Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Fotograaf in The Picture: Tessa Fotografie

5 juni 2015 door

Fotograaf in The Picture: Tessa Fotografie Een nieuwe Fotograaf in The Picture. Dit keer een fotografe met een leuke eigen stijl in kinder- en familiefotografie. We hebben 10 vragen aan haar gesteld. De antwoorden hierop kan je hieronder lezen.

Hoe lang ben je al fotograaf?

Ik heb altijd met veel plezier gefotografeerd. Vooral reizen, lokale bevolking en familie. Ook heb ik leuke cursussen gedaan en  ben ik lid geweest van een fotoclub waarin ik een hoop heb geleerd. Ik was altijd al dol op eenvoudige strakke fotografie waarin de nadruk echt ligt op de modellen, zonder tierelantijnen. Toen mijn dochter geboren werd 4 jaar geleden, had ik een bepaald beeld van een foto van ons gezinnetje en deze heb ik in huis uitgewerkt en gemaakt met mijn “basis”-kennis, op de zelfontspanner! Na het posten van deze foto op Hyves is het balletje gaan rollen en heb ik heel veel leuke gezinnen, aanstaande ouders en prachtige kinderen op de foto mogen gezet. Steeds een stapje verder met workshops, materiaal en kennis, en uiteindelijk op 1 januari jl officieel geregistreerd fotograaf.

Waarom ben je fotograaf geworden?

Mijn man zegt  altijd, jij wilt plaatjes vastleggen van momenten die snel voorbij gaan, zo kun je er altijd nog op terug kijken. En ik denk inderdaad dat dit enigszins waar is.  Er zijn zoveel mooie momenten, en vooral nu er kinderen zijn , zijn die zo dierbaar. De puurheid van kindjes,  verwachtingsvolle zwangerschappen en liefde binnen een gezin. De tijd gaat zo snel en alles verandert en het is zo mooi om dit vast te kunnen leggen.

Wat voor type foto’s maak je voornamelijk?

Foto’s zonder stoorzenders. Ik zelf hou erg van strakke fotografie waar de focus echt ligt op het model zonder al te veel toegevoegde extra’s. Deze stijl probeer ik door te voeren binnen Tessa Fotografie.  Het is heel basic  eigenlijk, veelal met een witte of zwarte achtergrond. Focus ligt echt op de modelletjes en de vele gezichten die er zijn bij deze persoontjes. Vooral bij kinderen kan je dat goed vastleggen. Ze zijn zich nog niet zo bewust van zichzelf en laten alles “echt” zien.Ik heb nu een aantal workshops gedaan in fotograferen met natuurlijk licht. Ook dit vind ik heel erg leuk en ben daar nu ook mijn stijl wat meer in aan het zoeken. Die tocht is nog niet af, maar al doende blijft men leren…..

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Dit kan op allerlei manieren… reclames, billboards, reizen en natuurlijk Pinterest. Je probeert altijd iets nieuws te doen, maar je ziet ook ontzettend veel moois van fotograven die je volgt of waarvan je de stijl erg mooi vind. Het is de uitdaging om hier een eigen draai aan te geven en het binnen je stijl te laten passen.

Waarom kiezen mensen jou als fotograaf?

Ik denk dat mijn kracht ligt in het “zien” van de kinderen. De focus ligt daar ook echt op… Ik neem een uur de tijd voor een shoot en probeer de kinderen in dat uur een beetje te leren kennen, te zien hoe er wordt gereageerd en welke blikken kinderen hebben. Door wat te sturen lukt het me dan altijd wel om het kind echt op de foto te zetten zoals hij of zij is. En dat hoeft niet altijd met een blik in de camera te zijn.

003Wat is de leukste fotoshoot die je ooit hebt gedaan?

Dat is een moeilijke vraag. Ik vind elke shoot een uitdaging en als de kindjes ontspannen en blij zijn dan vind ik het zeer geslaagd. Elke keer vind ik het toch weer spannend maar daardoor ben ik juist gefocust en haal ik toch wel het beste naar boven. Een hele leuke fotoshoot was van een gezin met een gehandicapte zoon van 15 jaar, die nooit op de foto wil en door zijn handicap altijd wegkijkt. Dit jongetje was heel erg gespannen om met zijn ouders mee te gaan. Toen hij binnen was en begreep dat hij  gewoon in een huis was werd hij al meer ontspannen. Eenmaal in de studio hebben we er een “klik-klak”-feestje van gemaakt en was de shoot een enorm succes. Het gezin was zo ontzettend blij met deze mooie liefdevolle foto’s, en dat is dan uiteindelijk weer waar ik het allemaal voor doe! Mensen blij maken.

Wat vind je zelf je mooiste foto? En wat is het verhaal erachter?

De spiegelfoto die ik heb gemaakt. Ik heb het idee eerder ergens gezien en met een combi van een zwangerschapsshoot en een newborn-shoot er mijn ding mee gedaan. Het eindresultaat vind ik echt super gaaf! Het heeft wat geduld gekost maar ik vind het echt een van mijn mooiste bewerkingen. Ben zelf niet een hele erge photoshopper. Ik weet dat ik waarschijnlijk nog veel meer uit mijn foto’s kan halen dan dat ik nu doe. Toch probeer ik nog steeds zo te fotograferen dat ik op de foto krijg wat ik er op wil hebben. En dan met en aantal kleine aanpassingen in photoshop en wat leuke bewerkingen zoals een collage, een spiegelfoto of een tekst er in het helemaal af te maken.Mooiste foto Tessa Fotografie 

Wat vind jij het mooiste materiaal om foto’s op te printen? En waarom?

Ik hou heel erg van foto’s op Plexiglas. Dit geeft veel detail van de foto weer en hangt prachtig aan de wand.

Wat heb je zelf thuis aan de muur hangen?

Collage van de kinderen en een gezinsfoto, beide op plexiglas. Trouwfoto op canvas.

Laatste vraag. Ik zie dat je vooral kinderfotografie verzorgt. Met het motto ‘doe eens gek en gezellig’. Ben je zelf ook zo in het dagelijks leven?

Met 2 kinderen van 2 en 4 jaar wordt je goed bezig gehouden en kan je ook kijken uit het oog van een kind. En ja, dan doen we lekker vaak gek want dan heb je toch de meeste lol, en niets is zo’n fijn geluid als een kinderlach. Zo onbevangen als ze zijn , daar geniet ik nu enorm van…er komt een tijd dat dit verloren gaat.  Er wordt in de studio ook veel erg gek gedaan.. en dat alles voor die ene plaat…. Gelukkig zie je dat niet op de foto denk ik dan maar…..Wil je meer weten over haar foto's of een keer een fotoshoot bij haar boeken? Ga dan naar www.tessafotografie.nl062 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *