Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Fotograaf in the Picture: Odiza Fotografie

13 maart 2018 door

Fotograaf in the Picture: Odiza Fotografie Deze week staat fotografe Marscha van Druuten 'in the picture'. Marscha, ook wel bekend als 'Odiza Fotografie' is werkzaam als trouwfotograaf en bruidsfotograaf door heel Nederland. Marscha creëert unieke trouwreportages, warm, intiem, out of the box en met humor. Benieuwd naar het werk van Marscha? Je leest het in dit interview...

1. Hoe lang ben je al fotograaf en waarom?

Ik ben nu ongeveer 13 jaar fulltime fotografe. Na de kunstacademie ben ik fotocursussen gaan geven en heb ik in een fotowinkel gewerkt. Maar ik wilde vooral iets maken, iets creëren. Gelukkig ben ik mijn hart gaan volgen..

2. Waarom ben je fotograaf geworden?

Ik zat op de kunstacademie en volgde een leraren opleiding tekenen en kunstgeschiedenis. Tijdens de opleiding kregen we ook fotografie, toen was het nog analoog. Dat vond ik fantastisch. In plaats van tekenen met materialen ging ik tekenen met licht. Mooie momenten vastleggen en een herinnering blijvend maken. Ik leg graag mooie, waardevolle herinneringen vast. Vooral gevoel vastleggen, dat is mooi.

3. Wat voor type foto’s maak je voornamelijk?

Ik ben echt een mensen fotograaf. Ik hou van het maken van contact. Ik fotografeer voornamelijk bruiloften. Daarnaast fotografeer ik portretten en speciale evenementen. Ook heb ik een grote liefde voor reisfotografie.Odiza Fotografie

4. Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Ik haal mijn inspiratie voornamelijk uit het leven en ervaringen. Daarnaast doe ik inspiratie op door het vele reizen en door kunst. Elk jaar probeer ik een workshop uit te kiezen van fotografen ergens op de wereld die mij inspireren. Wanneer de workshop op een uitzonderlijke locatie wordt gegeven, kan ik reizen combineren met inspiratie en doe ik dus eigenlijk een dubbele portie inspiratie op. Dit jaar staat Kauai Hawaii op de planning. Ik ga naar Two Mann. Dit zijn 2 fotografen uit Canada die er helemaal voor gaan qua fotografie.Odiza Fotografie

5. Waarom kiezen mensen jou als fotograaf?

Ik krijg vaak van mensen te horen dat ze zich erg op hun gemak voelen bij mij. Dat vind ik zó bijzonder en waardevol. Als ik een aanvraag krijg voor een bruiloft nodig ik het bruidspaar altijd uit om over hun dag, hun leven en wensen te kletsen. Ook mogen ze mij alles vragen. Op deze manier bouw je al meteen een band op. Daarnaast zijn mijn foto’s oprecht. Ik ben echt een ‘gevoelsfotograaf’. Mensen herkennen mijn fotografie vaak. Daar wordt ik blij van.Odiza Fotografie

6. Wat is de leukste fotoshoot die je ooit hebt gedaan?

Gelukkig kan ik moeilijk kiezen.. als het dat toch moet kies ik voor de shoot die eerste instantie niet ging als gepland. Samen met een aantal andere fotografen waren we in de staat Washington in het Olympic National park / Ruby beach om 2 stellen te gaan fotograferen. Keiharde wind, 5 graden en heel veel regen. Het heeft achteraf geweldige foto’s opgeleverd waar ik heel dankbaar voor ben. Ook ben ik dankbaar voor het slechte weer geweest. Ik zoek nu juist vaker het slechte weer op.Ik kom op de mooiste plaatsen en landen. Ik ben net terug van een geweldige bruiloft in Zuid Afrika. Ik heb tussen de wijngaarden van Italië, Californië of palmbomen van Thailand gestaan met prachtige bruidsparen. Dat is ook leuk om op terug te kijken ;-). Ik heb echt een heel mooi beroep...Odiza Fotografie

7. Wat vind je zelf je mooiste foto? En wat is het verhaal erachter?

Ik heb niet zozeer een mooiste foto. Ik heb meerder foto’s waar ik graag naar terugkijk. Misschien maak ik wel nooit “de mooiste” of misschien wil ik wel nooit de mooiste maken. Daardoor blijf ik graag met veel liefde fotograferen. Ik wil mijzelf elke keer weer uitdagen.

Je eigen foto op aluminium?

Kijk vooral even in onze top 5 voor de laatste kortingscodes! Ga naar Photogifts of Klik hier voor de top 5

8. Wat vind jij het mooiste materiaal om foto’s op te printen? En waarom?

Graag maak ik mooie luxe hand-gebonden boeken voor mijn bruidsparen. Heel af en toe laat ik voor mijzelf een foto printen op mooi fine art papier. Ook heb ik een mooie grote print op plexiglas laten maken.Odiza Fotografie

9. Wat heb je zelf thuis aan de muur hangen

Ik heb weinig privé foto’s aan de muur hangen. Wel hangen er mooie foto’s van mijn werk in mijn werkruimte. Die laat ik graag zien als er aanstaande bruidsparen langskomen om kennis te maken. En er hangt een hele grote kaart van India van rond 1900 aan de muur, in de woonkamer.

10. Wat vind jij de grootste uitdaging in je beroep?

Elke bruiloft is weer een nieuwe uitdaging. Elke nieuwe ontmoeting. Ik vind het heerlijk als op een bruiloft alles anders loopt dan verwacht. Elke dag is voor mij één grote improvisatie omdat je altijd de mooiste momenten wilt pakken. En ik wil mijzelf ook blijven uitdagen. Daar blijf ik van leren.Odiza FotografieNog meer weten over Marscha, of wil je dat Marscha jouw bruiloft komt fotograferen? Neem dan een kijkje op haar website: www.odizafotografie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *