Uitgebreidde reviews
Persoonlijk advies
Unieke kortingsacties

Photogifts review – Foto op aluminium canvas

11 maart 2016 door

Photogifts review – Foto op aluminium canvas In deze Photogifts review beoordelen we een nieuw fotoproduct “Foto op aluminium canvas” (AluCanvas).Dit nieuwe product mochten we bestellen bij Photogifts. Natuurlijk delen we onze ervaring met jou.Ik kan je wel zeggen, het is echt gaaf!In dit artikel lees je wat een foto op AluCanvasâ precies is, wat de kwaliteit van de print is (kleur en scherpte) en wat het effect is van het materiaal op de foto.Lees vooral verder om meer te weten te komen…

Wat is een foto op alu-canvas?

Een foto op AluCanvasâ wordt ook wel foto op aluminium canvas genoemd. Wat is dit nu precies? Het is een fotoafdruk op aluminium met gebogen randen. Hierdoor wordt het effect van een foto op canvas bereikt. De fotoprint komt namelijk iets van de muur te hangen (2 cm) en de foto loopt ook door op de rand. Daarnaast wordt het aluminium voorzien van een speciale coating. Wat zorgt voor extra mooie kleuren!Bij andere soorten wanddecoratie wordt de foto echt geprint. Bij aluminium canvas is dit niet het geval. De foto wordt namelijk aangebracht door middel van sublimatie…photogifts review AluCanvas

Sublimatie (speciale coating)

Sublimatie is een speciale techniek waarbij de foto met speciale inkt in gasvormige toestand aangebracht op aluminium met een speciale coating. Na het sublimeren vormen de inkt en coating een harde laag met hoge kleurkracht.

Print loopt door op de zijkant

Bij een foto op aluminium canvas heb je de mogelijkheid om de foto door te laten lopen op de zijkant van de wanddecoratie. Zo zie je altijd de volledige foto.Maar Photogifts biedt hier nog extra opties voor…Win een foto op AluCanvas

Unieke bestelopties!

Photogifts besteloptiesPhotogifts biedt de mogelijkheid om de canvasrand los op te maken t.o.v. de foto.In het bestelproces kan je aangeven wat je precies met de rand wilt doen. Wil je:
 • De foto door laten lopen
 • De foto spiegelen
 • Een aparte kleur
 • De foto uitrekken (Stretch; deze optie wordt nog toegevoegd)
Deze laatste optie hebben wij gebruik van mogen maken. En dat is goed bevallen. Maar daarover hieronder meer.

Voorbeeld in editor

Naast de optie om de canvasrand te bewerken, kan je in het bestelproces direct een voorbeeld zien van het resultaat.Je kan de foto in een slaapkamer of woonkamer plaatsen zodat je een beeld krijgt van het formaat en de uitstraling van je wanddecoratie.Photogifts editor bestelproces 

Unieke kleuren van je foto

Zijn de kleuren realistisch geprint?Ja, daar heeft Photogifts echt een goed resultaat weten te leveren.De kleuren zijn enorm realistisch geprint. Dat is op verschillende plekken erg goed te zien.Zo is de lucht rondom het Vrijheidsbeeld exact gelijk aan het oranje van de originele foto.Het zwart is ook echt zwart. Dat zie je goed terug bij het straatnaambord van Broadway.Het enige wat iets afwijkt, is de lucht en de weg van de foto links bovenin. De lucht lijkt iets groener en het rood iets minder rood. Maar dan kijken we wel met een erg kritisch oog…De kleuren knallen echt van het materiaal af en dat is erg gaaf om te zien. Dan zie je echt wat het effect is van sublimatie.

Details van de print

De scherpte van de print is extreem goed. De foto knalt echt van het AluCanvasâ.De stenen van de flats kan je bijna tellen. Zo scherp is de print.De print is zo scherp dat wij zelfs details zagen die we in het origineel niet eens zagen.De witte streep op het wegdek (foto linksboven) lijkt op de originele foto namelijk strak. Maar op de print zie je oneffenheden in de streep. Dit zagen we op het origineel pas toen we echt gingen inzoomen.Kortom, elk detail wordt scherp geprint.

Afwerking van foto op aluminium canvas

Hoe zit het nu met de afwerking?Eerst hebben we gekeken naar de hoeken en randen.Deze zijn goed omgebogen. Waarbij de print ook perfect doorloopt. Je ziet geen onderbreking in de foto.Er zijn wel een paar lichte beschadigingen op twee hoeken. Het lijkt daar alsof de print is “gescheurd”. Het valt bijna niet op, want het zit op de zijkant aan het einde van de plaat en het is maar 2 mm.Ik gok dat dit te maken heeft met het ombuigen in combinatie met de sublimatie.Op de achterkant is standaard een aluminium profiel gemonteerd. Dat is wel zo makkelijk voor het ophangen.Verder zijn er geen scherpe randen aan de achterkant.Al met al is de foto op aluminium canvas door Photogifts dus goed afgewerkt.

De uitstraling een foto op aluminium canvas

De uitstraling van een foto op aluminium canvas is echt geweldig.Iedereen die we de print lieten zien, zei direct: “Wauw wat gaaf!”.En dat is ook echt zo.De sublimatie zorgt een glans laag over de foto. Dit geeft de foto meer diepte en laat de kleuren echt van het materiaal springen.De glans laag zorgt wel voor wat spiegeling. Zie ook de foto hieronder.We hebben zelf geprobeerd een foto te maken met licht van de achterkant. Maar dat was bijna onmogelijk door de spiegeling.Ons advies is dan ook om de foto niet recht tegenover een raam te hangen, dan kan je wel wat ‘last’ hebben van de spiegeling.Hang je de print aan de muur, dan is het alsof je een foto op fotopapier aan de muur hangt, maar dan mooier.Wat ons betreft is dit echt een aanrader!

Wat kost een foto op alu-canvas?

Dan wil je natuurlijk graag weten wat een foto op aluminium canvas kost.Hieronder staan de prijzen van verschillende formaten bij elkaar. 

Vierkant

FormaatPrijs
20x20cm€ 24,95
30x30cm€ 41,00
40x40cm€ 57,00
50x50cm€ 82,00
60x60cm€ 106,00
70x70cm€ 125,00
80x80cm€ 134,00

Liggend/Staand

FormaatPrijs
30x20cm€ 34,95
40x20cm€ 38,00
50x30cm€ 54,00
60x40cm€ 79,00
70x40cm€ 89,00
80x40cm€ 98,00
80x60cm€ 124,00
 Even ter vergelijking.Een foto op canvas van 40x60 cm wordt aangeboden voor € 39,-.Een AluCanvas print is dus € 40,- duurder.Dat is wel behoorlijk, maar het resultaat is er ook wel echt naar!Win een foto op AluCanvas

Klantenservice – geen probleem

alucanvas foutjeBij Vergelijk Canvas is de klantenservice altijd een belangrijk punt. Dit keer konden we dit ook echt testen.De eerste print had namelijk een “ghost-print” door de foto lopen. In de witte randen waren heel licht delen van de foto’s zichtbaar. Daarnaast hadden de flats/wolkenkrabbers een soort schaduw in de lucht. Zie ook de foto hiernaast.We hebben contact opgenomen met de klantenservice. We werden goed geholpen en binnen 3 dagen hadden we een nieuwe print in huis.Kortom dit is goed geregeld!

Onze conclusie

De conclusie van deze review van Photogifts’s foto op aluminium canvas? We zijn zeer tevreden over het eindresultaat! Hieronder in het kort onze conclusie:
 • Geweldig nieuw product!
 • Kleuren knallen van het materiaal
 • Zeer realistisch geprint. Kleuren zijn gelijk aan de originele foto.
 • Sublimatie geeft de kleur extra diepte mee
 • Alle details worden scherp geprint, erg mooi
 • Lichte beschadiging op bij drie hoeken
 • Geen randen zichtbaar in de print
 • Ophangsysteem standaard gemonteerd geleverd
 • Alsof je een foto op fotopapier aan de muur hangt, maar dan mooier
Echt een aanrader dus!

Zelf een AluCanvas bij Photogifts?

Kijk vooral even in onze top 5 voor de laatste kortingscodes!Ga naar Photogifts.nl of Klik hier voor de top 5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *