Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Fotograaf in the picture: Monique Fotoidee

3 maart 2017 door

Fotograaf in the picture: Monique Fotoidee Een nieuwe Fotograaf in The Picture. Dit keer fotograaf Monique Verburg van Moniquefotoidee. We hebben 10 vragen aan haar gesteld. De antwoorden hierop kan je hieronder lezen.

Hoe lang ben je al fotograaf en waarom?

Ruim 13 jaar, wat begonnen is als een hobby, is uitgegroeid tot een passie en mijn vak.

Waarom ben je fotograaf geworden?

Mijn vader had al een donkere kamer en ik vond dat reuze interessant. Na het fotograferen van mijn eerste bruidsreportage, een vriendendienst, dacht ik ‘misschien is dit wel iets voor mij’ Na meerdere reportages had ik besloten om de Fotovakschool te gaan. Na voltooien van de vakopleiding, wist ik het zeker, ik word fotograaf. Van hobby naar een vak met een passie!Moniquefotoidee

Wat voor type foto's maak je voornamelijk??

Bruidsreportages in lichte heldere kleuren en daarnaast studiofotografie. Bij mij in de studio geen standaard ‘kiekjes’, maar echte mooie portretten die precies bij de persoon en het moment passen.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Overal, in alles zie ik dingen, mooie dingen en hierdoor ontstaan ideeën zomaar. Ik zit ook nooit stil.

Waarom kiezen mensen jou als fotograaf?

Als ik in de ochtend bij het bruidspaar binnenstap ben ik voor iedereen de fotograaf. Aan het einde van de dag ben ik Monique, en zo hoort het ook. Heel normaal, geen mevrouw, gewoon Monique.  Mensen zeggen heel vaak dat ze niet in de gaten hadden dat ik er was en toch juist die momenten wist vast te leggen die zo belangrijk zijn.Love-Couple         Canvas-Vergelijken

Wat is de leukste fotoshoot die je ooit hebt gedaan?

Een studioreportage met een van de bekendste YouTubers van Nederland, Dionne Slagter (Onnedi). Naast dat de foto’s heel mooi zijn geworden, was het erg leuk om te doen en is zij een leuk persoon om mee samen te werken. Het was gewoon gezellig! Binnenkort staat een nieuwe shoot met haar op het programma… Ik kijk er weer naar uit!

Wat vind je zelf je mooiste foto? En wat is het verhaal erachter?

Dat vind ik heel moeilijk om zo een twee drie te zeggen er zijn er zo veel. Wat ik wel een van mijn mooiste foto’s vind is, is een foto uit een serie die ik geschoten heb op het strand. Een van mijn eerdere bruiden wilde graag haar zwangerschapsshoot op het strand doen. In de ochtend was het zo slecht weer dat wij het uitgesteld hebben naar het einde van de middag. Het weer was inmiddels prachtig en met de zon zo mooi over de zee heen, kon ik prachtige tegenlichtfoto’s maken.Actie-Vergelijk-Canvas          

Wat vind jij het mooiste materiaal om foto's op te printen? En waarom?

Dat ligt helemaal aan het type foto en waar ze het voor willen gebruiken. Noch steeds ben ik fan van gewoon fotopapier, maar wil men iets moois aan de muur dan adviseer ik vaak canvas, omdat dit altijd mooi is en altijd kan. Je kunt ze zo aan de muur hangen of met een lijst eromheen. Het schittert niet, kortom heel veelzijdig.Mijn andere passie bestaat uit het fotograferen van eten in low-key. Dit komt heel mooi uit op acryl of hoogglans metaal, (HD metal)

Wat heb je zelf thuis aan de muur hangen?

In mijn studio hangen twee canvas doeken die samen een tweeluik vormen en nagenoeg de hele muur vullen. De studio is niet zo groot en is onder het schuine dak. Hierdoor heb ik helaas niet zo veel plek om meer op te hangen. Maar de twee doeken zijn een echte blikvanger als je binnenstapt. Thuis hangen in de keuken twee grote foto’s uit de serie van Moodyfood.nl. (ook een onderdeel van MoniqueFotoIdee) Eten vind ik ook leuk om te fotograferen en in deze low-key stijl komen de foto’s mooi tot z’n recht in de keuken. Deze stijl is heel anders dan de stijl die ik voor mijn bruidsparen hanteer…Verschillende-soorten-canvassen

Laatste vraag. Je stijl is licht, helder en fris. Hoe zorg jij ervoor dat al deze 3 elementen terugkomen in 1 foto?

Het bruidspaar bepaalt de locatie waar wij de fotoshoot op locatie gaan doen. Op de gekozen plek zoek ik de mooiste plek, met het mooiste licht, zodat alle drie de elementen goed naar voren komen. Bruidsparen kiezen mij juist om mijn stijl van fotograferen en dit moet onafhankelijk zijn van de plek die zij kiezen. Fotografie is de kunst van het kijken, de foto zien nog voordat hij is gemaakt… Een foto die een verhaal vertelt…Black-and-White-Couple       Fotograaf-in-the-Picture        VergelijkCanvasVoor meer informatie ga naar haar website: www.moniquefotoidee.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *