Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Leukste reisbestemmingen voor de kerstvakantie #3

14 december 2017 door

Leukste reisbestemmingen voor de kerstvakantie #3 Zin om er in december even tussenuit te gaan? Even een weekje ontsnappen van de feestdagen? In samenwerking met 5 reisbloggers: Nena Sconosciuta (Bohalista), Simone Schaeks (Sim's Cup of Tea), Saskia Balmaekers (Ciao tutti), Tivka en Marcel (Gezin op Reis) en Stefania van Lieshout, geven wij je vijf reisbestemmingen voor de kerstvakantie die absoluut een bezoekje waard zijn!

Parijs, Frankrijk

Eiffeltoren Parijs Frankrijk Parijs staat bekend als 'lichtstad' en om eer aan deze titel te geven is de stad in de decembermaand extra veel verlicht in verband met de feestdagen. Een goede reden om in deze periode Parijs te bezoeken en vooral 's avonds door de stad te slenteren en de sfeer te beleven. Er zijn vele leuke kerst-exposities, een reuzenrad en een winterdorp. Ook is er voor kinderen veel te beleven. Op 31 december kun je het nieuwe jaar inluiden op de Champs-Elysées. Daarnaast is Disneyland Parijs ook een ideale plek om de feestdagen op een magische sfeer te beleven.
''Kerst / Oud & Nieuw in Disneyland Parijs is een echte aanrader. Magischer kan bijna niet! En dan nog een paar dagen Parijs erachteraan!'' - Sim's Cup of Tea

Rome, Italië

Bohalista - Rome, Italië Rome is absoluut een van de mooiste steden ter wereld en een stad die je ooit in je leven moet hebben bezocht. Rond de kerstperiode is alles prachtig verlicht en versierd en is het een magische plek om een paar dagen of een hele week door te brengen. Er is veel te doen en te zien (nog meer dan er normaalgesproken al is) rond deze periode van het jaar en je kunt zelfs bij de kersttoespraak en de zegen Urbi et Ordi van de Paus aanwezig zijn.
''Rome is prachtig en hoewel je in een dag best veel van de belangrijkste bezienswaardigheden kunt zien, is het zeker niet genoeg! Ik raadt het dan ook absoluut aan om minimaal een (lang) weekend te gaan zodat je genoeg tijd hebt om alles op je gemakt te zien.'' - Bohalista

Jouw eigen Vakantiefoto op Glas?

Kijk vooral even in onze top 5 voor de laatste kortingscodes! Ga naar Photogifts of Klik hier voor de top 5

Turijn, Italië

Turijn kerstvakantie Turijn is ’s winters betoverend mooi. Deze stad in Noord-Italië biedt naast de lange overdekte portici (overdekte booggalerijen) en elegante pleinen in december en januari ook een parcours van kunstzinnige lichtinstallaties, Luci d’Artista, die de stad in een kleurrijke gloed zetten. Bovendien is er culinair heel veel te beleven in Turijn: van de stijlvolle historische cafés waar je lekker kunt opwarmen met bicerin (chocoladekoffie) of een glas Barolo tot (huiskamer)restaurants met op het menu verse pasta met truffel, mooie vleesgerechten en nog meer walsende rode wijnen uit de omgeving.Even bijkomen? In het bekendste gebouw van Turijn, de 167 meter hoge Mole Antonelliana, vind je het Museo del Cinema, het filmmuseum. Heerlijk om daar een winterse middag in rond te dwalen!
''Wie kiest voor deze stad vol grandeur zal de magie ervaren!'' - Ciao tutti

Valetta, Malta

Malta kerstvakantie Malta en buureiland Gozo zijn lekker compact en één van de meest zonzekere bestemmingen dichtbij. De temperaturen doen je denken aan de lente, maar de hoofdstad van Malta, Valetta, wordt helemaal aangekleed in kerstversiering. Malta heeft een rotskust en een prachtig helderblauwe zee. Voor cultuurliefhebbers zijn er prehistorische tempels die ouder zijn dan Stonehenge.
''Wanneer je met kinderen naar Malta gaat moet je zeker een bezoekje brengen aan Popeye village.'' - Gezin op Reis

Niš, Servië

Niš, Servië Niš ligt in het zuiden van Servië, op zo’n 100 kilometer van de grens met Kosovo. Het is een levendige stad ter grootte van Eindhoven en een van de oudste steden van de Balkan. De omgeving van Niš is prachtig. Binnen een kwartier rijden, zit je midden in de bergen. De Sicevo kloof is 17 kilometer lang met steile 400 meter hoge wanden, een ideale plek voor een actieve vakantie. Je kunt hier o.a. raften, gieren spotten en paragliding.
''De toerist vindt hier behalve een fantastische natuur, een rijke gastronomie, festivals en de historische sporen van Romeinen en de Ottomanen'' - Stefania van Lieshout
Weet jij al welke bestemming het gaat worden deze kerst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *