Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Is een foto op canvas geschikt voor buiten?

14 juli 2014 door

Is een foto op canvas geschikt voor buiten? Het snelle antwoord is ja, maar natuurlijk met de nodige mitsen en maren. Hieronder geven we een overzicht van factoren die de levensduur van de canvas foto beïnvloeden als je besluit deze buiten op te hangen.

Open en bloot of onder een afdak

Wanneer je besluit om de foto zonder beschutting op te hangen, zal dat ervoor zorgen dat de foto sneller gaat verkleuren. Het canvas zelf en de inkt is geschikt om in de regen te hangen, maar het gaat veel minder lang mee dan wanneer deze bijvoorbeeld onder de veranda wordt opgehangen. Een afdak zorgt ervoor dat het canvas beter beschermd wordt en de foto veel langer mee gaat.

Tuinposter aan de muurHet hout gaat werken

Canvas wordt gespannen op hout en hout is een materiaal dat werkt. Dus wanneer je dit buiten ophangt, dan gaat het hout werken. Als het hout onder een afdak hangt dan kan de print tot vijf jaar meegaan. Doe je dat niet dan kan je binnen een jaar al effect zien, bijvoorbeeld dat het hout gaat uitzetten waardoor het frame gaat vervormen.

Canvas buiten ophangen in de zon of schaduw?

De zon heeft een enorme invloed op de helderheid van de kleuren. Als de foto de hele dag in de zon hangt, dan gaat de felheid er snel vanaf. Je krijgt dan hetzelfde effect als bijvoorbeeld bij gordijnen. Daar zie je vaak dat de kant die aan de zonkant zit veel kleurverlies heeft. Bij een canvas zal dat ook gebeuren.

Tuinposter 1Een tuinposter als alternatief

Het alternatief is een tuinposter. Deze zijn ervoor gemaakt om buiten op te hangen. Om ervoor te zorgen dat de kleurechtheid behouden blijft, printen ze de foto met speciale UV-bestendige inkt. Daardoor blijft de kleur tot twee jaar gegarandeerd hetzelfde.Wil je een foto in je tuin ophangen? Kijk dan een keer naar een tuinposter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *