Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Fotograaf in the Picture: Marnix de Stigter

20 maart 2018 door

Fotograaf in the Picture: Marnix de Stigter Deze week staat bruidsfotograaf Marnix de Stigter 'in the Picture'! Marnix geniet enorm van het vastleggen van bruiloften. Zijn doel? Het maken van zo schitterend mogelijke fotos en in elke situatie het perfecte moment vastleggen, hoe moeilijk de (licht)omstandigheden ook kunnen zijn. Benieuwd naar het werk en de ervaringen van Marnix als bruidsfotograaf? Je leest het in dit interview. In het onderstaande filmpje kun je alvast kennismaken met Marnix!

1. Hoe lang ben je al fotograaf en waarom?

Zo'n 17 jaar geleden begon ik met fotograferen tijdens mijn studie Industrieel Ontwerpen. Het was eigenlijk een uit de hand gelopen hobby die steeds meer tijd in beslag ging nemen. Dit jaar vier ik dat ik 10 jaar geleden mijn eerste bruiloft heb vastgelegd. Ik genoot hier zo van! Op een bepaald moment was het duidelijk: Ik ga me volledig richten op het fotograferen van bruiloften.

2. Waarom ben je fotograaf geworden?

Voor mij is fotografie de perfecte balans tussen techniek, creativiteit en contact met mensen. Ik hou van de uitdaging om in elke situatie, keer op keer, het moment op een prachtige manier vast te leggen.Marnix de Stigter trouwfotogaaf

3. Wat voor type foto’s maak je voornamelijk?

Mijn focus is het fotograferen van bruiloften. Ik hou er van om mensen zó op de foto te zetten dat wanneer ze er naar terugkijken ze vol trots zeggen: "Ja, dit ben ik!"

4. Waar haal jij je inspiratie vandaan?

De inspiratie komt uit het moment zelf. Zeker bij bruiloften is het extreem belangrijk dat je bewust bent van wat er zich nu afspeelt. Tuurlijk is het van belang dat je een beeld hebt van wat er gaat komen en hoe je dat wil gaan vastleggen, maar als je alleen bezig bent met foto's plannen, dan mis je juist die momenten die een bruiloft zo mooi maken: De manier waarop de vader of moeder vol trots kijkt op de trouwdag, de blik van de bruid en en bruidegom als ze elkaar voor het eerst zien, de emoties tijdens de ceremonie van oma of het kleine broertje.Marnix de Stigter Bruidsfotograaf

5. Waarom kiezen mensen jou als fotograaf?

Haha, het is een hele logische vraag, maar tegelijkertijd vind ik hem altijd zo gek! Bruidsparen moeten namelijk helemaal niks! Ik wil juist graag samenwerken met die stellen die mijn werk zien, simpelweg blij worden, en meteen al helemaal voor zich zien hoe ik hun bruiloft prachtig ga fotograferen. Hoe ik op een relaxte manier de romantische en intieme momenten van hun dag vastleg. Als bruidsparen houden van mijn stijl van fotografie en ze op zoek zijn naar een ontspannen fotograaf met ruime ervaring waarop ze kunnen vertrouwen dat ze voor altijd schitterende foto's hebben die het verhaal van hun dag vertellen, dan hebben we al gauw een match.Bruidsfotografie Marnix de Stigter

6. Wat is de leukste fotoshoot die je ooit hebt gedaan?

Het mooie aan bruiloften fotograferen is dat je als trouwfotograaf erg bevoorrecht bent om zo'n speciale dag voor het bruidspaar van zo dichtbij mee te mogen maken. Je komt natuurlijk op de meest schitterende locaties, op plekken waar iedereen blij is, allemaal mooi aangekleed en aan het genieten is van deze speciale dag. Daarom heeft elke bruiloft wel een moment waar ik echt enorm van geniet. Als ik dan terug kijk naar welke fotoshoot ook die foto's heeft opgeleverd waar ik trots op ben, dan zal dat de shoot zijn op weg naar de kerk in Speyer, Duitsland. We maakten een tussenstop bij een gigantische romaanse kathedraal die helemaal leeg was... ja dat levert natuurlijk foto's op waar ieder bruidspaar alleen maar van kan dromen!Destination Wedding Marnix de Stigter Bruidsfotograaf

7. Wat vind je zelf je mooiste foto? En wat is het verhaal erachter?

Ik was voor een trouwreportage in het buitenland op een plek waar ik nog nooit eerder was geweest. Onderweg van het ouderlijk huis, waar de bruidegom de bruid net had opgehaald, reden we naar de trouwlocatie. Het schema voor die dag was behoorlijk strak, maar toen ik aan de rechterkant in de verte een gigantische boom temidden van een grasveld zag, wist ik: "Ik moet het bruidspaar hier fotograferen". Gelukkig kon ik ze gauw overhalen om een paar minuutjes hun schema te rekken. In welgeteld 2 minuten hadden we deze foto en konden we weer verder. Tot de dag van vandaag heeft het bruidspaar deze foto op groot formaat in hun huiskamer hangen!Destination Wedding Marnix de Stigter Bruidsfotograaf

8. Wat vind jij het mooiste materiaal om foto’s op te printen? En waarom?

Graag print ik foto's op plexiglas. De printkwaliteit, het glas ervoor, de manier van bevestigen aan de muur zonder lijst en het feit dat kleuren zo lang goed blijven zorgt ervoor dat ik de mooiste foto's hier altijd op afdruk.

9. Wat heb je zelf thuis aan de muur hangen?

De mooiste foto's van bruiloften heb ik in een schitterend album, maar het is natuurlijk gek om foto's aan de muur te hangen van andermans bruiloften. Ik mag van geluk spreken dat ik schitterende reizen heb gemaakt waarvan ik met veel plezier nog elke de foto's aan de muur kan aanschouwen. Foto's van Cambodia, Zuid-Afrika, China en Iran... ze brengen me telkens terug naar die momenten.Trouwfotograaf Marnix de Stigter

10. Wat vind je het mooiste moment tijdens een bruiloft om te fotograferen?

Het zijn de intieme momentjes tussen de bruid en bruidegom, net vóór of juist net ná de ceremonie. Het gevoel van: "Het gaat elk moment gebeuren" of "Wow, we zijn zojuist getrouwd!". Het levert die foto's op die écht laten zien hoe veel ze van elkaar houden en wat bij het terugkijken het bruidspaar keer op keer terugbrengt naar dat moment en hoe ze zich toen voelden.Bruidsfotograaf Marnix de StigterMeer weten over Marnix? Neem dan een kijkje op zijn website: www.marnixdestigter.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *