Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Fotograaf in The Picture: Nina – NinFotografie

8 mei 2015 door

Fotograaf in The Picture: Nina – NinFotografie Een nieuwe Fotograaf in The Picture. Dit keer een fotografe met een leuk eigen blog. We hebben 10 vragen aan haar gesteld. De antwoorden hierop kan je hieronder lezen.

Hoe lang ben je al fotograaf?

Het doen van fotoshoots en fotograferen van bijvoorbeeld een bruiloft is ongeveer 3 jaar geleden begonnen, in 2012. Dit was het moment dat ik mijn eerste spiegelreflexcamera kreeg. ik fotografeerde altijd al maar een echte fotoshoot had ik nog niet eerder gedaan en daarvoor had ik de juiste apparatuur ook niet.

Waarom ben je fotograaf geworden?

Fotografie is al heel lang mijn hobby, van je hobby je werk maken wil iedereen natuurlijk wel. Ik had deze mogelijkheid en die heb ik ook meteen gepakt. Naast fotograferen heb ik ook een (bijna) full-time baan maar af en toe een fotoshoot doen vind ik geweldig en hoop ik ook altijd te kunnen blijven doen.

Wat voor type foto’s maak je voornamelijk?

Ik maak voornamelijk foto’s van de natuur en dan vooral de dieren in de natuur zoals vogels, herten en vossen. 

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Bij het fotograferen in de natuur haal ik mijn inspiratie ook uit de natuur, en het is natuurlijk maar net wat er langs vliegt, zwemt of loopt. Bij fotoshoots verdiep ik me in welke mogelijkheden er zijn en ga ik opzoek naar alles wat mij (en bijvoorbeeld het bruidspaar) aanspreekt, hier maak ik dan een moodboard van en daar werk ik dan ook mee.

Waarom kiezen mensen jou als fotograaf?

Dat vind ik moeilijk te zeggen, het zijn vooral vrienden en kennissen die mij als fotograaf kiezen, de vertrouwensband is er dus al en die is (vind ik) heel belangrijk bij fotoshoots. Je moet erop kunnen vertrouwen dat de fotograaf doet wat jij mooi vindt. Verder gaat het vooral via mensen die al eens een shoot bij mij hebben gedaan en mij dan ‘aanraden’ als fotograaf.

Wat is de leukste fotoshoot die je ooit hebt gedaan?

Mijn eerste bruiloft, het was heel spannend maar zo leuk. Het fotograferen begon binnen bij het klaarmaken van de bruid en bruidegom. De bruiloft was echter buiten en natuurlijk ging het regenen.. iedereen was oplossingen aan het bedenken maar toen het moment daar was en de bruiloft daadwerkelijk begon kwam de zon tevoorschijn en hebben we de hele dag prachtig weer gehad.

Wat vind je zelf je mooiste foto? En wat is het verhaal erachter?

Ik maak zoveel foto’s en elke keer heb ik een andere favoriet, toen ik voor de eerste keer naar de Oostvaardersplassen was geweest en twee mooie Konikpaarden op de foto had was dat mijn favoriet, een paar maanden terug met de sneeuw een Staartmees op een besneeuwde tak. Maar op dit moment is het mijn eerste foto van de IJsvogel waar je in vraag 10 nog wat meer over leest.Ijsvogel Ninfotografie

Wat vind jij het mooiste materiaal om foto’s op te printen? En waarom?

Ik heb het zelf nog niet maar foto’s op hout vind ik zo mooi, het geeft een (vind ik) hele mooie sfeer/stijl mee aan de foto.

Wat heb je zelf thuis aan de muur hangen?

Nog niets, maar als ik binnenkort een eigen huis heb ga ik zeker een van mijn natuurfoto’s afdrukken en ophangen, lijkt me super. Ik geef wel vaak een foto op canvas als cadeau/extraatje na een fotoshoot, altijd leuk!

Laatste vraag. Ik zie op je blog dat je de ijsvogel op de foto wilt krijgen. Waarom precies de ijsvogel? En, is er nog een speciale plek waar je die perfecte foto graag wilt maken?

Toevallig ben ik sinds kort een stukje dichter bij deze fotografie droom, ik heb de IJsvogel namelijk op foto weten te krijgen maar nog wel van ver weg (of in ieder geval verder weg dat ik zou willen) Het fotograferen van de IJsvogel is een van mijn fotografie dromen omdat het zo een onwijs mooie vogel is met zijn felle kleuren, naar mijn mening een van de mooiste vogels die je in Nederland kan tegenkomen. Er zijn een paar plekken bekend waar je kans heb de IJsvogel te zien dus daar ben ik natuurlijk ook naartoe gegaan, en eindelijk een keer met geluk. Nu op naar een betere foto!Op de website van NinFotografie vind je meer informatie over haar foto's

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *