Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Het effect van vurenhout en larikshout op een foto

14 april 2014 door

Het effect van vurenhout en larikshout op een foto Sinds een paar jaar is Woodprint een belangrijke aanbieder van foto's op hout. Ze bieden hiervoor verschillende houtsoorten aan, dus wilden wij van Vergelijk Canvas wel eens weten wat het effect hiervan is op de foto die erop wordt geprint. Woodprint biedt drie (op het moment van schrijven) verschillende ondergronden aan:
  1. Geschaafd vurenhout (binnen)
  2. Vurenhout (binnen)
  3. Larikshout (buiten)
Wij hebben proefdrukken ontvangen van alle drie de ondergronden en we laten graag weten wat het effect van elk van de ondergronden is.

Duidelijk zichtbare structuur voor een extra dimensie

Geschaafd vurenhoutBij een foto op geschaafd vurenhout is de structuur van het hout duidelijk zichtbaar. Als je op een afstand naar de print kijkt dan zie je de lijnen van het hout door de foto lopen. Op onze zwart-wit foto zwemmen zwanen in het water en de structuur geeft hier een extra dimensie aan. Vooral de ribbels van de ondergrond komen prachtig tot hun recht. Verder zorgt de structuur er ook voor dat de foto vanuit een ander oogpunt anders uitziet. De lichtinval wordt namelijk gebroken door het hout en dat beïnvloedt de kleur en dus de uitstraling.

Voelbare ruwe houtstructuur

Vurenhout

Een foto op  vurenhout, zonder dat het geschaafd is, heeft een heel ander effect. De foto is veel minder goed zichtbaar en op het hout zijn een soort splinters zichtbaar. Deze splinters zijn niet scherp, maar de foto wordt hierdoor erg ruw en maakt van een afstand een korrelige indruk.

Strakke ondergrond met prachtige ringen

LarikshoutwebLarikshout wordt gebruikt, omdat deze houtsoort minder werkt wanneer het buiten wordt opgehangen (wat overigens niet betekent dat larikshout niet binnen kan hangen). Larikshout heeft van zichzelf prachtige ringen. Deze structuur is minder sterk aanwezig dan bij vurenhout, maar komt wel prachtig tot zijn recht als er een foto op wordt geprint. De ringen zijn namelijk subtiel zichtbaar en geven de foto meer dynamiek. Larikshout is van zichzelf erg glad en dat komt de kleur van de print ten goede. Er treedt namelijk minder verkleuring op waardoor de foto realistischer is afgebeeld.

Interesse in een foto op hout van Woodprint? Lees hier meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *