Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Maak je interieur klaar voor de zomer: de leukste zomer trends

20 april 2018 door

Maak je interieur klaar voor de zomer: de leukste zomer trends De zomertijd is ingegaan en de avonden worden langer. Niets is dan zo fijn om in de avonduren heerlijk te genieten van een gezellig en sfeervol interieur. Om ook in het huis een heerlijk zomer gevoel te creëren, geven wij je een overzicht van de leukste zomer trends van 2018.

Mediterraanse invloeden

Haal het heerlijke warme zuiden in huis door je interieur deze zomer mediterraans in te richten. De mediterraanse sfeer komt uit Marokko, Spanje, Toscane, Groiekeland en Zuid Frankrijk. Om de mediterrane invloeden terug te laten komen in je interieur,  kun je gebruik maken van zachte warme aarde tinten, oranje kleuren, terracotta tegels, houten vloeren en marokkaanse bogen bijvoorbeeld. Binnen een no-time heb je het zonnetje in huis.Mediterraanse interieurtrend zomer 2018Foto: Pobiusa

Colorblocking

Colorblocking is ook een van leukste interieurtrends voor deze zomer. Bij colorblocking kies je meerdere vrolijke of felle kleuren die je met elkaar combineert. Dit kan je doen door meubilair in vrolijke kleuren uit te kiezen, maar er kan ook verder gekeken worden dan alleen het meubilair, combineer verschillende soorten accessoires in deze kleuren om er een compleet geheel van te maken. Door alle vrolijke kleuren die je kan gebruiken bij colorblocking, creëer je een fijne zomerse uitstraling!Colorblocking interieur trend 2018Foto: buitenlevengevoel

Geometrie

In de zomer trend 'geometrie' wordt er gebruik gemaakt van rechte lijnen en hoeken. De rechte lijnen en verschillende vormen geven een speels effect en daarom heel erg geschikt voor een zomers interieur. Er zijn verschillende manieren om geometrische vormen in je interieur terug te laten komen.
  • Muur: Schilder geometrische vormen op de muur of kies een mooi behang met een patroon.
  • Meubels: Ook in meubels kunnen we rechte lijnen en vormen terug zien. Bijvoorbeeld een stijlvolle stoel met een patroon, of een bank met rechte hoeken.
  • Accessoires: Kussens, kleedjes, vazen, kaarsen, lampen. Je kunt het zo gek niet bedenken of er zijn accessoires beschikbaar met geometrische vormen!
Geometrie zomer trend interieur

Botanisch

De mensen gaan steeds meer groener en gezonder leven. Dat komt ook terug in het interieur.  De materialen en kleuren die aansluiten op de botanische trend, zijn vooral afkomstig uit de natuur. Met de botanische trend breng je de natuur dan ook naar binnen. Combineer verschillende planten, grote en kleine, met natuurlijke materialen als hout, bamboe of rotan. Vooral hout is bijna niet meer weg te denken in huis. Hout creëert een warmtegevoel.botanische interieur trend zomer

Industrieel wonen

Voor de zomer is industriële trend erg populair. Materialen als staal en aluminium worden veelal gecombineerd met kleuren als grijs en zwart. Dit geeft een strakke en klassieke uitstraling. Probeer deze materialen ook eens te combineren met een zachte pasteltint of kleurrijke accessoires, dit geeft al veel meer een zomerse look. Ook een betonlook vloer en hout meubilair dragen bij aan de zomerse uitstraling.Industrieel zomer trendFoto: City Interiors

Vintage en retro

Vintage en retro is helemaal in trek in 2018. Bij vintage en retro moet je denken aan het gebruik van klassieke meubels en materialen. Oud meubilair wordt in een nieuw jasje gestoken. Oude stoelen en tafels worden helemaal omgetoverd tot 'nieuw' meubilair.Wat zijn nu voorbeelden van typische vintage en retro eigenschappen?
  • Meubels van massief eikenhout en donker teak hout.
  • Een mix van lederen-, linnen-, stenen- en houten materialen.
  • Organische en ronde vormen.
  • Poederpastellen en natuurtinten als groen en blauw.
  • Behang met natuurlijke prints en grafische vormen.
  • Platenspelers en tafelradio's met een klassieke uitstraling.
Vintage interieur zomer trendFoto: Homeseeds

Zomer trends in je eigen interieur

Interieur is iets zeer persoonlijks. Het is namelijk direct verbonden aan jouw eigen stijl. Wees creatief met deze tips en maak er iets moois van. Na deze tips ben je er helemaal klaar voor om jouw interieur zomerklaar te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *