Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Fotograaf In The Picture: Sanne Smits Fotografie

14 november 2015 door

Fotograaf In The Picture: Sanne Smits Fotografie Een nieuwe Fotograaf in The Picture. Dit keer een fotografe (Sanne Smits) die zich richt op newborn, zwangerschapsfotografie en familiefotografie. We hebben 10 vragen aan haar gesteld. De antwoorden hierop kan je hieronder lezen.

Sanne Smits FotografeHoe lang ben je al fotograaf?

Ik ben al meer dan 8 jaar bezig met fotografie maar in september 2009 professioneler begonnen met wat opleidingen en betere fotospullen en vanaf januari 2010 officieel bij KvK ingeschreven en volledig fulltime zelfstandige fotograaf geworden.

Waarom ben je fotograaf geworden?

Omdat ik graag meer zelfstandigheid in tijd  wilde en vanwege mijn 3 kinderen die ik niet naar opvang wilde brengen. Ik wilde graag van mijn hobby mijn beroep proberen te maken. Verder onder het motto: Je leeft maar één keer.

Wat voor type foto’s maak je voornamelijk?

Geposeerde portretten van gewone mensen, Pasgeboren baby's en zwangere vrouwen zijn de groepen die ik het allermeest fotografeer.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Van het internet, boeken en tijdschriften of soms simpelweg doordat ik een gave fotolocatie zie, maar de meeste inspiratie haal ik uit het model zelf. Ik maak contact en luister naar hun interesses, hierna komt dan een idee.

Waarom kiezen mensen jou als fotograaf?

Ik hoop omdat ze zich op hun gemak voelen, ik de tijd neem en open sta voor ideeën. Een fotoshoot moet een leuke beleving zijn en zo hoop ik dat ze daar aan terugdenken. Een leuk uitje met een voor altijd houdbare herinnering voor later.

Wat is de leukste fotoshoot die je ooit hebt gedaan?

Vele fotoshoots zijn bijzonder  leuk geweest om het moment (huwelijken) om de bijzonder locatie (in een stacaravan),  of omdat het bijzonder leuke mensen waren.  Om uit al die honderden fotoshoots die ik heb mogen fotograferen in de afgelopen 5,5 jaar , de leukste te kiezen is voor mij een onmogelijke keuze.Familiefoto afdrukken Ties&DEx (17)

Wat vind je zelf je mooiste foto? En wat is het verhaal erachter?

Ik ben kritisch en elke foto kan beter. Mijn mooiste foto moet ik misschien nog wel maken, ik blijf altijd bezig met techniek en verbetering van foto's. Ene foto ontroert het meest, de ander is het grappigst. Maar de foto's die op mijn website staan heb ik om verschillende redenen uitgekozen als "mijn mooiste". Verder denk ik dat de foto die het meeste emotie van het moment vangt, vind ik heel mooi.

Wat vind jij het mooiste materiaal om foto’s op te printen? En waarom?

Op dit moment vind ik foto's op een houtblok geweldig, je kan ze gewoon overal neerzetten. Aan de muur vind ik  Plexiglas of Canvas mooi. Van alles hangt thuis wel wat aan de muur . Ik verander nog wel eens smaak en interieur en dat sluit perfect aan op de vele keuzes die je hebt om een foto te vereeuwigen.

Wat heb je zelf thuis aan de muur hangen?

In de gang heb ik levensgrote plexiglasfoto van 150 x 80 cm hangen van ons gezin, een mooie binnenkomer ;-) daarnaast heb ik diverse canvassen en foto op forex hangen en in de woonkamer heb ik enkele foto's op houtblok gedrukt staan. In mijn studio heb ik al deze verschillende mogelijkheden ook als voorbeeld staan, er is altijd voor ieder wat wils.

Laatste vraag. Ik zie veel leuke attributen op je foto’s staan. Waar haal je deze ideeën vandaan?

Ik weet niet precies welke attributen je bedoeld en waarmee maar ik probeer elke fotoshoot zo persoonlijk mogelijk te maken en vraag klanten ook vooral persoonlijke spullen mee te nemen zoals een hobbyattribuut of een afdruk van hun echo. Daarnaast heb ik in de studio talloze props liggen die ik voornamelijk tijdens vrijgezellenfeesten en kinderfotofeesten gebruik als gekkigheidje maar ook bij zwangerschapsreportages worden vaak leuke accessoires gebruikt om de persoonlijkheid van de klant te benadrukken.  Ik loop soms op een rommelmarkt en zie een "prop" waarvan ik op dat moment bedenk hoe ik het ga gebruiken in een fotoreportage, zoiets als:" Zou daar een baby inpassen? " hahahaGa voor meer informatie over deze fotograaf uit Tilburg naar: http://www.sannesmitsfotografie.nl/<==== Ps. Like, share, tweet als je het leuk vond om te lezen :) Zwangerschapsfotografie Tilburg - Daniëlle (9)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *