Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Fotograaf in the Picture: Nickie Pereboom

17 april 2018 door

Fotograaf in the Picture: Nickie Pereboom Deze week staat er weer een nieuwe fotograaf in the picture. Deze keer is dit Nickie Pereboom! Nickie vindt het geweldig om bijzondere momenten vast te leggen en continu bezig te zijn met alles wat er om haar geen gebeurd. Wat is de sfeer? En hoe kan ik dit het mooist vast leggen? We hebben aan Nickie 10 vragen gesteld over haar werk als fotograaf en haar ervarignen. Benieuwd? Je leest het hier...

1. Hoe lang ben je al fotograaf?

Inmiddels ben ik alweer 6 jaar actief als zelfstandig fotograaf.

2. Waarom ben je fotograaf geworden?

Ik ben eigenlijk door mijn eigen trouwfoto's geinspireerd geraakt voor fotografie. Ik wilde ook zulke mooie plaatjes kunnen vastleggen. Vandaar dat ik de fotoacademie in Amsterdam ben gaan volgen.Nickie Fotografie

3. Wat voor type foto's maak je voornamelijk?

Ik fotografeer voornamelijk bruiloften en dan in reportagestijl/candid fotografie. Hierbij fotografeer ik vooral het ogenblik. Ik ben dus constant aan het kijken, anticiperen. Wat gebeurt er, wat zal er gaan gebeuren. Het is dan heel belangrijk om ook op de sfeer te letten en die zo mooi mogelijk in beeld te krijgen. Ik bemoei me zo weinig mogelijk met het gebeuren en leg het moment vast zodat de emotie goed overkomt.Daarnaast ensceneer ik ook wel tijdens mijn fotografie. Zo zoek ik bijvoorbeeld een mooie plek op om de bruidsjurk op te hangen voor een still zodat deze perfect tot zijn recht komt, of ik zet de mensen neer voor een groepsportret. Verder vind ik het heel belangrijk om de details te fotograferen. Bijvoorbeeld de versieringen van een feest. Hieraan is vaak veel aandacht besteed, en dan is het natuurlijk heel fijn als dat ook mooi is vastgelegd.Nickie Pereboom 

4. Waar haal je je inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie krijg ik altijd tijdens het fotograferen. Ik kijk altijd goed rond en zie dan bijvoorbeeld net dat perfecte zonnestraaltje door de bladeren vallen, of ik zie een geweldig muurtje waar ik wel wat mee kan.Nickie Pereboom

5. Waarom kiezen mensen jou als fotograaf?

Haha, dat vraag ik mezelf ook altijd af. Nou, ik hoop omdat mijn stijl fotografie ze aanspreekt en omdat ze mij als persoon waarderen.Nickie Fotografie

6. Wat is de leukste fotoshoot dat je ooit hebt gedaan?

Pfff. Dat is een lastige vraag! Vooral moeilijk omdat ik fotograferen gewoon geweldig vind. Ik fotografeer met mijn hart en ziel en daarom is elke reportage gewoon heel gaaf om te doen. Meest bijzondere is misschien wel de 'trash the dress' shoot die ik met een collega fotograaf deed. De bruid op een paard en de bruidegom op een crossmotor. Beiden met een vaart door ondiepe water. Geweldig, wat een dynamiek kwam daarbij vrij. Verder vind ik het heel belangrijk om de details te fotograferen.Trash the Dress Nickie Pereboom

7. Wat vind je zelf je mooiste foto en wat is het verhaal erachter?

De mooiste foto vind ik toch wel de foto waarop je de twee bruidsmeisjes ziet dansen (zie hier onder). Het bruidspaar trouwden in een sfeervol oud kerkje. Voor kleine kinderen duurt zo'n trouwceremonie natuurlijk best wel lang. De twee bruidsmeisjes hadden het wel wat gehad en besloten lekker te gaan dansen. De witte jurkjes zwierden rond en ik kon ze fotograferen met een geweldig mooi tegenlicht. Ze hadden niet in de gaten dat ik ze aan het fotograferen was en waren helemaal in hen eigen wereldje.Nickie Pereboom

8. Wat vind je het mooiste materiaal om foto's op te printen? En waarom?

Ik vind foto's op bamboe heel mooi. De kleuren blijven intens en je ziet nog wel de bamboe structuur.

Je eigen foto op hout?

Kijk vooral even in onze top 5 voor de laatste kortingscodes! Ga naar Photogifts of Klik hier voor de top 5

9. Wat heb je thuis zelf aan de muur hangen?

Ik heb eigenlijk van alles wel wat hangen. Foto op canvas, bamboe, aluminium, hout, in fotolijstjes. Dit zijn vooral foto's van het gezin en ik heb ook wel vakantie foto's op fotopapier zo op de muur in het toilet met wasitape vast geplakt.Nickie Pereboom

10. Hoe ga je tijdens een trouwfotoshoot te werk?

Ik ben wel wat op de achtergrond. Ik verstoor de trouwdag zo min mogelijk. Tegelijkertijd probeer ik wel dat iedereen zich op zijn gemak voelt bij mij in de buurt. Ik krijg gelukkig regelmatig te horen dat dit ook lukt.Nickie Pereboom FotografieWil je meer te weten komen over Nickie Pereboom, of wil je contact met haar opnemen? Neem dan een kijkje op haar website: www.nickiefotografie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *