Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Fotograaf in the Picture: Marit Hilarius

1 mei 2018 door

Fotograaf in the Picture: Marit Hilarius Coverfoto: © Raisa Zwart.Deze week staat Marit Hilarius Fotografie 'in the picture'. Marit beleeft ontzettend veel plezier aan fotograferen. Ze heeft oog voor detail, houdt van zachte kleuren en geeft haar foto's een dromerige sfeer. Benieuwd naar het werk en de ervaringen van Marit? Je leest het in dit interview...

1. Hoe lang ben je al fotograaf?

Ik ben in 2012 begonnen met fotograferen, maar dit was eigenlijk enkel voor de hobby. In 2015 heb ik me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en ben ik met mijn bedrijf begonnen.

2. Waarom ben je fotograaf geworden?

Ik heb er nooit echt bewust voor gekozen om fotograaf te worden, ik ben eigenlijk het vak een beetje ingerold. Het begon als hobby maar door de belangstelling van anderen kreeg ik het steeds drukker. Ineens kon ik mijn bijbaantjes opzeggen en kon ik leven van mijn fotografie werk.Marit Hilarius Fotografie

3. Wat voor type foto’s maak je voornamelijk?

Mijn foto’s kenmerken zich door het licht. Ik schiet meestal een stop overbelicht en daardoor ogen mijn foto’s fris. Ik hou er van om wat romantiek toe te voegen en probeer al mijn foto’s een dromerige sfeer te geven.Marit Hilarius Fotografie

4.Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Overal en nergens! Op dit moment vooral Instagram, maar Pinterest is ook nog steeds een favoriet als ik op zoek ben naar nieuwe inspiratie.Marit Hilarius Fotografie

5. Waarom kiezen mensen jou als fotograaf?

Mijn dromerige stijl is denk ik de voornaamste reden waarom mijn klanten voor mij kiezen. Het zijn dan ook vrijwel altijd vrouwen! Sommigen kennen mij ook van mijn fotografie blog en vinden het daarom leuk ook eens een shoot bij mij te doen.Marit Hilarius Fotografie

6. Wat is de leukste fotoshoot die je ooit hebt gedaan?

Pfoe.. Dat is heel moeilijk kiezen! Ik heb zo veel leuke shoots gedaan. De bijzonderste was hoe dan ook de fashionshoot met een olifant. Dat was wel ontzettend gaaf om eens mee te maken en we werkten met een heel gezellig team. Dus die fotoshoot zal me altijd bij blijven!

7. Wat vind je zelf je mooiste foto? En wat is het verhaal erachter?

Het is al een vrij oude foto, maar deze foto van model Daisy van der Wees met haar pony Miralda is nog steeds mijn favoriet. Deze twee hadden (helaas is Miralda overleden) zo’n ongelooflijk sterke band en dat straalt van de foto af. In combinatie met het perfecte licht dat we hadden en de aanwezigheid van veel roze (das echt mijn kleur) maakt dat hem mijn all time favorite.Marit Hilarius Fotografie

8. Wat vind jij het mooiste materiaal om foto’s op te printen? En waarom?

Ik vind glas het mooiste materiaal om op te printen. De kleuren blijven prachtig, de scherpte is perfect en het oogt ontzettend luxe.

Je eigen foto op plexiglas?

Kijk vooral even in onze top 5 voor de laatste kortingscodes! Ga naar Photogifts of Klik hier voor de top 5

9. Wat heb je zelf thuis aan de muur hangen?

Thuis hebben we 2 hele grote foto’s hangen van de reis naar Amerika die we hebben gemaakt. Een grote foto van de horseshoe bend, en een groot panorama van Mono Lake in de gang.Marit Hilarius Fotografie

10. Op je website zien we dat je ook een boek hebt geschreven, kan je daar iets meer over vertellen?

Fotografie boeken zijn er eigenlijk genoeg, maar geen enkele is echt leuk geschreven. Meestal zijn ze wat saai, langdradig, en heel technisch, waardoor je er helemaal geen plezier aan beleeft om meer te leren over je hobby. Daarom besloot ik zelf zo’n boek te schrijven. Er staat echt van alles in, van tips voor het werken met allerlei modellen tot betere landschapsfoto’s maken. Het is een niet-technisch fotografie handboek waarin alles staat wat je zou moeten weten over fotografie, maar dan op een toegankelijke manier geschreven!Wil je meer te weten komen over Marit Hilarius, of wil je contact met haar opnemen? Neem dan een kijkje op haar website: www.mhilariusfotografie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *