in Business centrum Huizen in een nieuw gerenoveerd pand waar starters kunnen huren dus heb ik die kans gelijk gepakt.babyfotografie ontwikkelinga

Wat voor type foto’s maak je voornamelijk?

Ik maak voornamelijk foto’s van gezinnen, stelletjes, kinderen en baby’s. Mensen vind ik leuk om te fotograferen. Ik probeer ze zo natuurlijk mogelijk op de foto te zetten.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Ik vraag vaak van te voren wat mensen zelf graag willen en daar geef ik dan mijn eigen draai aan. Soms heb je gelijk een idee (scheelt wanneer het vrienden zijn die ken je een beetje) of het komt  op het laatste moment en dan moet ik soms nog snel naar de winkel om iets te kopen. Of mijn vriend moet op het laatst nog wat in elkaar zetten qua achtergrond of attributen maar dat zijn wel vaak de leukste ideeën.

Waarom kiezen mensen jou als fotograaf?

Ik denk dat ze mij kiezen omdat ze mijn foto's leuk vinden en omdat ze zich snel op hun gemak voelen er is altijd een ontspannen sfeer. Daardoor staan ze vaak  ontspannen op een foto.Wat ik vaak hoor: “Dat viel wel mee bij jou.”.

Wat is de leukste fotoshoot die je ooit hebt gedaan?

De leukste fotoshoot is met een familie van 14 en we gingen de kinderen stapelen op elkaar... Dat ging maar net goed want de stapel viel uiteraard om. Maar het was super leuk en gezellig.

Wat vind je zelf je mooiste foto? En wat is het verhaal erachter?

Baby foto's lippenstiftMeest bijzondere is van mijn nichtje Chloé 12 uur nadat zij geboren was. Foto’s gemaakt en daarna elk half jaar foto’s blijven maken en zij is nu 2. Ik vind het mooi om te zien hoe een kind zich ontwikkelt en als het je eigen nichtje is het nog mooier.

Wat vind jij het mooiste materiaal om foto’s op te printen? En waarom?

Ik vind een foto op plexiglas mooi, omdat het een  mooie strakke uitstraling krijgt en een beetje glans.

Wat heb je zelf thuis aan de muur hangen?

Ik heb zelf al een paar jaar een heel groot canvas foto hangen van een foto uit Canada Peyto Lake.Voor de rest hou ik heel erg van foto's aan de muur en hangen er veel lijsten aan de muur in de gang met  vrienden en familie allemaal leuke herinneringen.

Laatste vraag. Ik zie dat je kinderfeestjes verzorgt. Hoe ben je erop gekomen om dat te gaan doen?

Voordat ik de ruimte in gebruik heb genomen, had ik het weleens van vrienden gehoord die dit gedaan hadden. Vandaar dat het mij leuk leek om ook te doen en ik heb de ruimte er nu voor. Daar kan dan wel 10 kids tegelijk fotograferen. Wil je meer weten over Marcha Fotografie? Ga dan naar: http://marchafotografie.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *